Odborné rady a tipy, Strana 2

Kedy použiť výrobky s keratínom? Poradíme vám

kedy pouzit keratin

Krásne a zdravé vlasy sú symbolom sebadôvery. Napriek tomu mnohí z nás čelia bežným problémom s vlasmi, ako je poškodenie, krepovatenie a nepoddajné kučery. Vyskúšajte im dodať keratín, tajnú zložku, ktorá dokáže zmeniť vaše vlasy z nudných na oslnivé. 

Tipy na starostlivosť o vlasy 

Predtým, ako sa ponoríme do keratínovej mágie, tu je niekoľko základných tipov na starostlivosť o vlasy, aby ste ich udržali v najlepšej forme. 

  1. Pravidelné zastrihávanie: Pravidelné zastrihávanie vlasov (každých 6-8 týždňov) pomáha odstrániť rozštiepené končeky a udržiavať celkové zdravie vašich vlasov. 
  2. Jemné šampónovanie: Rozhodnite sa pre šampóny bez sulfátov, ktoré nezbavujú vlasy ich prirodzených olejov. 
  3. Hydratačný kondicionér: Použite hydratačný kondicionér so zameraním na končeky, aby boli vaše vlasy jemné a zvlhčené. 
  4. Vyhnite sa nadmernému používaniu tepla: Obmedzte používanie tepelných stylingových nástrojov a vždy pred stylingom naneste tepelnú ochranu. 
  5. Vhodná strava a hydratácia: Dobre vyvážená strava a veľa vody môžu výrazne ovplyvniť zdravie a vzhľad vašich vlasov. 
  6. Keratínové kúry: Zvážte začlenenie vlasových kúr na báze keratínu do vašej rutiny, aby ste zlepšili silu a lesk vašich vlasov.

Typy vlasov, ktoré profitujú z keratínu 

Keratín je všestranný a prospešný pre rôzne typy vlasov, ale najviac prospechu z neho budú mať: 

  • Poškodené vlasy: Keratín pomáha opraviť a posilniť vlasy, ktoré boli poškodené teplom, chemikáliami alebo environmentálnymi faktormi. 
  • Kučeravé vlasy: Vyhladzuje a skrotí krepovatenie, vďaka čomu sú vlasy poddajnejšie a lesklejšie. Keratín dokáže uvoľniť kučery, vďaka čomu sú jemnejšie a ľahšie sa upravujú. 
  • Farbené vlasy: Keratínové kúry pomáhajú uzamknúť farbu a predlžujú žiarivosť farbených vlasov. 

Keratín je proteín, ktorý sa prirodzene nachádza vo vlasoch, pokožke a nechtoch. Pôsobí ako ochranný štít pre vaše vlasy, posilňuje pramene a zabraňuje lámaniu. Keratínové kúry vypĺňajú medzery v štruktúre vlasov, obnovujú ich silu a prirodzený lesk. Znižujú lámavosť a štiepenie končekov. Keratín vyhladzuje vlasovú kutikulu, znižuje krepovatenie a zvyšuje lesk. Skrotené vlasy sú lepšie upraviteľné, čo uľahčuje ich česanie ako aj celkovú tvorbu účesov. Nebudete musieť pred zrkadlom v kúpeľni tráviť celé hodiny a potom sa obávať toho, ako strapato vyzeráte. Keratínové kúry môžu trvať niekoľko týždňov a poskytujú trvalé výhody. 

Ako používať keratín na ošetrovanie vlasov?

Kozmetika s keratínom môže mať rôzne podoby a vy si vyberiete tie, ktoré vám najviac sedia, pripadne, ktoré sa vám budú najjednoduchšie používať. Pokiaľ máte záujem o niekoľko

  • Šampóny a kondicionéry s obsahom keratínu: Tieto produkty sú určené na každodenné použitie a poskytujú keratínové ošetrenie s nižšou dávkou pri každom umytí.  Ich veľkou výhodou je, že ich môžete požívať dlhodobo.
  • Keratínové masky a séra: Tieto produkty sú intenzívnejšie, ponúkajú hĺbkovú úpravu a výživu. Používajú sa s pauzami, napríklad niekoľkokrát po sebe po umytí vlasov, raz za dva mesiace.
  • Profesionálne keratínové kúry: Tieto kúry v salóne ponúkajú najvýznamnejšie výsledky. Zahŕňajú aplikáciu keratínového roztoku na vlasy, po ktorej nasleduje tepelná úprava, aby sa produkt uzavrel do štruktúry vlasov.

Keratínový darček na Vianoce 

Hľadáte ideálny vianočný darček pre milovanú osobu? Zvážte balíček vysoko kvalitných vlasových produktov s obsahom keratínu. Či už ide o luxusný keratínový šampón a kondicionér, vyhladzujúce sérum alebo darčekový poukaz na profesionálne keratínové ošetrenie v renomovanom salóne, dar keratínu je gestom lásky a starostlivosti o seba. Je to úžasný spôsob, ako pomôcť svojim priateľom a rodine dosiahnuť úžasné a zdravé vlasy v budúcom roku. 

Keratín vstupuje do starostlivosti o vlasy ako superhrdina a ponúka množstvo výhod pre rôzne typy vlasov, najmä pre poškodené, krepovité alebo nepoddajné vlasy. Začlenením keratínu do vašej rutiny starostlivosti o vlasy môžete obnoviť a omladiť vlasy, ktoré budú vďaka nemu silnejšie, hladšie a žiarivejšie. Darček vlasových produktov s obsahom keratínu na Vianoce môže byť navyše skvelým spôsobom, ako ukázať svojim blízkym, že vám záleží na ich pohode a sebadôvere. So správnou starostlivosťou a kúzlom keratínu môžete vy a vaši blízki vykročiť do nového roka s rozprávkovou korunou krásy.

Krásne a zdravé vlasy s vlasovou kozmetikou Jean Paul Myné

Jean Paul Myné

Jean Paul Myné je značka, ktorá sa špecializuje na profesionálne vlasové produkty, známe najmä pre svoje inovatívne vlasové kúry a formulácie. Odborníci vo svete starostlivosti o vlasy, ale aj užívatelia, ktoré tieto produkty používajú doma, sa zhodujú v tom, že táto značka ponúka pridanú hodnotu, ktorú u iných výrobcov nenájdete. V čom spočíva jej originalita?

