Odborné rady a tipy, Strana 6

Dodajte jemným vlasom maximálny objem

Suché, zničené a nedostatočne vyživené vlasy či rozstrapkané končeky sú nočnou morou nejednej ženy. Nezdravé vlasy sú daňou, ktorú si vyberá časté farbenie či nešetrné zaobchádzanie s vlasmi. Jemné vlasy, to je však celkom niečo iné. Väčšinou ich dostávame do vienka a šanca zmeniť tento nelichotivý stav je takmer nulová. Takže zložme zbrane a skúsme im dodať objem len pomocou jednoduchých, no zaručených trikov.

dodajte-jemnym-vlasom-maximalny-objem-andopa.sk_

Čo všetko sa môže skrývať za jemnými vlasmi?

Za jemné či dokonca riedke vlasy môže naozaj najčastejšie naša genetická výbava. Avšak veľakrát si za tento stav môžeme aj my samy. Ako? Snaha mať ten najnovší odtieň farby, reakcia na lieky či nevyvážená strava môžu aj zdravé a husté vlasy zmeniť na vlasy bez objemu. Okrem toho aj časté fénovanie horúcim vzduchom, kulmovanie či žehlenie, to všetko môže vlasy postupne poškodzovať a uberať im z vitality. Preto pri riešení tohto problému teba v prvom rade začať od seba.

Tipy a triky na zväčšenie objemu jemných vlasov

Vytvoriť bohatý a nadýchaný účes z jemných či riedkych vlasov, to chce naozaj veľmi šikovného kaderníka alebo pár zaručene fungujúcich trikov. Zastavme sa najprv pri dĺžke vlasov. Ani krátky účes, ale ani dlhé vlasy nám nezaručia pri vytvorení ich objemu stopercentnú úspešnosť. Zlatou strednou cestou je polodlhý strih. V tomto prípade máme oveľa väčšiu šancu vyhrať nad prírodou, avšak aj tu to nebude až také jednoduché. Pokiaľ sa však dlhých vlasov nedokážeme vzdať, vhodným riešením, ako im dodať na objeme, je kaskádový strih. Ten dlhšie udrží vlasy nadýchané a objemné.dodajte-svojim-jemnym-vlasom-maximalny-objem-s-lakom-na-vlasy-andopa.sk_

Pri vytváraní vĺn či kučier je lepšie zabudnúť na kulmy či žehličky a dať šancu starým dobrým natáčkam. Aj správna vlasová kozmetika dokáže nad jemnosťou vlasov vyhrať. Nie nadarmo vidíme na pultoch množstvo šampónov či kondicionérov na rôzne typy vlasov, vrátane tých jemných. Občas treba vlasom dopriať dobrú výživnú masku či kúru a chrániť ich pred priamym slnkom. Pri starostlivosti o jemné vlasy by sme mali voliť skôr kvalitnejšie prípravky na báze vody a podľa možnosti bez silikónov. Aj objemové tužidlo či lak na vlasy dokážu s vytváraním nadýchaného účesu divy.

Je veľa spôsobov, ako oklamať prírodu. No netreba s ňou bojovať a vyhrať za každú cenu. Mali by sme hľadať to dobré, tú jedinečnosť, aj na našich jemných vlasoch a byť spokojní s tým, čo nám bolo nadelené. Niekedy len stačí prijať veci také, aké sú.

Top strihy v roku 2021

Túžime byť IN v mnohých sférach – v oblasti módy, techniky či vzťahov, a inak to nie je ani v prípade vlasových stylingov. Pomocou nich vieme podtrhnúť to, čo je na nás zaujímavé, zamaskovať, na čo nie sme hrdí, ale aj prezentovať našu osobnosť. Od toho, aký strih si zvolíme, však závisí aj množstvo času stráveného pri úprave vlasov. Už ste sa v kaderníctve spýtali, aké sú top strihy v tomto roku?Top-ucesy-2021-pre-damy-andopa.sk_

