Kedy použiť výrobky s keratínom? Poradíme vám

kedy pouzit keratin

Krásne a zdravé vlasy sú symbolom sebadôvery. Napriek tomu mnohí z nás čelia bežným problémom s vlasmi, ako je poškodenie, krepovatenie a nepoddajné kučery. Vyskúšajte im dodať keratín, tajnú zložku, ktorá dokáže zmeniť vaše vlasy z nudných na oslnivé. 

Tipy na starostlivosť o vlasy 

Predtým, ako sa ponoríme do keratínovej mágie, tu je niekoľko základných tipov na starostlivosť o vlasy, aby ste ich udržali v najlepšej forme. 

  1. Pravidelné zastrihávanie: Pravidelné zastrihávanie vlasov (každých 6-8 týždňov) pomáha odstrániť rozštiepené končeky a udržiavať celkové zdravie vašich vlasov. 
  2. Jemné šampónovanie: Rozhodnite sa pre šampóny bez sulfátov, ktoré nezbavujú vlasy ich prirodzených olejov. 
  3. Hydratačný kondicionér: Použite hydratačný kondicionér so zameraním na končeky, aby boli vaše vlasy jemné a zvlhčené. 
  4. Vyhnite sa nadmernému používaniu tepla: Obmedzte používanie tepelných stylingových nástrojov a vždy pred stylingom naneste tepelnú ochranu. 
  5. Vhodná strava a hydratácia: Dobre vyvážená strava a veľa vody môžu výrazne ovplyvniť zdravie a vzhľad vašich vlasov. 
  6. Keratínové kúry: Zvážte začlenenie vlasových kúr na báze keratínu do vašej rutiny, aby ste zlepšili silu a lesk vašich vlasov.

Typy vlasov, ktoré profitujú z keratínu 

Keratín je všestranný a prospešný pre rôzne typy vlasov, ale najviac prospechu z neho budú mať: 

  • Poškodené vlasy: Keratín pomáha opraviť a posilniť vlasy, ktoré boli poškodené teplom, chemikáliami alebo environmentálnymi faktormi. 
  • Kučeravé vlasy: Vyhladzuje a skrotí krepovatenie, vďaka čomu sú vlasy poddajnejšie a lesklejšie. Keratín dokáže uvoľniť kučery, vďaka čomu sú jemnejšie a ľahšie sa upravujú. 
  • Farbené vlasy: Keratínové kúry pomáhajú uzamknúť farbu a predlžujú žiarivosť farbených vlasov. 

Keratín je proteín, ktorý sa prirodzene nachádza vo vlasoch, pokožke a nechtoch. Pôsobí ako ochranný štít pre vaše vlasy, posilňuje pramene a zabraňuje lámaniu. Keratínové kúry vypĺňajú medzery v štruktúre vlasov, obnovujú ich silu a prirodzený lesk. Znižujú lámavosť a štiepenie končekov. Keratín vyhladzuje vlasovú kutikulu, znižuje krepovatenie a zvyšuje lesk. Skrotené vlasy sú lepšie upraviteľné, čo uľahčuje ich česanie ako aj celkovú tvorbu účesov. Nebudete musieť pred zrkadlom v kúpeľni tráviť celé hodiny a potom sa obávať toho, ako strapato vyzeráte. Keratínové kúry môžu trvať niekoľko týždňov a poskytujú trvalé výhody. 

Ako používať keratín na ošetrovanie vlasov?

Kozmetika s keratínom môže mať rôzne podoby a vy si vyberiete tie, ktoré vám najviac sedia, pripadne, ktoré sa vám budú najjednoduchšie používať. Pokiaľ máte záujem o niekoľko

  • Šampóny a kondicionéry s obsahom keratínu: Tieto produkty sú určené na každodenné použitie a poskytujú keratínové ošetrenie s nižšou dávkou pri každom umytí.  Ich veľkou výhodou je, že ich môžete požívať dlhodobo.
  • Keratínové masky a séra: Tieto produkty sú intenzívnejšie, ponúkajú hĺbkovú úpravu a výživu. Používajú sa s pauzami, napríklad niekoľkokrát po sebe po umytí vlasov, raz za dva mesiace.
  • Profesionálne keratínové kúry: Tieto kúry v salóne ponúkajú najvýznamnejšie výsledky. Zahŕňajú aplikáciu keratínového roztoku na vlasy, po ktorej nasleduje tepelná úprava, aby sa produkt uzavrel do štruktúry vlasov.

Keratínový darček na Vianoce 

Hľadáte ideálny vianočný darček pre milovanú osobu? Zvážte balíček vysoko kvalitných vlasových produktov s obsahom keratínu. Či už ide o luxusný keratínový šampón a kondicionér, vyhladzujúce sérum alebo darčekový poukaz na profesionálne keratínové ošetrenie v renomovanom salóne, dar keratínu je gestom lásky a starostlivosti o seba. Je to úžasný spôsob, ako pomôcť svojim priateľom a rodine dosiahnuť úžasné a zdravé vlasy v budúcom roku. 

Keratín vstupuje do starostlivosti o vlasy ako superhrdina a ponúka množstvo výhod pre rôzne typy vlasov, najmä pre poškodené, krepovité alebo nepoddajné vlasy. Začlenením keratínu do vašej rutiny starostlivosti o vlasy môžete obnoviť a omladiť vlasy, ktoré budú vďaka nemu silnejšie, hladšie a žiarivejšie. Darček vlasových produktov s obsahom keratínu na Vianoce môže byť navyše skvelým spôsobom, ako ukázať svojim blízkym, že vám záleží na ich pohode a sebadôvere. So správnou starostlivosťou a kúzlom keratínu môžete vy a vaši blízki vykročiť do nového roka s rozprávkovou korunou krásy.