Výhody vlasovej kozmetiky Jean Paul Myné

Používanie vlasovej kozmetiky Jean Paul Myné so sebou prináša nasledujúce benefity:

  • Inovatívne zloženie – produkty Jean Paul Myné sú často chválené pre svoje pokrokové zloženie a použitie vysoko kvalitných ingrediencií. To zahŕňa špičkovú technológiu na efektívne riešenie špecifických problémov vlasov. 
  • Regenerácia a výživa vlasov – mnohí používatelia tvrdia, že produkty Jean Paul Myné pomáhajú opraviť poškodené vlasy a poskytujú výživu, výsledkom čoho sú zdravšie a lepšie upraviteľné vlasy. Dôležitejšie ako styling je totiž mať prirodzene zdravé vlasy, ktoré vyzerajú dobre aj bez úpravy. Tieto produkty sa zameriavajú na ich hebkosť, lesk, regeneráciu a minimalizovanie vzniku rozštiepených končekov. 
  • Dlhodobé výsledky – niektorí zákazníci uvádzajú, že účinky produktov Jean Paul Myné sú dlhodobé, čím sa znižuje potreba častej aplikácie. 
  • Výsledky na profesionálnej úrovni – rad produktov Jean Paul Myné je primárne určený pre profesionálnych stylistov, takže produkty poskytujú výsledky ako v salóne, čo umožňuje kaderníkom dosiahnuť výnimočné výsledky pre svojich klientov. Zároveň však viete získať dokonalé ošetrenie vlasov ako od profesionálov aj u vás doma. 
  • Ošetrenia na mieru – táto značka ponúka rad produktov navrhnutých pre rôzne typy vlasov a problémy, ktoré používateľom a stylistom umožňujú prispôsobiť kúry individuálnym potrebám. 
  • Ochrana farby – pre tých, ktorí majú farbené vlasy, môžu produkty Jean Paul Myné byť najlepšími priateľmi, lebo obsahujú zloženie, ktoré pomáhajú zachovať farbu vlasov a predlžujú žiarivosť farbených vlasov. 
  • Etickosť a produkty, ktoré nie sú testované na zvieratách – kozmetické prípravky Jean Paul Myné uprednostňujú ekologické zloženie, obaly šetrné k prírode a etické princípy pri vývoji aj výrobe zaužívaných aj nových produktov. Vďaka tomu táto značka osloví spotrebiteľov, ktorí oceňujú etické a udržateľné produkty. 

Ako pri každej značke vlasových produktov, individuálne skúsenosti sa môžu líšiť a pri výbere tých správnych produktov pre vaše potreby je nevyhnutné zvážiť váš špecifický typ vlasov a problémy, ktoré máte s vlasmi alebo s vlasovou pokožkou. 

Ako používať vlasovú kozmetiku Jean Paul Myné?

Podrobné návody ako na to nájdete na obaloch produktov tejto značky, povedzme si však o štyroch základných typoch produktov a o krokoch, ktoré je potrebné pri nich dodržiavať.

Šampón

  1. Dôkladne si navlhčite vlasy teplou vodou. 
  2. Naneste malé množstvo šampónu Jean Paul Myné do dlaní. 
  3. Vmasírujte šampón do vlasovej pokožky a vlasov a vytvorte penu. 
  4. Dôkladne opláchnite vodou, kým sa nevymyje všetok šampón. 

Kondicionér 

  1. Po umytí šampónom vytlačte z vlasov prebytočnú vodu. 
  2. Vezmite množstvo kondicionéru Jean Paul Myné vo veľkosti lieskového orecha a naneste ho do strednej dĺžky a končekov vlasov. 
  3. Nechajte kondicionér pôsobiť odporúčaný čas (zvyčajne 6 minút). 
  4. Dôkladne opláchnite vodou, kým sa kondicionér úplne nevymyje. 

Vlasové kúry alebo masky 

  1. Naneste vlasovú kúru alebo masku na čisté, uterákom vysušené vlasy. 
  2. Vmasírujte produkt do vlasov a venujte zvýšenú pozornosť poškodeným alebo problematickým oblastiam. 
  3. V závislosti od návodu na produkt ho nechajte pôsobiť odporúčaný čas (zvyčajne niekoľko minút až niekoľko hodín), aby kúra prenikla do vlasov a vyživila ich. 
  4. Dôkladne opláchnite vodou a upravte si vlasy podľa potreby. 

Stylingové produkty

  1. Naneste požadovaný stylingový produkt Jean Paul Myné do vlhkých alebo suchých vlasov v závislosti od pokynov k produktu. 
  2. Rozotrite produkt rovnomerne po vlasoch a zamerajte sa na oblasti, kde chcete dosiahnuť požadovaný štýl alebo efekt. 
  3. Upravte si vlasy pomocou preferovaných techník, ako je fénovanie, vyrovnávanie, kulmovanie alebo česanie.
Ako docieliť zdravý vzhľad vlasov v každom ročnom období

vlasy v kazdom rocnom obdobi

Starostlivosť o vlasy by mala byť prispôsobená rôznym ročným obdobiam, pretože počas každého obdobia sú vlasy vystavené rozličným vplyvom. Dosiahnutie zdravého vzhľadu vlasov počas celého roka si vyžaduje konzistentnú starostlivosť a pozornosť k potrebám vlasov v rôznych podmienkach. Tu nájdete rady a tipy, ako sa starať o vlasy počas jednotlivých ročných období.

Jarná starostlivosť o vlasy

Na jar trápi mnohých z nás vypadávanie vlasov. Zamerajte sa na produkty, ktoré zabraňujú vypadávaniu vlasov, revitalizujú ich a pre dodajú im okamžitú kondíciu. Konzumujte potraviny bohaté na vitamíny a minerály, ako je vitamín E, biotín a zinok. 

Hydratácia

Po zime, kedy sú vlasy náchylnejšie na vysušovanie, je dôležité používať šampóny a kondicionéry na udržanie vlhkosti vo vlasoch. Obzvlášť dôležité je udržať vlasy hydratované v prípade farbených vlasov.

Letná starostlivosť o vlasy

Ochrana vlasov pred slnkom

Slnečné lúče môžu poškodiť vlasovú štruktúru. S príchodom slnečných dní chráňte vlasy pred UV žiarením nosením pokrývky hlavy a používaním vlasových produktov s UV ochranou.

V lete môžu byť vlasy náchylnejšie na vysušovanie, preto ich pravidelne ošetrujte kondicionérmi a olejmi na vlasy. Zvážte tiež možnosť skrátenia vlasov kvôli ľahšej údržbe a zamedzeniu prehrievania hlavy. Po kúpaní v bazéne alebo mori si vždy opláchnite vlasy čistou vodou, aby ste odstránili zvyšky chlóru alebo soli.

Jesenná starostlivosť o vlasy

Jesenná starostlivosť o vlasy by mala byť zameraná na regeneráciu, posilnenie a ochranu pred chladným počasím.

Posilnenie vlasov

Po letnej záťaži pridajte do svojej starostlivosti o vlasy produkty, ktoré podporujú ich zosilnenie a regeneráciu. Používajte výživné kondicionéry a masky bez sulfátov s vitamíny A, E a prísadami ako zelený čaj, bambucké maslo, ibištek či aloe vera na obnovenie vlasov.

Obmedzte tepelné úpravy

Po lete a pred zimou minimalizujte tepelné úpravy vlasov, aby ste im umožnili zotaviť sa.

Zimná starostlivosť o vlasy

Udržiavanie zdravých vlasov počas zimy si vyžaduje zvýšenú starostlivosť kvôli chladu a suchu. V zime vlasy často trpia aj kvôli vnútornému vykurovaniu. Mráz v priamom kontakte s pokožkou hlavy tiež nepriaznivo ovplyvňuje vlasovú štruktúru. Pokožka sa bráni väčším mastením, z čoho môžu vzniknúť lupiny. Ak sa objavia lupiny, je dôležité používať produkty, ktoré slúžia na ich aktívne odstránenie a zbavujú pocitu svrbenia pokožky hlavy, aby boli vaše vlasy aj počas zimy zdravé a lesklé.

Masáž vlasovej pokožky

Najmä v zime je dôležité podporovať cirkuláciu krvi masážami vlasovej pokožky masážnou kefou na vlasy. Masážna kefa pomáha prekrvovať pokožku a tým podporuje rast vlasov a zdravie pokožky hlavy.

Zdravé a lesklé vlasy počas celého roka

Tu je niekoľko všeobecných tipov, ktoré vám pomôžu udržať si zdravé a lesklé vlasy počas všetkých ročných období.

