Odborné rady a tipy, Strana 5

Prírodná kozmetika – 3 výhody, prečo voliť eko kozmetiku

vegan kozmetika

Pojem prírodná kozmetika sa čoraz častejšie skloňuje v našich každodenných životoch. V posledných rokoch sa badateľne zvýšil dopyt po zelenších alternatívach, a aj v starostlivosti o pleť a vlasy chceme voliť tú lepšiu alternatívu. Avšak pojmy ako organický, 100% prírodný či bio sa väčšine z nás zlieva do jedného, a my často strácame prehľad.

Aj preto sme vám priniesli tento článok - spolu rozlúskneme význam jednotlivých označení pod záštitou 'eko'. A taktiež vám prezradíme výhody prírodnej kozmetiky, a top 3 dôvody, prečo siahnuť po ekologickej kozmetike.

Prírodná kozmetika a jej výhody

Účinnejšia ako konvenčná kozmetika

Keďže prírodná kozmetika (vo väčšine prípadov) využíva čisto prírodné zložky, je oveľa šetrnejšia k pokožke ako jej syntetická verzia. Látky sa získavajú priamo z rastlín, kvetov a bylín, ktorých účinky pôsobia obohacujúcu a hojivo na našu pokožku a vlasy. Dary prírody sa predsa v minulosti využívali na riešenie všelijakých problémov pravidelne.

Šetrnejšia k nášmu zdraviu

Aj vám sa zatočí hlava vždy, keď sa snažíte rozlúštiť zloženie ingrediencií na obale výrobku? Syntetické látky vo väčšine konvenčných produktoch sú často zostavené na báze ropy či chemikálií -  sulfáty, parabény, PEG, hliník, formaldehyd a zoznam pokračuje. Existuje niekoľko výskumov, ktoré preukázali, že sa užívanie produktov so syntetickým zložením spája s niekoľkými zdravotnými ťažkosťami a ochoreniami.

Šetrnejšia k prírode

Jedným z popredných dôvodov, prečo čoraz viac konzumentov siaha po prírodnej kozmetike je ohľaduplnejší prístup k životnému prostrediu. Látky pre prírodnú kozmetiku sa získavajú šetrnejším spôsobom a následná produkcia výrobkov berie ohľad na životné prostredie, zvieratká, i naše zdravie. Navyše neorganické látky v bežnej kozmetike sa následne zmývaním dostávajú do prírody, čím ju do veľkej  miery znečisťujú.

eko kozmetika

Pojem 'eko' - prečo nehádzať všetko do jedného vreca

Nie je ťažké stratiť sa v jednotlivých pomenovaniach a označeniach. Väčšinou zbadáme na výrobku logo v spojení s prírodou, a okamžite si to spájame s niečím lepším, zelenším. Slová ako bio, vegan, eco-friendly sa nám zdajú byť rovnaké, pričom každý z nich predstavuje iné podmienky výroby a iný obsah daného produktu. A kým jedno je naozaj lepšou voľbou pre naše zdravie a planétu, ďalší produkt môže byť ťažkou syntetikou so šikovným marketingom. Ako sa teda vyznať a nezblázniť sa z toho?

Vegan a cruelty-free kozmetika

Veganská kozmetika znamená, že daný produkt neobsahuje žiadnu látku zo živočíšnych zdrojov. Vegan kozmetika by taktiež nemala byť testovaná na zvieratách, to je však často skôr výnimkou než pravidlom. Ak si chcete byť 100% istý, že výrobok nebol testovaný na zvieratách, hľadajte na obale výrobku výraz cruelty-free

Veganská kozmetika sa stáva čoraz obľubovanejšou, ako ľudia začínajú dbať viac na podmienky, v ktorých sa ich obľúbený produkt vyrába. Veganské produkty ako kondicionéry či šampóny nájdete aj v našej rade vlasovej kozmetiky.

Prírodná kozmetika

Prírodná kozmetika predstavuje produkty, ktorých zloženie pozostáva z rastlinných zdrojov, a obchádza syntetické a chemické látky. Na to, aby sa produkt mohol oficiálne zaradiť medzi prírodnú kozmetiku, musí mať 95% prírodné zloženie.

No keďže tento pojem sa neviaže k striktným reguláciám, značka môže označiť svoj produkt ako prírodný aj v prípade, ak sa jeho zloženie mieša so syntetickými látkami. Ak sa chcete uistiť, či je kozmetika naozaj prírodná, preštudujte si vždy etiketu výrobku. 