Jemnosť a prirodzenosť

Verte či nie, konečne je tu doba, ktorá ocení prirodzenú štruktúru vlasov a ich odtiene. Dámy s dlhými vlasmi si môžu pokojne od radosti zavýskať, pretože či si vlasy vzopnú do drdola, romantického vrkoča, nechajú ich voľne spočívať na pleciach, alebo si do nich pripletú kučery, budú pôsobiť maximálne trendovo. Mohlo by sa zdať, že s dlhými vlasmi je viac práce ako s krátkymi, opak je však pravda. Úplne postačí vhodná vlasová kozmetika, vlasy pravidelne a kvalitne rozčesávať a, samozrejme, občas zablúdiť do kaderníctva. Aj napriek tomu, že sa rozhodnete ozdobiť sa dlhými vlasmi, kadernícke nožnice pre ne nepredstavujú hrozbu, práve naopak. Zbavia ich rozštiepených končekov a účes nádherne prevzdušnia. Za ženou s dlhými vlasmi sa otočí nejeden pán, no zaiste neodolá ani žiadna kritická žena.

Ak nemáte čas na dlhotrvajúce rozčesávanie a nerady sa prikryté dlhými vlasmi potíte, medzi top strihmi tohto roka sa objavuje aj klasický „bob“, teda jednoduchý účes po plecia v rovnom strihu. Hodí sa rovnako vlasom rovným, ako aj vlnitým či úplne kučeravým, avšak nechajte si v kaderníctve poradiť, ako sa o tento strih vlasov starať. Fén, tužidlo či žehlička na vlasy sa vám určite zíde. Dlhým aj krátkym vlasom dodáte šmrnc využitím ofiny, ktorá nádherne zvýrazní oči.

Top strihy pre odvážne dámy

Pokiaľ sa nebojíte experimentovať, skúste strih pixie. Je krátky, čím pôsobí dosť unisexovo, avšak prináša veľa možností úpravy, od charakteru ofiny až po farebné variácie. Veľmi moderný je aj strih mullet, ktorý sa podobá dĺžkou na pixie, len s tým rozdielom, že v zadnej časti hlavy sú vlasy dlhšie. A čo tak to skúsiť naopak? Nápadne dlhá ofina a krátky zostrih ostatných vlasov pôsobí nežne a zvýrazní črty tváre.

Kadernícke nožnice a mužská hriva

Aj páni si čoraz viac potrpia na módny strih vlasov. Mnohí sa naučili strihať sa doma „na vojaka“, čo nevyjde z módy nikdy. Na experimenty s rôznou dĺžkou vlasov si však trúfne už málokto. Ide predsa aj o to, aby bol účes praktický, variabilný a ľahko udržiavateľný. Zapáči sa vám účes quiff s krátkymi bokmi a dlhšími vlasmi v strede alebo stupňovito zostrihané vlasy, ktoré sa za pomoci vhodných stylingových prostriedkov dokážu získať prirodzený, mierne strapatý vzhľad? V dobrom kaderníctve vám vedia odporučiť, či vašim črtám tváre pristane zostrih na ježka alebo jeho predĺžená verzia. Ak si trúfate, na vašich vlasoch sa môže objaviť doslova tetovačka. Obyčajné kadernícke nožnice ju však určite nevyčarujú. Skúsený barber má množstvo šikovných pomôcok, vďaka ktorým môžu byť moderne ostrihaní aj páni. Všetci máme právo byť hrdí na svoje vlasy, bez ohľadu na ich hustotu, dĺžku či farbu.

Top-ucesy-2021-pre-panov-andopa.sk_

Aj kefa na vlasy potrebuje občas očistiť. Viete, ako na to?

Starostlivosť o hrebene či kefy na vlasy patrí k rutinným činnostiam, ale priznajme si, občas sa nám do nej vôbec nechce. Špinavá kefa je však pre naše čisté a umyté vlasy úhlavným nepriateľom. Je zdrojom nečistôt, mastnoty a častíc prachu a špiny, ktoré sa pri česaní znovu a znovu dostávajú späť do vlasov a tento kolotoč akosi nemá konca. Vlastne má.