  1. Správne umývanie: Používajte jemné šampóny a kondicionéry, ktoré sú vhodné pre váš typ vlasov. Pri umývaní vlasov sa snažte používať vlažnú vodu namiesto horúcej, aby ste minimalizovali vysušovanie vlasov a pokožky hlavy.
  2. Vyvážená strava: Zdravé vlasy začínajú vnútri. Konzumujte stravu bohatú na bielkoviny, vitamíny (najmä vitamíny A, C a E), minerály (ako je zinok a železo) a omega-3 mastné kyseliny, ktoré posilnia vlasy a podporia ich rast.
  3. Dostatočná hydratácia: Piť dostatok vody je dôležité pre hydratáciu nielen pokožky, ale aj vlasov. Dostatočná hydratácia pomáha udržiavať vlasy pružné a zdravé.
  4. Ochrana pred teplom: Pri používaní fénu, žehličky alebo kulmy nezabudnite na ochranné produkty na tepelnú úpravu vlasov, aby ste minimalizovali poškodenie vlasov spôsobené vysokými teplotami. 
  5. Pravidelné podstrihávanie: Pravidelné podstrihávanie vlasov eliminuje rozštiepené končeky a podporí zdravý rast vlasov.
  6. Pozor na žehlenie a kulmovanie: Pokiaľ je to možné, minimalizujte farbenie, kulmovanie alebo žehlenie vlasov, ktoré môžu oslabiť štruktúru vlasov.
  7. Vhodná starostlivosť podľa ročných období: Prispôsobte starostlivosť o vlasy podľa konkrétneho ročného obdobia a jeho vplyvov.
  8. Zdravý spánok a minimalizácia stresu: Kvalitný spánok a redukcia stresu majú priaznivý vplyv na celkovú kvalitu vlasov.
  9. Používanie vhodných vlasových produktov: Vyberte si produkty určené pre váš typ vlasov, či už ide o šampóny, kondicionéry, masky alebo oleje.
  10. Masáž vlasovej pokožky: Z času na čas masírujte vlasovú pokožku jemnými pohybmi, čím zlepšíte prekrvenie a podporíte rast vlasov.

Pamätajte, že každý má iný typ vlasov a individuálne potreby, preto sa nebojte experimentovať s rôznymi produktmi a tak nájsť tú najlepšiu starostlivosť pre vaše vlasy. Všeobecne platí, že nezabúdajte na pravidelné umývanie a kondicionovanie vlasov, vyhýbajte sa nadmernému používaniu tepelných stylingových nástrojov a pravidelne strihajte rozštiepené končeky. Venujte svojim vlasom pozornosť a starostlivosť, aby ste udržali ich krásu a zdravý vzhľad v každom ročnom období.

Prečo používať kondicionér na vlasy?

kondicioner

Kondicionér na vlasy je výrobok, ktorý sa používa po umytí vlasov a slúži na zlepšenie ich stavu a kvality. Obsahuje výživné látky a môže byť zameraný na rôzne veci - udržiavanie farby chemicky zafarbených vlasov, dodanie lesku, hydratácia suchých vlasov... Kondicionér pomáha zjemniť a zvláčniť vlasy, zvyšuje ich elasticitu, znižuje krepovitosť, uľahčuje rozčesávanie a chráni vlasy pred poškodením a lámavosťou.

Pri výbere kondicionéra na vlasy je dôležité zvážiť vlastnosti vašich vlasov, aby sa použitý kondicionér hodil práve pre konkrétny typ vlasov. Existujú kondicionéry určené pre rýchlo sa mastiace vlasy a celkom iné sú kondicionéry určené pre suché vlasy - tie obsahujú napríklad argánový olej. Osoby s jemnými vlasmi majú rady kondicionéry bez silikónov, pretože silikóny môžu uviaznuť vo vlasoch a spôsobiť ich zaťaženie a spľasnutosť. Preto je potrebné si vybrať kondicionér, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a typu vlasov. A ak budete stále nerozhodní a vaše vlasy nemajú nejaké konkrétne problémy alebo "výstrelky", stavte na univerzálny kondicionér určený pre všetky typy vlasov.

Vplyv kondicionéra na vlasy

Existujú však aj nevýhody používania kondicionéru na vlasy. Niektoré výrobky môžu obsahovať zložky, ktoré majú negatívny vplyv na vlasy a spôsobiť alergické reakcie. Používanie príliš veľkého množstva kondicionéru môže vlasy zaťažiť a vytvoriť tak účes bez objemu a bez vzdušnosti - tento problém jednoducho odstránite tak, že budete používať primerané množstvo produktu. Okrem toho, ak sa kondicionér neumyje z vlasov správne, môže spôsobiť, že vlasové folikuly zostanú upchaté a to môže viesť k zhoršeniu kvality vlasov.

Celkovo, používanie kondicionéru na vlasy môže byť veľmi užitočné pre zlepšenie stavu vlasov a zvýšenie ich zdravia, pokiaľ sa používa správne a vyberá sa podľa vhodnosti pre typ vlasov, ale zároveň si treba byť vedomý aj možných nevýhod.

Ako používať kondicionér na vlasy?

Aby ste správne použili kondicionér na vlasy, postupujte nasledovne:

  1. Umyte vlasy šampónom: Pred aplikáciou kondicionéra je potrebné vlasy dôkladne umyť šampónom. Opláchnite vlasy teplou vodou, naneste malé množstvo šampónu a jemne ich masírujte, až kým nevznikne hustá pena. Potom dôkladne opláchnite vlasy vodou.
  2. Vytlačte malé množstvo kondicionéra: Z kondicionéru vytlačte malé množstvo (veľkosť hráška, závisí od dĺžky a hrúbky vlasov).
  3. Rozotrite kondicionér medzi dlaňami: Najlepšie je rozotrieť kondicionér medzi dlaňami, aby sa rovnomerne rozložil a zahrial. To pomáha lepšiemu strebávaniu prípravku do vlasov.
  4. Aplikujte kondicionér na vlasy: Rozotrite kondicionér zhora nadol po celom povrchu vlasov. Dôkladne ho vmasírujte do vlasov a vyhýbajte sa aplikácii na pokožku hlavy, ak nie je špecifikované inak na obale kondicionéra. Ak máte dlhé vlasy, špeciálne sa zamerajte na končeky vlasov, kde je väčšie riziko poškodenia a lámavosti.
  5. Nechajte pôsobiť: Podľa odporúčaní na obale produktu nechajte kondicionér pôsobiť na vlasoch po dobu určenú na zlepšenie ich kondície. Zvyčajne to býva od 1 do 5 minút. Pokiaľ používate kondicionér na farbené vlasy, môžete ho nechať pôsobiť dlhšie, keďže ide o veľmi namáhanú korunu krásy, ktorá vyžaduje viac starostlivosti a výživy.
  6. Dôkladne opláchnite vlasy: Po uplynutí doby pôsobenia dôkladne opláchnite vlasy teplou vodou, aby ste odstránili všetky zvyšky kondicionéra. Uistite sa, že si oplachujete vlasy dostatočne dlho, aby nezostal žiadny kondicionér vo vlasoch, najmä nie pri korienkoch.
  7. Sušenie vlasov: Po opláchnutí kondicionéra vlasy jemne osušte uterákom. Môžete použiť aj fén alebo nechať vlasy prirodzene schnúť.