BIO a organická kozmetika

Bio a organická kozmetika je vlastne to isté. Dôležité však je, že organická kozmetika nemôže obsahovať látky, ktoré nepochádzajú z biologického poľnohospodárstva a neboli pestované podľa schválených biologických metód.

Kozmetika bez syntetiky

Existuje ešte ďalšia skupinka kozmetiky, ktorá si síce nemusí hovoriť prírodná kozmetika, no má veľkú výhodu v tom, že neobsahuje škodlivé chemické látky ako parabény, sulfáty, silikónov či polyethynolglykolu.

Certifikát ako záruka

Kým sa nás značky často snažia nalákať na eko pojmy a ekologicky pôsobiace balenie, certifikáty sú vždy zárukou dôveryhodnosti toho, čo stojí na obale.

Veríme, že ste vďaka tomuto článku nadobudli prehľad o svete eko kozmetiky a že vám pri budúcom nákupe poslúži pri výbere tých vhodných produktov. 

Ako skrotiť kučeravé vlasy?

ako skrotit kucerave vlasy

Množstvo dievčat a žien neustále rozmýšľa nad tým, ako svoju kučeravú hrivu narovnať. Namiesto toho, aby sa tešili z prirodzených vĺn, každodenne bojujú so žehličkou. V niektorých prípadoch si však takýmto spôsobom môžu vlasy len poškodiť. Ako skrotiť kučeravé vlasy, bez toho, aby ste ich poškodili?

Máte vlnité a neposedné vlasy, pri čom túžite po krásnych rovných a zdravo vyzerajúcich vlasoch? V tom prípade ste tu správne! Prinášame vám tipy, ako uhladiť vlasy bezpečne, bez akéhokoľvek poškodenia. Zároveň si povieme niečo o tom, ako by mala vyzerať starostlivosť o kučeravé vlasy.

Žehlička len párkrát do týždňa

Ak chcete mať zdravé vlasy, žehličku by ste mali používať maximálne dvakrát do týždňa. Uhladenie vlasov takýmto spôsobom môže totiž viesť k tomu, že sa vlny zbytočne vysušia. Ak si budete vlasy žehliť párkrát do týždňa, určite by ste mali zvoliť ionizačnú žehličku. Tá totiž dokáže uhladiť vlasy šetrne, pri čom im dodáva hydratáciu a chráni ich pred statickou elektrinou. Skvelou alternatívou sú aj parné žehličky, ktoré urýchľujú celý proces žehlenia a opäť sú aj o čo si šetrnejšie ako klasické žehličky. Pred samotným žehlením by ste však mali použiť prípravky, ktoré slúžia na ochranu voči teplu.

Šetrný spôsob vyrovnania vlasov

Nič nie je lepšie, ako vyrovnanie vlasov tým najšetrnejším spôsobom. V tomto prípade ide o prípravky na uhladenie vlasov. Na výber máte skutočne veľké množstvo produktov tohto druhu a ich kúpa sa rozhodne oplatí. Obsahujú totiž výlučne len prírodné zložky, vďaka čomu kučeravé vlasy nejakým spôsobom nepoškodzujú. Skvelým riešením je šampón na uhladenie vlasov, ktorý môžete použiť namiesto klasického šampónu. Vlasy tak budú jemné a kučery budú na pohľad oveľa zdravšie.

starostlivost o kucerave vlasy

Starostlivosť o kučeravé vlasy

Okrem iného, kučeravé vlasy by ste si nemali umývať príliš často, pretože by ich to mohlo vysušiť. Taktiež nepoužívajte fén na najvyššom stupni. Skvelým riešením na vysušenie vlasov po umytí je najnižší stupeň fénovania, poprípade bavlnený uterák. Rozhodne si však vlasy o uterák nešúchajte, ani ich nedávajte do turbanu. Mohlo by totiž dôjsť k polámaniu ich korienkov. Čo sa týka hydratácie, použiť môžete aj kondicionér na uhladenie vlasov a skvelá voľba je aj maska na uhladenie vlasov, ktorú si zamilujete už po prvom použití. 

Ideálny účes z kučeravých vlasov

Ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorí majú kučeravé vlasy, rozhodne vám ostatní môžu závidieť. Kučeravé vlasy sú totiž nádherné pri každom type účesu. Na spoločenskú udalosť alebo bežné nosenie si ich môžete dať napríklad do drdolu, poprípade ich mať klasicky rozpustené. Rozhodne s nimi zažiarite, kdekoľvek sa ocitnete. Predtým si ich môžete, samozrejme, uhladiť pomocou vyrovnávacích prípravkov. Vaše kučery tak budú svieže a zdravo vyzerajúce.