Hlavné dôvody, prečo kefu pravidelne čistiť

Čistenie kefy na vlasy má okrem jej estetického hľadiska hlavne svoj hygienický význam. Aj keď kefa plná chumáčov v nás iste nevyvoláva žiadne príjemné pocity, treba si uvedomiť, že okrem vlasov je na nej aj množstvo nečistôt, ktoré na prvý pohľad viditeľné vôbec nie sú. Vyčistenie kefy od vlasov teda nie je ani zďaleka postačujúce. Predstavme si, že na kefu položenú v kúpeľni na polici denne sadajú častice prachu a nečistôt. Ďalšiu dávku mastnosti, zbytkov šampónulaku či gélu na vlasy na ňu prenášame každý deň pri česaní. Všetky tieto nečistoty sa ako magnet nalepia na štetiny a celý trup kefy a my si ich nechtiac pri česaní znovu vtierame do čistých vlasov. Ak teda chceme udržať svoje vlasy naozaj čisté a vitálne, je načase venovať trochu pozornosti aj čistote kefy.

ako-cistit-kefu-na-vlasy

Nie je kefa ako kefa

Ak sme si už vstúpili do svedomia a starostlivosť o kefu či hrebene si zobrali k srdcu, uistime sa najprv, s akým materiálom máme do činenia. Pretože je veľký rozdiel v čistení klasickej plastovej kefy a čistení kefy drevenej či s prírodnými štetinami. Aj tu platí, že čím drahšia kefa, tým jemnejšie čistenie. Plastovú kefu sa nemusíme báť čistiť aj častejšie, pretože tento materiál je pomerne odolný a navyše je jej čistenie pomerne rýchle a jednoduché. Stačí nám pár dostupných ingrediencií a kefa bude ako nová. Dôležité však je, aby sme z kefy pred samotným čistením odstránili všetky vlasy a viditeľné nečistoty. Ak to robíme pravidelne, iste s tým nebude žiaden problém.

Potom sa už môžeme pustiť do čistenia. Je veľa spôsobov, ako na to, ale asi najjednoduchšie je namočiť kefu do čistiaceho roztoku a istý čas ho nechať pôsobiť. To, či s vodou zmiešame šampón, ocot, saponát alebo jedlú sódu, záleží od kvality našich vlasov. Pokiaľ patria k tým mastnejším, pridáme do vody saponát alebo ocot. Ak sú skôr suché, octu a saponátu by sme sa mali skôr vyhnúť a použiť na čistenie len šampón, čajovníkový olej alebo sódu. Pomôcť si môžeme starou zubnou kefkou alebo vatovou tyčinkou. Na záver netreba zabúdať na dôkladné opláchnutie pod tečúcou vodou. Sušíme najlepšie voľne na vzduchu.

o-kefu-na-vlasy-sa-treba-starat-andopa-sk

Kým plastové kefy nie sú na údržbu až také citlivé, o drevených kefách sa to povedať nedá. Hoci je drevo na nich naimpregnované a ošetrené tak, aby odpudzovalo vlhkosť, predsa nie je vhodné ich čistiť ponorením do čistiaceho roztoku. Aj agresívnejšie čistiace prostriedky, ako sú saponát či ocot, si môžeme v tomto prípade zo zoznamu vyškrtnúť. Najvhodnejšie je čistenie šampónom alebo čajovníkovým olejom, aj to len jemne a s použitím malého množstva vody. Sušenie by v tomto prípade malo byť čo najrýchlejšie, použitie vlažného vzduchu z fénu bude v pohode. Čo sa týka kief s prírodnými štetinami, ich čistenie je veľmi podobné ako pri drevených. Na záver ešte treba pripomenúť, že šampóny s obsahom silikónu nie sú na čistenie najvhodnejšie, pretože ten obalí konce štetín a kefa tak prestane byť pri česaní účinná.

Krásne a lesklé vlasy sú výsledkom dôkladnej a pravidelnej starostlivosti. O tom niet pochýb. Netreba však zabúdať, že pojem starostlivosť zahŕňa toho oveľa viac než len ich umývanie a výživu.