Pamätajte, že frekvencia používania kondicionéra závisí od vás a od potrieb vašich vlasov. Niektorí ľudia preferujú používať kondicionér zakaždým, keď si umyjú vlasy, zatiaľ čo iní uprednostňujú jeho použitie menej často, napríklad raz týždenne. Čím sú vlasy jemnejšie, tým opatrnejšie volíme frekvenciu používania kondicionéra. Naopak, u dlhých a nepoddajných vlasov je kondicionér zázrakom na ich zjemnenie a úpravu.

Ako na profesionálnu úpravu ofiny

uces s ofinou

Ofina patrí medzi tie vlasové úpravy, ktoré neprichádza a neodchádzajú tak, ako iné trendy v oblasti stylingu a strihu vlasov, ale sú trendy jednoducho stále. Samozrejme, po ofine túžia mnohí z nás, ale nie každému sa môže hodiť. Dobrou správou je, že pristanú takmer každému. Tou menej dobrou je už, že úprava ofiny je o niečo zložitejšia.

Práve preto sa v tomto článku dozviete bližšie, ako na úpravu ofiny a pre koho je vhodná. Ofina však rozhodne pristane úzkej tváry, vďaka ktorej bude pôsobiť viac harmonicky, zamaskujú tiež vysoké čelo. Správne ostrihaná ofina vám tiež ušetrí niekoľko eur alebo ďalších strihaní vlasov, prípadne farbenie. Dokáže sa totiž postarať o poriadnu premenu looku, ak na to práve máte chuť.

Strih ofiny

V prvom rade si povedzme niečo o strihu ofinu. Ak sa vám páči styling tipu Beyoncé, bude sa vám určite páčiť rozdelená ofina. Táto ofina na stred je zvyčajne predĺžená, ale nezakrýva úplne tvár. Je dobré, keď siaha zhruba ku očiam a je jemne rozdelená. Dodáva glamour sofistikovaný vzhľad. Aby ste dosiahli čo najplynulejší prechod ku zvyšku vlasov, smerom do strán by mala byť postupne zostrihaná. Práve tento styling sa dá tiež upraviť aj ako ofina na bok.

Klasickým tipom ofiny je ofina zastrihnutá narovno. Táto úprava ofiny je ideálnou pre husté a nepoddajné vlasy. K tomuto strihu ofiny sa spravidla hodia vlasy akejkoľvek dĺžky, môžu byť len po ramená alebo aj dlhé.

Pri riešení toho, aká ofina a strih sa hodí práve vám si hlavu lámať nemusíte. Každá dobrá kaderníčka vám s týmto nepochybne poradí. Vo všeobecnosti platí, že klasický rovný typ ofiny nemusí byť ideálny pre kučeravé vlasy, rýchlo mastiace sa vlasy či riedke vlasy. Ak pre tieto tipy však existujú určité alternatívy vo forme iných strihov.

Ako sa starať o ofinu

Ofina však zostáva rýchlym a jednoduchým spôsobom, ako oživiť klasický učes, a preto sa oplatí nad ňou zauvažovať. A ako o ofinu starať?

Úprava ofiny záleží predovšetkým od toho, aký má styling a aký typ vlasov máte. Pri celkovej úprave vlasov však nikdy nezabúdajte na dobrý šampónkondicionér a tiež na stylingové prípravy, ktoré pomôžu tomu, aby každý vlas ostal presne tam, kde chcete.

Ofinu si zvykneme častejšie chytať rukami, preto bude dobré zvážiť aj vaše umývanie vlasov častejšie podľa toho, aby vyzerala dobre. Určite si tiež zvyknite na fúkanie vlasov a ofiny cez guľatú kefu, vďaka čomu bude look dokonalý. Na skrotenie neposlušných vlasov zase použite tužidlo a lak na vlasy. Prípadné jemné vlnky jednoducho upraví žehlička na vlasy.

Stojí teda ofina za všetko toto úsilie? Za nás jednoznačne stojí, pretože bude krásnym osviežením akéhokoľvek účesu. A za tú trochu námahy každý deň bude výsledný efekt skvelý.

Kulmy, fény, žehličky – ako na ich údržbu

fen na vlasy - blog

Kulma, fén a žehličky na vlasy sú neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života, keď sa snažíme dosiahnuť dokonalý účes. Tak, ako sa staráme o vlasy, by sme nemali zabúdať aj na pomôcky, ktoré nám pomáhajú vyzerať a cítiť sa dobre. Aby tieto nástroje zostali v dobrom stave a mali dlhú životnosť, je dôležité venovať im pravidelnú starostlivosť. V tomto článku vám prinášame niekoľko užitočných tipov, ako sa starať o údržbu, čistenie a ošetrovanie kuliem, fénov a žehličiek na vlasy.

Kulma na vlasy

Kulma na vlasy je skvelý nástroj na vytvorenie krásnych vĺn alebo kučier. Pre jej správnu starostlivosť, údržbu a čistenie majte na pamäti tieto body:

  • Po použití nechajte kulmu dostatočne vychladnúť.
  • Použite vlhký uterák alebo handričku na odstránenie zvyškov vlasov a produktov z valcov kulmy.
  • Ak je to možné, vyberte vymeniteľné valcové hlavice a umyte ich teplou vodou a vhodným prípravkom na umývanie (postačí aj mydlo či saponát). Dôkladne ich osušte pred ich opätovným použitím.
  • Dbajte na to, aby ste neodstraňovali zvyšky vlasov pomocou ostrých predmetov, pretože môžete vážne poškodiť povrch kulmy a jej celkovú funkčnosť.
  • Uistite sa, že kulmu ukladáte na bezpečné miesto, aby ste predišli poškodeniu valcov alebo iných častí. Dbajte na to, aby ste kulmu chránili pred pádom alebo nárazmi. Ak je možné, používajte jej priložené puzdro alebo iné vhodné ochranné obaly na skladovanie a cestovanie.

Fén na vlasy

Fén na vlasy je neoceniteľným nástrojom pri stylingu a sušení vlasov. Mnohí z nás si bez neho život už nevedia predstaviť. Už žiadne prirodzené sušenie, ale rýchle a účinné schnutie a formovanie tvaru vlasov podľa vašich preferencií. Táto pomôcka vám mnohokrát pomohla, preto by ste mali myslieť na jej údržbu, aby fén poslúžil čo najdlhšie. Aby ste udržali váš fén v optimálnom stave, zvážte nasledujúce tipy:

  • Rovnako, ako v prvom bode predtým, nezabudnite pred čistením fénu odpojiť zdroj napájania a nechajte ho vychladnúť.
  • Použitemalú kefu na odstránenie vlasov z fénového filtra. Pravidelné čistenie tohto filtra je dôležité pre optimálny výkon danej pomôcky.
  • Ak je váš fén vybavený odnímateľným zadným krytom, odstráňte ho a očistite ho jemným mydlom a vodou. Dôkladne ho osušte pred jeho opätovným použitím.
  • Dbajte na to, aby ste nepoužívali príliš horúci vzduch, keď sušíte vlasy, aby ste minimalizovali možné poškodenie vlasov aj samotného fénu.
  • Skladujte fén na suchom a bezpečnom mieste, aby ste predišli pádom a nárazom, ktoré by mohli spôsobiť poškodenie.