Ako zariadiť kadernícky salón, v ktorom sa zákazníci budú cítiť príjemne?

kadernicky salon - zariadenie

Gratulujeme! Pravdepodobne ste našli salón svojich snov a ste pripravení posunúť sa od hľadania správneho miesta a lokality k zariaďovaniu salóna. Jedným z ďalších krokov je rozhodnúť sa, aké kadernícke vybavenie a nábytok si budete musieť zaobstarať. A keďže je toho naozaj veľa, tento proces môže byť dosť únavný. 

Aj keď budete otvárať úplne nový salón, stále sa od vás bude očakávať, že budete pre svojich zákazníkov prevádzkovať plne profesionálne kaderníctvo s kvalitnými službami. No v kaderníctve nie sú dôležité len samotné služby a ich výsledky, ale aj to, ako sa u vás vaši zákazníci cítia. 

Aby sme vám pomohli počas tohto procesu, zostavili sme praktickú príručku produktov, ktoré budete potrebovať pri zariaďovaní vlastného salóna. 

Kvalitný a moderný nábytok

Na trhu nájdete množstvo kusov nábytku vhodných do kaderníckych salónov. Je však dôležité vybrať také, ktoré poskytnú klientom maximálny komfort. Andopa.sk ponúka vysoko kvalitný a moderný kadernícky nábytok, ktorý naplní vaše očakávania a bude zodpovedať vášmu vkusu. 

Ak si otvárate holičstvo alebo kaderníctvo, jednou z najdôležitejších vecí, bez ktorých váš salón nemôžete otvoriť, je kadernícke kreslo. Uistite sa, že je pohodlné a pohyb smerom hore aj dole je plynulý. Vďaka tomu dosiahnete na vlasy vašich klientov z rôznych uhlov a oni sa budú zároveň cítiť pohodlne a príjemne. 

Umývacie boxy, v ktorých budete umývať vlasy vašich klientov sú nevyhnutnosťou v každom kaderníctve. Sú dostupné v rôznych farbách a štýloch, uistite sa preto, že perfektne zapadnú a budú ladiť s miestom, ktoré zariaďujete. 

Ak si chcete uľahčiť prenášanie vybavenia z jedného konca salónu na druhý, pomôžu vám v tom kadernícke vozíky. Tie vám odnesú všetko potrebné príslušenstvo, ktoré potrebujete na starostlivosť o klientov a uľahčia vám celkovú prácu, a tiež množstvo krokov. 

zariadenie kadernickeho salona

Regály uskladnia všetko potrebné príslušenstvo, farby, šampóny, kondicionéry a mnoho ďalšieho. Zároveň poskytujú príležitosť vystaviť na obdiv značky a prípravky, s ktorými pracujete a vašim klientom tak hneď pri vstupe do salóna udrie do očí, že pracujete len s tými najkvalitnejšími značkami a kozmetikou. Nenechajte si tak ujsť možnosť ukázať, že patríte medzi ozajstných profesionálov.  

Zrkadlá sú samozrejmosťou v každom salóne. Mali by byť veľké a umiestnené tak, aby klienti videli z miesta, na ktorom sedia, výsledok vašej práce. Zrkadlá sú rôzne a poskytujú možnosť doladiť štýl, v akom salón zariaďujete. V ponuke sú zrkadlá ozdobné, s rôznymi druhmi osvetlenia, určite teda nájdete také, ktoré vo vašom salóne vyniknú a dodajú mu toho správneho ducha. 

Nemali by ste zabudnúť ani na recepciu, ktorú vaši klienti uvidia hneď ako vstúpia, mala by pôsobiť priateľsky a klienti by mali mať pocit, že sú u vás vítaní. Spríjemniť ich čakanie môžete pohodlnými kreslami a bonusom sú stojany na časopisy, ktoré by ste mali pravidelne obmieňať, aby ste ich zabavili počas čakania. Pre maximálne pohodlie môžete zabezpečiť masážne kreslá, ktoré poskytnú vašim klientom uvoľnenie a relax

Starostlivosť o vlasy na jar

starostlivost o vlasy na jar

Starostlivosť o vlasy na jar je veľmi potrebná téma, ktorá sa týka každého z nás. Nielen o ženské vlasy sa treba starať, ale i o tie mužské. Vypadávanie vlasov je najintenzívnejšie práve na jar. Prečo práve na jar nám vypadáva najviac vlasov? A ako tomuto javu predísť? To si rozoberieme v dnešnom článku.