Páni, viete ako sa starať o svoju bradu?

Tak ako sú vlasy ozdobou ženy, tak je brada pýchou muža. A hoci jej úprava patrí skôr do rúk barberov či holičov, tie základné úpravy musia zvládnuť aj samotní páni.

Trpezlivosť, trpezlivosť a… trpezlivosť 

Možno to znie prekvapivo, ale brada rastie veľmi pomaly. Nepomáhajú žiadne elixíry, a ani jej časté česanie a kefovanie neurýchli jej rast. Takže, ak ste sa už rozhodli nechať si narásť bradu, na začiatok odporúčame vyzbrojiť sa poriadnou dávkou trpezlivosti. Verte, že ju budete potrebovať!

Brada, aby bola taká, že sa s ňou už dá pracovať, rastie aj 3 mesiace. Práve prvé tri mesiace môžu byť vo vašom živote zlomové. Ten, kto si týmto procesom už prešiel, vie, o čom to je. Pokožka vás bude svrbieť a každý chlp vám bude stáť iným smerom. A hoci to teraz znie dosť odstrašujúco, nevzdávajte to!

Pekná brada musí stáť na kvalitnom základe

O bradu sa naozaj treba starať od prvého dňa. Pokiaľ vaša pokožka nebude dostatočne hydratovaná a vyživovaná, bude vás svrbieť, páliť, bude začervenaná a bude sa odlupovať. Počiatočná starostlivosť je preto rozhodujúca a od toho, ako ju zvládnete, sa bude odvíjať aj kvalita vášho porastu. V praxi to znamená, že na to, aby ste sa bez ujmy preklenuli niekoľkomesačným obdobím rastu brady, musíte jej pokožku výdatne hydratovať – najlepšie kvalitnými olejmi určenými špeciálne na brady. Tie sa dokážu vstrebať oveľa hlbšie ako napríklad balzam na bradu a vaša pokožka sa upokojí a nebude svrbieť. Po nekonečných týždňoch čakania tak bude vaša brada v dokonalej kondícii a vy môžete konečne poctiť svojho barbera s požiadavkou o jej prvú úpravu. Skúsený barber vám najlepšie poradí, ako ju vytvarovať, aby zvýraznila, čo za zvýraznenie stojí, a zakryla nedostatky, ktoré sa kde-tu nájdu.

starostlivost-o-bradu-andopa-sk

Ako si upraviť bradu v domácom prostredí?

Keďže bradu treba upravovať aspoň každých 7-10 dní, musíte sa naučiť urobiť si základný servis aj sami doma. Nie je to nič zložité, aj keď prvýkrát iste budete mať v bruchu motýliky. Dôležité je zaobstarať si správne pomôckykozmetiku a pomaly s rešpektom sa pustiť do úpravy. Veľmi dôležité je spomenúť, že upravovať sa má suchá brada, takže nech vás to neláka ju namočiť. Tým by sa mohli chlpy pod váhou vody narovnať a vy by ste mohli skončiť s bradou kratšou, než ste si to predstavovali.ako-sa-starat-o-bradu-andopa-sk

Hneď na začiatok si bradu hrebeňom vyčešte proti smeru rastu chlpov. Kratšiu bradu je možné zastrihávať strojčekom, pri dlhšej používajte kvalitné nožnice. Pravidlo „dvakrát meraj, raz strihaj“ tu platí dvojnásobne. Takže radšej zostrihávajte vždy menej a v prípade potreby radšej skrátite. Ak ste so zostrihom spokojní, učešte bradu kefou v smere rastu, aby ste videli výsledný efekt. Následne je potrebné bradu umyť šampónom na bradu. Význam kozmetiky špeciálne určenej na bradu v tomto prípade naozaj netreba podceňovať, pretože je oveľa viac hydratačná ako bežné šampóny na vlasy. Platí tiež, že bradu treba uterákom osušiť len veľmi jemne a následne poriadne prečesať kefou. Na záver jej doprajte poriadnu dávku hydratačného oleja, a ak je to potrebné, styling balzamom jej určite pomôže dodať a udržať ten správny finálny tvar.