Žehlička na vlasy

Žehlička na vlasy je fenomenálnym nástrojom nielen pre kučeravé ženy, ktoré túžia po rovných vlasoch. Žehlička patrí medzi najpoužívanejšie pomôcky pre ženy, ale i mužov. Vytváranie rovných prameňov nebolo nikdy ľahšie! Aby ste udržali svoju žehličku na vlasy v dobrom stave, riaďte sa našimi radami:

  • Podobne ako u iných nástrojov, pred čistením žehličky ju nechajte vychladnúť a odpojte ju od zdroja napájania.
  • Použite vlhkú handričku alebo vatu s jemným čističom na odstránenie zvyškov vlasov alebo produktov z platničiek žehličky.
  • Ak je to možné, odpojte vymeniteľné platničky a očistite ich teplou vodou a jemným saponátom. Dôkladne ich osušte pred ich opätovným pripojením.
  • Dbajte na to, aby ste nedržali žehličku na jednom mieste príliš dlho, aby ste predišli poškodeniu vlasov. Vždy používajte tepelnú ochranu na vlasy pred použitím žehličky.
  • Pri skladovaní žehličky na vlasy ju uchovávajte na bezpečnom mieste, mimo dosahu detí a zdroja tepla.

Pamätajte, že vaše vlasy si zaslúžia najlepšiu starostlivosť. Tým, že sa budete starať aj o svoje nástroje, im zabezpečíte dlhú životnosť a výkonnosť. S našimi tipmi na údržbu, čistenie a ošetrovanie produktov, budete mať istotu, že vytvoríte dokonalé účesy bez stresu a rýchlosťou blesku.Nezabudnite, že krásne vlasy sú vizitkou kvalitných vlasových produktov a dobre udržiavanými nástrojmi. Takže sa postarajte o svoje kulmy, fény a žehličky, a nechajte svoje vlasy žiariť všetkou svojou krásou!

Čo nesmie chýbať v každom kozmetickom salóne

kozmeticky salon

Kozmetický salón poskytuje klientkám a klientom služby na vylepšenie ich zovňajšku, napríklad úpravu nechtov, procedúry zamerané na pleť tváre alebo masáže. Pri zariaďovaní by ste sa mali zamerať na nákup toho najkvalitnejšieho vybavenia, ktoré si môžete vo svojej situácii dovoliť. Kreslá, vozíky s pomôckami alebo kozmetické lampy sú investíciou do vašej budúcnosti.

Čo by nemalo chýbať v kozmetickom salóne

  • Kvalitné kozmetické kreslá - kozmetické kreslá plnia niekoľko dôležitých funkcií súčasne. Musia byť pohodlné, ideálne s nastaviteľnou výškou, aby bolo možné venovať sa klientom s rôznom výškou postavy tak, aby kozmetičky nenamáhali chrbticu. Okrem praktických a ergonomických faktorov zvážte aj estetickú stránku. Nechcete, aby sa u vás klientky cítili ako v nemocnici, ale zároveň musia kreslá pôsobiť maximálne čisto a hygienicky.
  • Kozmetické taburetky - ďalší multifunkčný prvok salónu dopĺňa funkcie kresiel. Slúžia najmä pri pedikúre, ale aj pre personál, ktorý pri ošetrovaní klientov niekedy potrebuje sedieť na nižšom mieste.
  • Pohodlné masážne lehátka - viete si predstaviť salón krásy bez masáží? Pohodlné lehátka prilákajú klientov k tomu, aby sa k vám neustále vracali a dopriali si toto uvoľnenie stresu z celého tela.
  • Pomôcky na pedikúru a manikúru - k základnému vybaveniu patria okrem spomínaných kresiel a taburetiek aj nevyhnutnosti ako sú vaničky na pedikúru a manikúru, podložky na pedikúru a stolíky na manikúru. 
  • Vybavenie na ošetrovanie pokožky tváre, rúk a celého tela - táto položka môže byť tak rozmanitá, ako to váš rozpočet dovolí. V súčasnosti medzi najpopulárnejšie pomôcky patria prístroje na naparovanie tváre, ultrasonické pílingové prístroje, skener pleti a podobne.
  • Kozmetické lampy a lupy - najcennejší sú v kozmetickom salóne samotní zamestnanci, ktorí majú jeho úspech doslova vo svojich rukách. Preto je potrebné im čo najviac uľahčiť prácu kúpou kvalitných kozmetických lámp a lúp. Dobre vidieť na každý detail pleti zákazníka je základom kvalitne odvedenej práce. 

Ako zariadiť kozmetický salón?

Tieto štyri kroky by ste mali urobiť pred otvorením kozmetického salónu. 

  1. Definujte jeho koncept

Koncept vášho salónu by mal byť zakomponovaný do každého aspektu vášho podnikania, od ponúkaných služieb až po váš štýl zákazníckych služieb. Váš koncept by sa mal odrážať aj v názve vášho salónu, vašom dizajne, výzdobe a cenovom rozpätí. 

  1. Vyberte správnu lokalitu

Lokalita rozhoduje o úspechu salóna, preto by mal byť na viditeľnom a frekventovanom mieste. Zhodnoťte aj veľkosť a rozmiestnenie vnútorných priestorov budovy, kde bude salón.

  1. Objednajte si vybavenie salónu

Zariadenie môže byť drahé, takže pri výbere toho, čo kúpiť alebo prenajať, musíte myslieť strategicky. Spíšte si všetko, čo absolútne potrebujete, a to, čo chcete. Rozhodujte sa na základe svojho rozpočtu a finančnej analýzy. 

  1. Najmite správnych zamestnancov

Urobte si zoznam, koľko zamestnancov potrebujete na efektívne riadenie vášho podnikania. Snažte sa najať skúsených zamestnancov, ktorí budú plynule zaúčať nových ľudí, ak sa vám podarí tím postupne rozširovať.

Rizikové faktory v kozmetických salónoch

Pri zariaďovaní salónu si dajte pozor na dve veci - hygienu a bezpečnosť. Keďže pri rôznych kozmetických procedúrach využívame aj prípravky, ktoré môžu byť nebezpečné, najmä rôzne chemické látky, alebo pomôcky vydávajúce žiarenie, musia byť umiestnené v uzamknutých skrinkách. Zároveň sa v salónoch pracuje so zvyškami odumretej kože, uterákmi, ktoré je nutné okamžite sušiť a celkovo ide o prostredie, kde sa jednoducho množia baktérie. Preto pri jeho vybavovaní vyberajte ľahko dezinfikovateľný nábytok a pomôcky a investujte aj do kvalitných upratovacích služieb.

7 krokov na dokonalé rozčesávanie vlasov

rozcesavanie vlasov

Nad rozčesávaním vlasov veľmi nepremýšľame - je to každodenná rutina, ktorú robíme automaticky. Väčšina z nás to však robí zle a rozčesávaním narobí viac škody ako úžitku. Dobrou správou je, že stačí niekoľko malých zmien a rozčesávanie vlasov sa zmení na prospešnú aktivitu.