Prečo vlasy na jar vypadávajú? 

Priemerná žena stratí denne cca 150 vlasov. Jedná sa o bežný jav, ktorý je úplne prirodzený. Naše vlasy sa v tomto období nachádzajú vo fáze, kedy vypadávajú. Keď však strata presiahne 200 vlasov za deň, možno budete musieť svojim vlasom venovať zvýšenú starostlivosť. S jarou, v plnej sile sa do nového života i napriek vypadávaniu, prebúdzajú. Nezľaknite sa! Ak nechcete prísť o svoju „korunu krásy“, tak by ste jej mali venovať dostatočnú pozornosť. Práve to, ako sa o vlasy staráte, dokáže ovplyvniť samotné zdravie vašich vlasov

Vinníci, ktorí môžu za vypadávanie vlasov sú: 

Klimatické podmienky

Klimatické podmienky ovplyvňujú vašu hormonálnu rovnováhu. Tie dokážu vaše vlasy „vystresovať“, čo následne ovplyvňuje fázy rastu vlasov. Výskumy dokazujú, že pod zvýšenými teplotami a vystavením slnku sa zvyšuje i počet vlasových folikul v pokojovej fáze. Avšak, všetko s mierou! 

Upchaté póry na pokožke hlavy

Počas jarnej sezóny je najčastejšou príčinou vypadávania vlasov práve tento dôvod. Póry na pokožke hlavy sú upchaté zvýšeným potením sa. Prechod vlhkosti a živín ku vlasovým korienkom je zablokovaný, a preto sa prirodzený rast vlasov spomaľuje. 

Nadmerné vystavenie vlasov slnku

Slnko alebo aj dážď nesvedčia vlasom v nadmernej miere. Ak sú vaše vlasy riedke, poškodené alebo vyčerpané mali by ste sa vyhýbať UV žiareniu. Práve UV lúče prenikajú hlboko do pokožky, kde poškodzujú vaše DNA buniek. Dážď prenáša nečistoty zo vzduchu a odstraňuje základné živiny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie vašich vlasov. 

Neustále používanie žehličiek a fénov na vlasy

Stres 

Používanie nesprávnych produktov na vlasy

Nekomfortné účely, ktoré vlasy ťahajú a tým poškodzujú vlasové folikuly 

Chcete prísť len o chĺpky, ktoré sú prirodzene pripravené na vypadávanie? Úprava vlasov do úzkych copíkov a vrkočov môže poškodiť krehké vlasy a zamotať rozpustené vlasy so zdravými. To môže zvýšiť šance na poškodenie inak zdravých vlasov, čo spôsobí vypadávanie ešte väčšieho počtu vlasov.

Ako teda zvládnuť vypadávanie vlasov na jar?

Je dôležité si uvedomiť, že zmena ročných období je stresujúca. Zaťažuje nielen vaše vlasy, ale aj samotné telo. Predovšetkým je veľmi dôležité prijať preventívne opatrenia proti vypadávaniu vlasov. Najlepším spôsobom, ako to urobiť, je zahrnúť špecializovanú škálu ošetrení alebo preventívnych opatrení. Tieto opatrenia sa skladajú z vyživujúcich produktov. Zahŕňajú: kondicionéry na regeneráciu vlasov, šampóny na suché a oslabené vlasy, masky na vlasy, oleje na poškodené vlasy a iné.  

Ktorý produkt funguje na oslabené vlasy?

Dôrazne sa odporúča používať šampón, ktorý obsahuje silné stimulačné a posilňujúce zložky. Skladá sa z kolagénových väzieb, ktoré podporujú rast korienkov, posilňujú vlasové vlákna a zlepšujú krvný obeh. 

Odporúčame používať Šampón pre lámavé a vypadávajúce vlasy ASP - AgePrevent, ktorý podporuje starnúce, krehké a namáhané vlasy. Nielenže vaše vlasy dostatočne vyživí, ale ich aj ochráni pred škodlivým UV žiarením. 

Čo však robí vypadávanie vlasov ťažším, je genetická predispozícia k tomuto problému popri iných faktoroch, ako je podvýživa, nezdravá a nevyvážená strava, stres a únava.

umyvanie vlasov na jar

Ako znížiť vypadávanie vlasov 

Odporúčame vám držať sa lekárskych produktov a vyhýbať sa prírodným, pretože môžu viesť k trvalému poškodeniu vlasov. 