Je nepopierateľný fakt, že na mužoch s bradou je niečo tajomné a charizmatické. Dodáva im na mužnosti, vážnosti a určite aj na sexepíle. Ale len dokonale upravená brada z vás urobí toho neodolateľného muža, pri pohľade na ktorého si utrie slinu nejedna zadaná aj nezadaná dáma. Takže, milí páni, starajte sa o svoje brady a ony vám za odmenu budú výraznou oporou pri zdolávaní nedobytných ženských sŕdc.

Vypadávanie vlasov – ako proti nemu zabojovať?

Mohlo by sa zdať, že vypadávanie vlasov je fenoménom dnešnej uponáhľanej doby. Iste, stres a duševná pohoda /či skôr nepohoda/ majú svoj vplyv na každý náš problém, avšak veľakrát je dobré pozrieť sa na koreň veci z nadhľadu. Aké sú možné príčiny vypadávania vlasov a aký arzenál povolať do boja, aby sme tento nelichotivý trend zvrátili?

Keď sú vlasy našou pýchou

Krásne, zdravé a lesklé vlasy sú skutočne pýchou a ozdobou hlavy každej ženy, ale aj muža. Vlasy však okrem tej estetickej funkcie majú aj oveľa dôležitejšie poslanie. Sú akousi ochrannou helmou hlavy, chránia ju pred slnečným žiarením, ale aj chladom a fyzickým poškodením. Časom sa vlasy menia, mení sa ich farba, kvalita, staré vypadnú, no na ich mieste narastú nové. Počet, teda hustota vlasov, je stanovená už v našej genetickej výbave pred narodením. No ich kvalitu a zdravie má, až na pár výnimiek, v rukách každý sám.

Z hľadiska estetického majú vlasy zase istú komunikačnú funkciu. Husté a lesklé pôsobia reprezentatívne a sú odrazom zdravia jeho majiteľa. Naopak riedke a slabé vlasy sú často predzvesťou choroby alebo iného zdravotného problému svojho majiteľa. Na ich rast či vypadávanie však vplýva okrem zdravotného stavu aj striedanie ročných období. Tak ako je to len prírode typické, sa im na jar a v lete darí, no v zime a na jeseň nie je chumáč vlasov na hrebeni ničím výnimočným

problem-s-vypadavanim-vlasov-andopa-sk-1024x670

Najčastejšie príčiny vypadávania vlasov

Je veľa príčin, ktoré majú priamy vplyv na rast a hustotu našich vlasov. Môžu byť chorobné, ale rovnako aj nechorobné, a dokonca tiež dedičné. Stres a hektická doba môže byť jednou z nich. Práve vplyvom stresu sa v tele tvorí mužský hormón androgén alebo tiež testoid, ktorý má neblahý vplyv práve na nadmerné vypadávanie vlasovNešetrné zaobchádzanie, farbenie, horúci vzduch či nesprávne česanie sú hlavne u žien pomerne častým dôvodom ich nezdravého vzhľadu, lámavosti či dokonca vypadávania. Toto sú zjavné príčiny, ktoré sme schopní vo väčšine prípadov veľmi jednoducho ovplyvniť alebo aspoň minimalizovať.

S tými chorobnými to je už trochu ťažšie. Tu ide často o hormonálne poruchy, niektoré chronické ochorenia alebo dlhodobé užívanie agresívnych liekov /tiež chemoterapia/, ktorých vplyvom vlasy nedostávajú dostatok výživy a tie nové nemajú energiu na rast. Pri každom náznaku či podozrení je teda dobré byť obozretný a problém riešiť už v zárodku. Predísť tak môžeme nielen nemalej estetickej ujme, ale často aj závažnejšiemu zdravotnému problému. Pretože aj vypadávanie vlasov môže byť jedným z varovných signálov, že niečo nie je v poriadku.