Benefity rozčesávania vlasov

Vlasy si najčastejšie rozčesávame po umytí alebo po zobudení, pretože sa počas spánku alebo manipulácie s nimi vytvoria malé i väčšie uzlíky. Rozčesávanie má však pri starostlivosti o vlasy viacero benefitov:

  • Stimuluje pokožku hlavy - jemné česanie pôsobí na pokožku hlavy ako masáž, vďaka ktorej sa pokožka prekrvuje a podporujeme rast vlasov.
  • Dodáva vlasom lesk a podporuje ich zdravý vzhľad - mazové žľazy produkujú vo vlasovej pokožke maz neustále a tým zvlhčujú a ochraňujú našu pokožku. Keď si správne češeme vlasy, rozmiestňujeme tento ochranný maz rovnomerne od korienkov až po končeky vlasov, čím vytvárame prirodzený lesk.
  • Odstraňuje vypadnuté vlasy - denne nám vypadne 50 až 100 vlasov, pri rozčesávaní si ich jemne odstraňujeme a zvyšné vlasy sa vďaka tomu zamotávajú menej. Zároveň ich nestrácame všade, kam sa pohneme, ak si ich vyčešeme.

Ako často si česať vlasy?

Možno ste už aj vy počuli mýtus, že vlasy by sme si mali prečesať 100-krát. V skutočnosti takéto dlhé rozčesávanie podporuje stratu vlasov. Kaderníci odporúčajú rozčesať si vlasy dvakrát denne - ráno a večer, postupovať pri tom veľmi jemne a pomaly. Čím menej ťahov urobíte, tým lepšie pre vaše vlasy.

Ako rozčesať mokré vlasy

Keď ide o mokré vlasy, najdôležitejšie je použiť správnu kefu na vlasy a správnu techniku. Mokré vlasy sú veľmi krehké a v tomto stave ich ľahko poškodíte. Preto je potrebné kombinovať kefu so širokými zubmi, ideálna je kefa na vlasy Olivia Garden, kondicionér alebo masku na rozčesávanie a pomalé nenásilné česanie.

Kroky pri rozčesávaní mokrých vlasov:

  1. Rozčesávanie mokrých vlasov sa začína už pri ich umývaní. Pri snahe napeniť šampón sa vyhnite príliš komplikovanému zamotávaniu vlasov. Po umytí použite kondicionér.
  2. Pre ľahšie rozčesanie vlasov vyskúšajte šampón na uhladenie vlasov.
  3. Začnite rozčesávať vlasy širokou kefou na končekoch.
  4. Vlasy by mali byť skôr polosuché ako mokré. Postupujte jemne a odstraňujte zamotané pasáže iba pri končekoch.
  5. Najlepšie je robiť malé ťahy kefou alebo hrebeňom. Pomôžte si aj prstami, ktoré sú k vlasom ešte šetrnejšie.
  6. Ak máte kučeravé vlasy alebo obzvlášť zamotané vlasy, pomôžte si aj maskou na rozčesávanie vlasov alebo kondicionérom, ktorý sa nezmýva. 
  7. Keď máte končeky vlasov úplne rozčesané, postupujte vyššie a postup opakujte, kým sa nedostanete až ku korienkom vlasov.

Ako rozčesať suché vlasy

Suché vlasy sa zvyknú zamotať ak dlhšie ležíme alebo si tvoríme komplikovanejšie účesy. Tvoria rôzne uzlíky a môžu viesť k zvýšenej lámavosti. Aby sme tento stav ešte nezhoršili, je potrebné dodržiavať tieto kroky:

  1. Rozdeľte vlasy do niekoľkých sekcií a rozčesávajte ich postupne. 
  2. Nikdy nezačínajte pri korienkoch, ideálne je začať pri končekoch alebo niekoľko centimetrov nad nimi v strede celkovej dĺžky vlasov.
  3. Pre lepšie rozčesávanie môžete použiť aj sprej na rozčesávanie vlasov
  4. Po rozčesaní strednej dĺžky pokračujte rovnako o pár centimetrov vyššie. Takto sa postupne prepracujete až ku korienkom vlasov.
  5. Pri rozčesávaní končekov kefou jemne masírujte pokožku hlavy. 
  6. Najviac poškodení vzniká keď rozčesávame vlasy nasilu. Postupujte preto jemne a pomaly.
  7. Pri suchých vlasoch môžete použiť hustejšiu kefu ako pri mokrých vlasoch.
Ako na najkrajšie spoločenské účesy

spolocenske ucesy

V našich článkoch sme vám už veľakrát pomáhali s problémami, ktoré sa týkali vašich vlasov. V dnešnom článku, by sme vám však radi predstavili najnovšie trendy v kaderníctve, ktoré myslíme, že by vás zaujali. Taktiež vám poradíme aký spoločenský účes zvoliť tak, aby vám vydržal celú večnosť.

Tak teda pokračujte v čítaní nasledujúcich riadkoch a užite si sprievodcu tými najkrajšími spoločenskými účesmi.

Najkrajšie spoločenské účesy na svadbu, plesy či stužkové

Začneme so sprievodcom najkrajšími spoločenskými účesmi, ktoré sme zaradili do dvoch kategórii: spoločenské účesy pre krátke vlasy a spoločenské účesy pre dlhé vlasy.

Spoločenské účesy pre krátke vlasy

Rozstrapatený drdol s diagonálnym vrkočom

Ako jeho názov napovedá, ide o rozstrapatený drdol, ktorý je obohatený o objemný zapletený vrkoč, ktorý prechádza šikmo cez zadnú časť hlavy. Účes môžete ozvláštniť aj výraznými doplnkami do vlasov.

Francúzsky vrkoč pre krátke vlasy

Nie všetky účesy pre krátke vlasy musia vyzerať formálne, tento účes je toho dôkazom. Ten v sebe zahŕňa hustý francúzsky vrkoč a jemné vlny s balayage alebo ombré farbou.

Elegantný polovičný spoločenský účes

Nepodceňujte pôvab a krásu klasického uhladeného účesu, ktorý sa hodí snáď na všetky spoločenské udalosti. Nielenže je jednoduchý, ale môžete si ho dotvoriť podľa vašej predstavivosti. A to pomocou sponiek, či iných ozdôb do vlasov.

Spoločenské účesy pre dlhé vlasy

Objemný spoločenský účes s vysokým stočeným drdolom

Tento vysoký objemný drdol pôsobí slávnostne, a to najmä v kombinácii s kvetinovými sponkami do vlasov. Pre ten najlepší dojem zvoľte kvety kontrastnej farby. Účes nezabudnite zafixovať lakom na vlasy.

Korunka z holandského vrkoča na objemných vlnách

Spoločenský účes, ktorý sa skôr hodí dámam s tmavším odtieňom vlasov. A konkrétne ide o rozstrapatený holandský vrkoč, ktorý je obohatený bohatými vlnami.

Elegantný vodopádový vrkoč

Tento účes môže síce na prvý pohľad vyzerať jednoducho, no v skutočnosti je veľmi komplikovaný. Vďaka sponkám, vlásenkám a pinetkám vynikne ešte viac.

ucesy na svadbu

Najnovšie trendy v Kaderníctve

V nasledujúcich riadkoch si môžete prezrieť niektoré z najnovších trendov v kaderníctve:

  • 90-te roky
  • 70-te roky
  • vysoké drdoly
  • francúzsky twist
  • vysoké copy
  • nízke objemné drdoly

Viete ako zladiť spoločenský účes k šatám či make-up?

Pre to najlepšie zladenie spoločenského účesu k šatám a make-upu sa riaďte týmito radami:

  • make-up riešte až potom ako si vyberiete spoločenské šaty
  • make-up voľte vo farbách, ktoré sa hodia k farbám vašich šiat
  • pri extravagantnom spoločenskom účese sa vyhýbajte prehnanému mejkapu, naopak zvoľte niečo neutrálne
  • pri extravagantných spoločenských šatách vyberajte jednoduchší spoločenský účes
  • spoločenský účes voľte v štýle spoločenských šiat
  • spoločenský účes nezabúdajte zladiť s výstrihom vašich šiat
  • k spoločenským šatám okolo krku, voľte vysoké spoločenské účesy

Čo robiť aby vám spoločenský účes vydržal celú noc?