Jedzte zdravo

Kľúčová je zdravá strava bohatá na vitamíny a minerály. Aj potravinové doplnky, ktoré obsahujú vitamín B, vitamín E, zinok a aminokyseliny.

Používajte prípravky na rast vlasov

Ak trpíte jarným vypadávaním vlasov, musíte zvážiť zmenu rutiny starostlivosti o vlasy a zvoliť si taký, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám. Vyberte si obľúbené masky na vlasy, výživové oleje, kondicionéry a šampóny pre zdravé vlasy. 

Do vašej rutiny pridajte vlasový kondicionér 

Vlasový kondicionér hrá úlohu v hydratácií a pevnosti vašich vlasov. Zabezpečuje hebkosť, hladkosť, chráni pred poškodením a znižuje vypadávanie vlasov. 

Dovoľte svojim vlasom prejaviť svoj plný potenciál s produktom Kondicionér na lámavé a poškodené vlasy ASP - Nutri Restore. Jeho unikátne zloženie zabezpečuje zdravú pokožku hlavy a nádherné zdravé vlasy. 

Strihajte rozštiepené končeky

Odstrihávaním rozštiepených končekov sa zvýši odolnosť vašich vlasov. Sú menej náchylné na poškodenie a lámavosť.

Zbavte sa stresu, zaobstarajte si tie správne prípravky a kúry na vlasy a užite si jar!

Viac odporúčaných produktov nájdete aj v NAŠEJ PONUKE!

Zariadenie kaderníckeho salónu - farebné trendy, ktorými sa budete chcieť inšpirovať

kadernicky salon - trendy

Otvorením vlastného kaderníckeho salónu sa plní sen mnohých, ktorí chcú pozdvihnúť svoje remeslo na vyššiu úroveň. Kadernícky salón je však potrebné navrhnúť a zariadiť tak, aby sa naši klienti tešili na každú ďalšiu návštevu. Podľa čoho teda vhodne vybrať dizajn a zariadenie kaderníckeho salónu? A ako nám k osloveniu našich klientov dopomôže reč farieb?

Psychológia farieb 

Farby sú silným komunikačným prostriedkom. Hrajú zásadnú rolu pri tom ako daný priestor vnímame a aké emócie si s ním spojíme. Vaši zákazníci sa k vám budú vracať nielen pre vaše služby, ale aj pre zážitok, ktorý im vo vašom salóne ponúknete. Preto pri výbere farebnej palety myslite na to, aká je vaša cieľová skupina a aký zážitok jej chcete dopriať

Pôjde o barbershop určený pre mužov? O luxusný salón so špeciálnymi službami alebo to bude priateľské, rodinné kaderníctvo, kde sa často strihajú aj deti?

Ak máte jasne určenú cieľovú skupinu, správne zvolené farby vám pomôžu jasne komunikovať vaše zámery. K vhodnej voľbe farieb sa nechajte inšpirovať aktuálnymi trendami v interiérovom dizajne pre kaderníctva!

Tmavomodrá farba

Modrá farba je všeobecne obľúbená aj vďaka svojej upokojujúcej schopnosti. Avšak tento rok sa do popredia dostáva tmavomodrá farba, ktorá komunikuje vážnosť, dôstojnosť, elegantnosť

Tmavomodrá farba v kombinácii s ťažkými, prírodnými prvkami je perfektná voľba do pánskych kaderníctiev alebo barbershopov. V takomto priestore mimoriadne vynikne kadernícky nábytok ako barber kreslá, umývacie boxy alebo zrkadlové konzoly doplnené prvkami z kože alebo tmavého, mohutného dreva.

farebne trendy v dizajne - tmavomodre

Pastelové farby

V zhone každodenného života nie je nič lepšie ako sa ocitnúť na pokojnom mieste, kde si človek môže užiť príjemnú starostlivosť svojho obľúbeného kaderníka

Podľa najnovšie uverejnených trendov sú pastelové farby kľúčom k interiérovej oáze. Pastelová ružová, zelená, fialová či žltá pôsobia retro, no zároveň veľmi sviežo a moderne

Vďaka pastelovým farbám bude z vášho salóna sálať pocit ľahkosti, pokoja a harmónie. Perfektné prostredie na krátky relax predtým, ako sa klienti opäť vydajú do hektických ulíc s novým účesom.