vypadavanie-vlasov-andopa-sk

Najlepšia obrana je útok

Ako teda zatočiť s nezdravými a vypadávajúcimi vlasmi? Celkom na začiatok je dobré začať od seba. Nie nadarmo sa vraví, že krása človeka vyžaruje z jeho vnútra. Iste, dalo by sa to chápať aj v prenesenom význame, ale v tomto prípade by to mohlo platiť doslovne. Je veľmi dôležité, ako žijeme, ako sa stravujeme a koľko sa hýbeme. Otrepaná pravda, ktorú nie veľmi radi počúvame. No zdravý životný štýl je stavebným kameňom nášho zdravia a vitality, tým aj vitality našich vlasov. Prečo to teda aspoň neskúsiť…

Ďalšou z možností, ktorá sa pri mnohých problémoch s vlasmi osvedčila, je prírodná liečba alebo tiež overené babské recepty. Starý dobrý vaječný žĺtok, kokosový alebo olivový olej, ale aj žihľava, rozmarín či levanduľa sú osvedčenými domácimi prostriedkami proti vypadávaniu vlasov a na ich obnovu a rast. Až vtedy, keď už je príroda bezmocná, je čas siahnuť na lieky či špeciálne kozmetické prípravky.

Hovorí sa, že v očiach človeka je ukryté všetko. Náš zrak je naozaj zrkadlom nášho vnútra, avšak nie sú aj krásne husté vlasy odrazom našej vitality a zdravia? Iste áno. Starajme sa teda o ne, ako najlepšie vieme. Doprajme im množstvo vitamínov a minerálov z našej pestrej stravy, rozmaznávajme ich prírodnými zábalmi a maskami, nezaťažujme ich zbytočnou chémiou a ony sa nám odvďačia atraktivitou a príťažlivosťou.

Medzi našu najpredávanejšiu a veľmi obľúbenú líniu patria produkty ASP Kitoko Age-Prevent, ktoré slúžia na slabé, lámavé a vypadávajúce vlasy.

Ako často je rozumné farbiť si vlasy?

Šediny, farba s ktorou sa nevieme stotožniť, túžba po zmene vizáže alebo len odrastené vlasy po predošlom farbení. Každá z týchto alternatív dáva jasný dôvod na kúpu novej farby na vlasy. Lenže ako často je vôbec bezpečné a potrebné si vlasy farbiť? V odpovedi na túto otázku by s najväčšou pravdepodobnosťou neboli za jedno ani profesionáli, nie ešte my laici.

Nie je farba ako farba!

Súčasná ponuka prípravkov na farbenie vlasov je bohatá na množstvo druhov farieb, ako aj konkrétnych odtieňov. Nie každá farba je však vhodná práve na naše vlasy! Urobme si teda malú exkurziu svetom farieb. Ak by sme sa na farby pozreli z pohľadu trvácnosti, našli by sme dve skupiny farieb – permanentné prelivy. Preliv je jedným z najmenej agresívnych zásahov do našich vlasov, pretože nepreniká do ich vnútra, ale ich len obalí do farby. Neobsahuje amoniak a postupne sa z vlasov vymýva. Na oživenie alebo len ako skúška bez následkov je však ideálny. Na vlasoch vydrží aj niekoľko umytí v závislosti od percenta koncentrácie.

Pokiaľ sú však šediny našou nočnou morou, je lepšie siahnuť po farbe trvácnej – teda permanentnej. Tento druh farbenia už nie je vhodný na krátkodobé výstrelky ani na domáce experimentovanie, keďže v tomto prípade už ide o agresívny chemický proces. Predchádza mu zmiešanie farby s vyvíjačom a táto expanzia už preniká hlboko do vlasovej kutikuly, keď vlas najprv zosvetlí a následne zafarbí. Krycia schopnosť permanentných farieb je však 100 % a nevymýva sa. K vlasom je však pomerne agresívna, keďže takmer každá obsahuje peroxid a amoniak.