To aby vám spoločenský účes vydržal je ťažký oriešok, no tieto rady vám k tomu dopomôžu.

Tip k lepšej výdrži spoločenského účesu - Príprava

Kľúčová je príprava vlasov, je to prvý krok ktorý musíte urobiť pred každým spoločenským účesom. Napríklad na prípravu prameňov pred a pri natáčaní nezabudnite použiť fixačný sprej.

Tip k lepšej výdrži spoločenského účesu - Backcombing

S Backcombing váš účes získa objem a výšku, tomuto vie pomôcť správny prípravok na vlasy - objemový sprej či pena. 

Tip k lepšej výdrži spoločenského účesu - Vytvorte textúru

Vytvorenie správnej textúry je pri stylingu nevyhnutnosťou. Preto je dôležité používať produkty s výbornou fixáciou.

Tip k lepšej výdrži spoločenského účesu - Použite správny lak na vlasy

Lak na vlasy pomáha udržať vlasy na mieste, preto je jeho výber jedna z najdôležitejších vecí.

Farba roka 2023 - Viva Magenta

viva magenta hair

Spoločnosť Pantone Color vyhlásila farbu Viva Magenta ako farbu roka 2023. Konkrétne ide o odtieň, ktorý má v sebe tóny ružovej, červenej a fuchsiovej. Vyjadruje najmä nový signál sily. Poďme sa však na ňu pozrieť bližšie.

Čo znázorňuje farba roka  - Viva Magenta?

Viva Magenta vyjadruje nový signál sily a energie. Tiež predstavuje aj odvážnosť a nebojácnosť. Má pulzujúcu a optimistickú farbu. Z psychologického hľadiska v ľuďoch vyvoláva pocity kreativity, vzrušenia a energie. Farba roku 2023 je výsledkom dôkladnej analýzy odborníkov z Pantene. Tá znázorňuje súčasnú kultúrnu klímu.

Komu sa Farba roka 2023 hodí?

Keďže Viva Magenta je odvážnejší odtieň s červenými podtónmi tak je oveľa všestrannejšia pre ľudí všetkých pohlaví, životného štýlu a vekových skupín. Avšak častou chybou, ktorej sa kaderníci dopúšťajú je, že tento vlasový trend odporúčajú len určitej skupine klientely, o ktorej si myslia, že tomtuto bude skutočne otvorená. 

Aj keď tomuto vlasovému trendu bude naklonenejšia mladšia klientela, ktorá je zvyčajne otvorenejšia voči odvážnejšiemu vzhľadu. Tak by Viva Magenta nemali zanevrieť ani staršia klientela, ktorá by chcela skúsiť niečo nové a svieže.

farba roka 2023 - viva magenta

Ako môžeme využiť Vivu Magentu v odvetví kaderníctva?

Viva Magenta môžete využiť na monoho spôsobov a viete s ňou vykúzliť mnoho zaujímavých premien. Fantázii sa medze nekladú, môžete sa inšpirovať aj týmito tipmi, ako využiť farbu roka 2023:

Farbenie vlasov - Ombré

Zakomponujte túto farbu do štýlu ombré. Veľkou výhodou tohto štýlu je to, ako krásne vyrastie. A to najmä preto, lebo ombré začína vašou prirodzenou farbou.

Viva Magenta beaded braids

Jedna z možností ako môžete otestovať tento vlasový trend sú tzv “beaded braids”. Vďaka nim sa nemusíte báť, že by došlo k poškodeniu vašich prirodzených vlasov. A vy si tak môžete bezstarostne užívať tento vlasový trend. Ak si ho zamilujete, môžete použiť Viva Magenta aj na zafarbenie vašich vlasov.

Viva Magenta braids

Podobne ako s beaded braids tak s týmto štýlom si môžete bezstarostne užívať nový vlasový trend. Táto zmes červenej, fialovej a ružovej lichotí rôznym tónom pleti a vášmu vzhľadu dodá nový život. 

Farbenie vlasov - melír

Jednou z ďalšou odvážnejšou variantov využitia Viva Magenta  je melír. Pre ten najlepší efekt požiadajte svojho kaderníka / kaderníčku aby začal /začala nanášať farbu pár centimetrov od vašich koreňov. Tak zaistíte, že vaša prirodzená farba bude stále prenikať.

Využitie Farby roka 2023 vo vlasových doplnkoch

Ďalšou skvelou možnosťou, kde môžete využiť Viva Magenta, sú vlasové doplnky. Tými môžete dozdobiť každý svoj účes. Túto farbu môžete použiť aj s ďalšími vlasovým trendami a tak si vytvoriť svoj perfektný účes.

Techniky farbenia vlasov

Balayage

Existuje technika farbenia vlasov, ktorá prinesie želané výsledky a zároveň sa o vaše vlasy krásne postará? Aké máte možnosti a ako najlepšie osviežiť svoj vzhľad? Pozrieme sa pod ruky kaderníkov a vysvetlíme si aké sú súčasné svetové trendy.

Jednotlivé techniky farbenia vlasov sa líšia vo svojej náročnosti, ale najmä vo výslednom efekte. Pred tým, ako sa vyberiete k svojmu kaderníkovi, by ste mali mať presnú predstavu o tom, čo každá z nižšie opísaných techník ponúka.

Shatush

Shatush je horúcim módnym trendom vo farbení vlasov. Pri tejto technike vzniká nenápadný prechod od tmavších odtieňov po svetlejšie podobne ako pri melírovaní, avšak jej súčasťou je starostlivosť o vlasy. Shatush sa dá opísať ako kombinácia melíru a ombré - podobne ako v prípade ombré je na vlasoch prechod od tmavej farby po svetlú, ale nie na celej ploche vlasov, iba na niektorých pramienkoch. Táto technika je obľúbená pre svoj omladzujúci efekt. 

Balayage

Toto francúzske slovo opisuje techniku zosvetľovania, pri ktorej sú vlasy farbené pomocou štetca a špecifického gesta rúk. Účesu dodávajú hĺbku a konkrétny tvar. Funguje v podstate ako optická ilúzia, ktorá dodáva objem aj pri jednoduchej úprave vlasov. Pri technike balayage sú používané rôzne odtiene svetlých aj tmavších farieb podobných prirodzenej farbe vlasov, ktoré vytvárajú efekt, akoby boli vaše vlasy „pobozkané slnkom“.

Airtouch

Novšia verzia techniky balayage je zameraná na prirodzene pôsobiace svetlé pramienky vlasov, ktoré sa krásne prelínajú s vlasmi majiteľky. Najskôr sa pomocou fénu vyfúka časť vlasov a potom sa na nich nanesie melírovací prášok. Pri tejto technike je dôležité používať profesionálne pomôcky na farbenie vlasov, aby bol výsledok čo najefektnejší.