S pastelovými farbami bude rozhodne v súlade jednoduché, mierne minimalistické zariadenie kaderníckeho salónu  - napríklad závesná zrkadlová konzola alebo kadernícke kreslo, ktoré majú zdržanlivý, zato veľmi svieži dizajn.

farebne trendy v dizajne - pastelove

Návrat do 70.rokov 

Na skok do minulosti a farby plné života ako sýtoružová, oranžová, limetkovozelená či žltá si tento rok nenašli cestu len do našich šatníkov, ale aj do interiéru. Tieto farby sú jasným indikátorom hravosti, kreativity, optimizmu a energickosti - predstavujú všetko, čo človek túži cítiť aj po návšteve svojho kaderníka. 

Voľbou takéhoto odvážnejšieho dizajnu určite pritiahnete klientov, ktorí sa neboja zmien a experimentov. Dávajte si však pozor na správnu kombináciu, aby priestor napokon nepôsobil chaoticky. Držte sa kombinácii dvoch hlavných farieb. Tie dolaďte menej výraznými odtieňmi ako biela alebo sivá.

Farebné prvky môže obsahovať napríklad kadernícky nábytok - napr. poťah na kaderníckom kresle či umývacom boxe, ale aj kreslá do čakárne, ktoré môžete moderovať neutrálnymi prvkami ako sklo alebo jednoduchý kov.

farebne trendy v dizajne - staromodne

Naše emócie veľmi často ovplyvňujú naše rozhodnutia. A aj keď sa voľba interiérového dizajnu zdá ako banálnosť, je to jedným zo zásadných komunikačných prostriedkov, ktorými prehovárate k vašim klientom. Práve preto voľte dizajn a farby uvedomelo, aby ste vašich zákazníkov presvedčili, že u vás nájdu to, čo hľadajú. 

Ako sa stať profesionálnym odberateľom (kadernícky salón)

Naša spoločnosť sa už od úplného začiatku venuje predaju pre profesionýlnych klientov, ktorých označujeme ako Profesionáolny odoberateľ (kadernícky salón). V tejto forme predaja preferujeme predaj prostredníctvom obchodných zástupcov, ktorí slúžia nie len ako sprostredkovatelia predaja, no sú najmä pravou rukou našich klientov, ktorým sa vždy snažia odporúčiť tie najlepšie možnosti. Rýchlo rozvíjajúca sa oblasť online priestoru zapríčinila, že svoj predaj profesionálnym klientom sme spustili aj prostredníctvom tejto platformy. Všetky výhody Veľkoobchodného predaja si môžete pozrieť v sekcií Profesionálny predaj.

ako_sa_stat_velkoobchodnym_odberatlom_andopa_sk_4

Postup registrácie

  1. Pre novú registráciu musíte postupovať -> Nová registrácia -> prekliknúť na sekciu Kadernícky salón.
  2. Vyplníte povinné kompletné údaje (kontaktné údaje, IČO, prípadne aj IČ DPH) a registráciu odošlete.
  3. Vaša registrácia ešte nie je dokončená, po odoslaní registrácie skontrolujeme vami zadané IČO (predmet podnikania musí byť spojený s prevádzkovaním kaderníckeho salónu, v prípade že máte pozastavenú živnosť a ste vyučený v profesií kaderník, kontaktujte nás pre náhradnú formu registrácie). Po overení údajov váš účet autorizujeme, v prípade že IČO nezodpovedá podmienkam, nebude vám spírstupnený veľkoobchodný účet. Účty overujeme pondelok - sobota od 8:00 - 18:00.
  4. Po autorizovaní účtu z našej strany obdržíte potvrdzovací mail o preradení do skupiny Kadernícky salón.
  5. Znovu sa prihláste na váš účet pomocou Prihlásenia v pravej hornej časti (vedľa košíka na nakupovanie).
  6. Váš účet je zaradený k skupine Kadernícky salón.

Overenie účtu

To, že váš účet patrí do skupiny Kadernícky salón zistíte následovne:

  1. Spôsob - po prihlasení sa do účtu choďte do sekcie -> Môj účet -> v ľavom stĺpci sekcia Moje zľavy -> Zákaznícka skupina.
  2. Spôsob - po prihlása sa do účtu navštívte sekciu Farbenie a odfarbovanie vlasov v prípade že sa vám zobrazili produkty v tejto skupine, váš účet je nastavený správne.
  3. Spôsob - ak vám to stále nefunguje, kontaktujte nás.

vernostny program andopa-1

Výhody profesionálneho predaja (kadernícky salón)

Všetky výhody profesionálneho predaja nájdete v sekcií -> Profesionálny predaj (kadernícky salón).