A nakoniec je tu ešte jedna technika úpravy vlasov – melírMelírovanie je v skutočnosti technika farbenia alebo zosvetľovania  vlasov pomocou melírovacieho prášku s pridaním oxidantu. Nedá sa povedať, že by táto technika bola k vlasom šetrnejšia ako farbenie, avšak dobre zvládnutý melír dodá vlasom veľmi prirodzený vzhľad a pôvab. No ani tu netreba zabúdať na to, že melírovanie je nezvratný proces a už nie je cesta späť k obnove našej prirodzenej farby vlasov.

Farby, ktoré vydržia dni, ale aj celé týždne         

Frekvencia farbenia vlasov záleží od viacerých faktorov. Hlavne pri permanentných farbách je dôležité, aké zdravé sú naše vlasy a na aký veľký zásah sa chystáme. V zásade platí, že pokiaľ farbíme celú hlavu, frekvencia by nemala byť kratšia ako 5-7 týždňov, hlavne kvôli peroxidu. Nie je žiadnym tajomstvom, že profesionálne farby používané v kaderníckych salónoch sú kvalitnejšie, a teda aj šetrnejšie k našim vlasom. V prípade, že dofarbujeme len odrastené vlasy, môžeme frekvenciu znížiť aj na 1 mesiac, resp. podľa potreby. Po každom farbení je vhodné ošetriť suché alebo poškodené vlasy vhodným ošetrujúcim prípravkom. Taktiež je rozumné obmedziť horúcu vodu pri ich umývaní a fén tiež nie je tou najlepšou voľbou.

Aj vďaka moderným technológiám a poznatkom už dokážu výrobcovia farieb namiešať ich zloženie tak, aby čo najšetrnejšie zasahovali do kvality našich vlasov. A hoci vždy ostane farbenie chemickým procesom, máme zo dňa na deň väčšiu šancu, že naše vlasy nebudú po farbení zničené či trvalo poškodené.

Nakupovanie na splátky s Home Credit – jednoducho a rýchlo

Plánujete nákup, ktorý má vyššiu hodnotu? Pomôhlo by vám tento nákup splatiť po splátkach? Potom ste na správnom mieste, ponúkame možnosť kúpy tovaru na splátky už od 40€! Ako však takýto nákup vôbec vyzerá? Ako si volím jednotlivé splátky? Ako si pred samotným uzatvorením zmluvy s Home Credit pozriem možnosti splátok? Na všetky tieto otázky vám odpovieme v tomto blogu.

Na to, aby ste môhli uzavrieť splátkovú formu nákupu potrebujete:

  • občianský preukaz,
  • produkt alebo hodnota objednávky, presahujúca hodnotu 40€.

Pokiaľ spĺňate tieto dve podmienky, môžeme ísť ďalej. Ako sme vyššie spomínali, pred samotným uzavretím splátkového kalendára, si môžte vypočítať výšku jednotlivých splátok pomocou Home Credit kalkulačky.

Home Credit kalkulačka

Home Credit kalkulačka sa zobrazuje pri produktoch, ktorých hodnota je vyššia alebo rovná 40€, v prípade že objednáte jednotlivé položky, ktorý súčtová hodnota je vyššia alebo rovná 40€, kalkulačka sa zobrazí v pokladni, pri dokončovaní objednávky. Pre jednoduhšie vysvetlenie použijeme ilustračné obrázky nižšie.

Stránka produktu

home_credit_1_andopa_sk

Stránka pokladne

home_credit_2_andopa_sk

Home Credit kalkulačka po rozkliknutí

Homecredit definuje dve základné možnosti splátok a to, na 11 mesiacov alebo na 72 mesiacov. Pokiaľ vám takýto spôsob nevyhovuje, kliknite na “Chcem si zvoliť vlastné spátky” a jednoducho si nakonfigurujte splátky podľa vás.

Home Credit kalkulačka – vlastné splátky

Pre dokončenie nákupu na splátky rozkliknite možnosť “Home Credit nákup na splátky” v pokladni.

Budete automaticky presmerovaní na stránku poskytovateľa splátok, kde dokončite jednotlivé kroky podľa pokynov prevádzkovateľa.

Teraz už viete, ako používať Home Credit kalkulačku a ako uzatvoriť splátkový kalendár. Prajeme pekný nákup.