Ombré

V prípade ombré sú vlasy zafarbené tak, aby farba prirodzene prechádzala z jedného odtieňa do druhého. Zvyčajne je to od tmavších vlasov pri korienkoch ku svetlejším končekom. Dôležité je farbiť celú dĺžku vlasov viacerými odtieňmi, aby neboli viditeľné ostré prechody. Využívajú sa pri tom dve farby na vlasy, ktoré sa v istom bode zmiešavajú.

ombre

Sombré

Sombré je jemnejšou verziou ombré, pri ktorej sa dve farby líšia menej výrazne a prechod medzi nimi je takmer neviditeľný. Táto technika je vhodná pre ženy, ktoré nechcú výrazné zmeny, ale majú pocit, že ich vlasy nie sú lesklé a pôsobia ako bez života.

Melír

Melír patrí medzi najpopulárnejšie techniky farbenia vlasov v deväťdesiatych rokoch, ale v súčasnosti má sofistikovanejšie prevedenie. Sú pri ňom zafarbené určité pramienky vlasov zvyčajne svetlejšou farbou ako je prirodzená farba vlasov danej ženy. Dodávajú účesu dynamiku a zvýrazňujú črty tváre. Pristanú aj krátkym vlasom.

Bronde

Blondína? Brunetka? Nemusíte si vyberať svoju stranu, vďaka bronde spojíte to najlepšie z hnedých a svetlých odtieňov vlasov. Pri tejto technike sa farbia celé pramienky vlasov od korienkov až po končeky v blond a v hnedých odtieňoch. Táto technika je skvelá v tom, že aj pri odrastaní korienkov alebo pri vymývaní farby z vlasov pôsobí veľmi chic.

Babylights

Máme tu ďalšiu variáciu melíru - babylights - teda zosvetľovanie vlasov najmä na miestach, kde kontúrujú tvár. Vzadu a na bokoch sa pridáva iba pár zosvetlených pramienkov, ktoré celkový efekt zjednocujú. Pre babylights je typické aj to, že zosvetlené pramene začínajú približne dva centimetre od korienkov vlasov. Preto pôsobia veľmi prirodzene a starostlivosť o nich je pomerne jednoduchá.

Lowlights

Pri tejto technike sú zafarbené končeky vlasov o niečo tmavšou farbou, ako je ich prirodzená farba. Preto si ju volia najmä majiteľky blond odtieňov. Odvážnejšie žienky si rady vyskúšajú aj pestrejšie farby, napríklad ružové lowlights.

Ako sa starať o suché a poškodené vlasy?

suche vlasy

Trpíte suchými a poškodenými vlasmi? A hľadáte riešenia tohto problému? Tak to presne v tomto článku nájdete, a nielen to. V nasledujúcich riadkoch sa môžete dočítať aj o príčinách tvorby poškodených vlasov, kedy sa vlasy viac lámu a omnoho viac.

Aké sú príčiny tvorby suchých a poškodených vlasov?

K poškodeným vlasom môže viesť viacero faktorov, vrátane návykov starostlivosti o vlasy, podmienok prostredia či vášho fyzického zdravia. 

Tieto sú len niektoré faktory, ktoré zapríčiňujú poškodené a suché vlasy:

  • časté plávanie v chlórovanej alebo slanej vode
  • príliš časté umývanie vlasov
  • trávenie veľa času na slnku
  • farbenie alebo chemické ošetrenie 
  • pravidelné fénovanie 
  • časté používanie elektrickej kulmy a žehličky
  • používanie drsných stylingových produktov, šampónov a kondicionérov

Starostlivosť o vlasy - Kedy sa vlasy viac lámu?

Časté lámanie vlasov zapríčiňuje niekoľko faktorov, tieto sú však tie najčastejšie:

  • stres
  • nedostatočné množstvo proteínov, antioxidantov a proteínov v strave
  • suché vlasy
  • nadmerné upravovanie vlasov
  • príliš časté umývanie 
  • nesprávne česanie 
  • nesprávne sušenie 
  • poškodenie teplom

Ako zvoliť vhodnú starostlivosť o Poškodené a suché vlasy?

Je dôležité, aby ste si vybrali tú správnu starostlivosť o poškodené vlasy. Zvoľte si ju na základe príčiny poškodenia a typu vlasov.  Každý z týchto typov, môže byť vysušený, kvôli iným faktorom.

Rady a tipy ako sa starať o suché a poškodené vlasy?

V nasledujúcich riadkoch sa môžete dočítať o pár radách a tipoch pre boj so suchými a poškodenými vlasmi:

  1. Pri umývaní vlasov namiesto horúcej vody použite vlažnú. Horúca voda by mohla vlasy zbaviť prírodných olejov a vysušiť ich.
  2. Nezabudnite pri starostlivosti o vlasy používať kondicionér.
  3. Mokré vlasy rozčesávajte hrebeňom so širokými zubami. Pri pretiahnutí hrebeňa cez prameňa vlasov ho uchopte tesne nad miestom, kde budete zasúvať hrebeň. To pomáha predchádzať lámaniu vlasov.
  4. Hrebeň si vyberajte skôr s jemnými štetinami.
  5. Obmedzte tepelný styling a nezabúdajte používať výrobky, ktoré sú určené na ochranu vlasov pred teplom.
  6. Pred plávaním v bazéne vlasy namočte vodou z vodovodu.
  7. Nezabúdajte na zastrihávanie končekov. Tie by sa mali zastrihávať približne každých šesť týždňov. 
  8. Vyberajte si šampóny a kondicionéry, ktoré sú určené pre suché a poškodené vlasy.

Starostlivosť o vlasy - Ako často by ste mali umývať vašu korunu krásy?

To ako často by ste si mali umývať vlasy, závisí od množstva faktorov, vrátane vašej osobnej rutiny, typu a štruktúry vlasov. Ak ste niekto, kto si ich rád častejšie umýva, tak by ste medzi umývaniami mali nechávať aspoň dvojdňové až trojdňové pauzy. Pre tých čo majú kučeravé vlasy, zvyčajne platí to, že majú suchšiu pokožku hlavy, takže si môžu medzi umývaniami nechať pauzu päť až sedem dní. Aj farbené vlasy by sa mali umývať menej často. Umývať by sa mali každý druhý deň alebo každé tri dni.

Starostlivosť o vlasy - Ako hydratovať poškodené a suché vlasy?

Existuje veľa tipov a trikov ako hydratovať poškodené a suché vlasy, tieto sú len pár z nich:

  • zvoľte šampón, kondicionér, vlasové masky, ktoré sú určené pre suché a poškodené vlasy
  • pri starostlivosti o vlasy nezabúdajte na olejček 
  • vyhnite sa extrémnym poveternostným podmienkam
  • pravidelne si nechávajte zastrihávať končeky
  • správne vrstvite svoje vlasové produkty
  • vyhnite sa každodennému umývaniu vlasov

Aký účes je pre suché vlasy najvhodnejší?

V nasledujúcich riadkoch nájdete pár účesov, ktoré sú najvhodnejšie pre vaše suché vlasy:

Zapletený drdol

Tento účes je vhodný pre tie z vás, ktoré majú dlhé vlasy. Je to jednoduchý drdol z vrkočov, ktorý vám dodá uhladený vzhľad. 

Zapletené copy

Ide o jednoduchý, elegantný účes, s ktorým ste sa mohli stretnúť všade. Dodá vám elegantnosť a sofitiskovanosť. Navyše vašim suchým vlasom dodá hladký a lesklý vzhľad.

Bočné drdoly

Keď sa tento účes spraví dobre, vyzerá nádherne. Ide vlastne o dva vysoké copy, ktoré sú zviazané na oboch stranách hlavy do drdolov. Tie sú zaistené sponkami a je na ne nanesený lak na vlasy.