Prečo je lepšie kontaktovať obchodného zástupcu?

Profesionálny predaj produktov si vyžaduje odbornosť a prax. Z pozície internetového obchodu vám neposkytneme takú podporu, ako prostredníctvom obchodných zástupcov. Prečo však kontaktovať obchodného zástupcu?

  • Možnosť výberu akcií - prostredníctvom e-shopu nedisponujeme akciami, ktoré vytvárame pre naších Veľkoobchodných partnerov, resp. kadernícke salóny. Náš obchodný zástupca vám predstaví a pomôže s výberom zvýhodnených ponúk pre aktuálne obdobie a značky.
  • Odborné rady z prvej ruky - naši obchodní zástupcovia spĺňajú vysoko odborné požiadavky vo svojej oblasti a určite Vám budú vedieť poradiť v obchodnej, produktovej ako aj profesijnej oblasti.
  • Pravidelná návšteva - pri nás sa nikdy necítite ako na druhej kolaji, náš obchodný zástupca sa vám bude vždy naplno venovať. 
  • Vždy aktuálne informácie - buďte vždy informovaný o najnoších trendoch a akciách,
  • A mnoho ďalších výhod.

Presvedčili sme vás? Kľudne nás kontaktujte a zaraďte sa aj vy k veľkej skupine spokojných klietov.

Ako správne prať uteráky v kaderníckom salóne

Je to slastný pocit zabaliť po horúcej sprche svoje telo do príjemného mäkučkého a voňavého uteráka. Nadýchané vlákna vsajú všetku vlhkosť, a zároveň pokožku jemne masírujú. Nejako takto si to všetci predstavujeme, avšak realita býva často iná.

Zásady, ktoré sa oplatí dodržať

Udržať si tú pôvodnú mäkkosť a nasiakavosť uterákov môže byť trochu náročné, nie však nemožné. Stačí sa držať niekoľkých základných pravidiel a naše uteráky budú ako nové veľmi dlhý čas. Tak ako teda správne prať uteráky?

Treba si uvedomiť, že nový uterák je napustený chemikáliami, ktoré spôsobujú nielen jeho mäkkosť, ale zároveň zabraňujú vláknam absorbovať vlhkosť. Preto je potrebné nový uterák vždy pred prvým použitím vyprať alebo namočiť na 24 hodín do studenej vody s trochou octu. Týmto spôsobom získajú vlákna schopnosť absorbovať vlhkosť a ocot vo vode zároveň pomôže farbivám naviazať sa vlákna.

nahlad-ako-spravne-prat-uteraky-v-kadernickom-salone-andopa-sk

Najmä v prevádzkach kaderníckych salónov, kde sa denne perie množstvo uterákov, môže trochu starostlivosti výrazne predĺžiť ich životnosť a kvalitu. A keďže tu je nutné z hygienických dôvodov prať uterák po každom použití, zamerať sa treba hlavne na kvalitu prania. Adekvátne množstvo pracieho prostriedku a nepreplnená práčka zabezpečia, že uteráky budú dokonale čisté a voňavé. A keď sme už pri vôni, na aviváž pri praní uterákov treba radšej zabudnúť. Aviváž obalí bavlnené vlákna filmom, ktorý im znižuje opätovnú nasiakavosť a uterák bude paradoxne tvrdší.

Nikto nechce mať na hlave uterák, ktorý je síce čistý, ale jeho vôňa má od tej príjemnej veľmi ďaleko. A hoci sa v salóne denne použije veľa uterákov, nemalo by to nijako ovplyvniť ich kvalitu a sviežu vôňu. Pri praní je treba nechať uterákom dostatok miesta v bubne práčky, a pokiaľ je to možné, nemiešať ich s inou bielizňou. Ak by ich vôňa ani po vypratí nebola najsviežejšia, treba dať do práčky spolu s pracím práškom aj trochu jedlej sódy a octu. Ocot vodu zmäkčí a sóda sa postará o nežiaduce pachy. 

Príjemná vôňa čistoty a mäkkosť závisia aj od správneho spôsobu sušenia uterákov. Najlepší spôsob je sušenie v sušičke alebo vonku na vzduchu. Nie vždy to však možnosti dovoľujú, preto ak sa uteráky sušia v uzavretej miestnosti, treba sa postarať o jej pravidelné odvetrávanie a zabezpečiť uterákom na sušiaku dostatok miesta.

Je jasné, že ani pri zachovaní všetkých potrebných krokov pri praní sa nám naveky nepodarí udržať vlákna v takom stave, ako by sme si želali. A keďže kvalita uterákov je tiež jedným z ukazovateľov kvality v salóne, po istom čase je najlepšie opotrebované a tvrdé uteráky z prevádzky vyradiť a nahradiť ich novými a hebkými.

Ako si natočiť vlasy, aby pôsobili prirodzene

Husté a vlnité vlasy sú snom nejednej ženy. Nie každej však bolo dopriate pýšiť sa prirodzenými a zdravo vyzerajúcimi kučerami. Našťastie žijeme vo svete, v ktorom je už možné takmer všetko – aj natočiť si vlasy tak, aby pôsobili absolútne prirodzene a vzdušne.

ako-si-natocit-vlasy-andopa-sk

Aj kučery si pýtajú svoju daň…

Možno je to tým, že sme pohodlnejší, alebo len zápasíme s nedostatkom času, v každom prípade sa naše životné tempo odrazilo aj na spôsobe úpravy vlasov. Kým v minulosti si dámy svoje bohaté kučery a elegantné lokne robili za pomoci všakovakých, niekedy až neuveriteľných pomôcok a nástrojov, dnes moderná žena siaha radšej po kulme či žehličke. Tým, samozrejme, nechceme povedať, že tieto novodobé elektrické vychytávky nie sú dostatočne kvalitné na bežné používanie! Predsa je tu však možnosť, že častá alebo nesprávna aplikácia môže vlasom viac ublížiť ako ich z nich urobiť tú povestnú korunu krásy. A preto, ak ste si na tvorbu vlnitých vlasov vybrali ten modernejší spôsob, venujte viac pozornosti ich ochrane a výžive.

Kučery pomocou kulmy či žehličky – jednoduchá a rýchla cesta

Hektické rána a vysoká vyťaženosť si vyberajú svoju daň takmer v každej oblasti života. Avšak sú veci, na ktoré sa oplatí vyčleniť si dostatok tejto vzácnej veličiny, akou čas určite je. Skutočne prirodzene pôsobiace kučery sa vlastne ani uponáhľať nedajú. Ak navyše chcete, aby aspoň do večera vydržali, je potrebné dodržať niekoľko zásadných vecí. Najlepšie a najdlhšie vám kučery vydržia, ak ich budete robiť na čisté umyté vlasy. Je malá šanca, že stvoríte dokonalý účes z vlasov, ktoré sú mastné a unavené. Po umytí je dobré naniesť do vlasov malé, ale naozaj malé množstvo kondicionéru. Bude sa vám s nimi lepšie pracovať a vlasy sa nebudú elektrizovať. Následne nezabúdajte používať tiež kvalitný prípravok s termoochranou, ktorý nielen ochráni vlasy pred vysokými teplotami, ale ich zároveň aj vyživí.

Toto, samozrejme, platí aj v prípade, že na tvorbu kučier, a účesu všeobecne, používate fén. Hoci sú materiály používané na výrobu žehličiek či kuliem v súčasnej dobe veľmi kvalitné a k vlasom „šetrné“, predsa len to s tou teplotou netreba preháňať. Hlavne vlasy farbené by mohli vysokými teplotami viac utrpieť. Použitie nižšej teploty pri natáčaní zabezpečí rovnomernejšie rozptýlenie tepla aj do spodnejších vrstiev vlasov a váš účes tak bude nadýchanejší a trvácnejší. Možno vám to zaberie o niečo viac času, ale určite to stojí za to!

Ďalšia vec, na ktorú si treba vyčleniť nejaký ten čas, je následné vychladnutie vlasov po natočení. Tým, že svoje lokne necháte chvíľu zafixované a nebudete ich hneď rozčesávať či inak upravovať, doprajete im dostatok času na zosilnenie a zregenerovanie sa z teplotného šoku. Po niekoľkých minútach už budú pripravené na finálnu úpravu. Jemným vmasírovaním malého množstva vosku do natočených vlasov svoje kučery zafixujete a predĺžite ich trvácnosť. Vďaka vosku budú lesklé a zdravo vyzerajúce.

kucery-pomocou-kulmy-a-zehlicky-andopa-sk

Ide to aj bez elektriny!

Ak sa pozrieme na slávne obrazy z čias dávno minulých, len ťažko nájdeme na niektorom dámu s rovnými a spľasnutými vlasmi. Bohaté kučery a pevné lokne na nás pozerajú takmer z každého diela. To len my sme akosi zabudli, že to ide aj inak ako s elektrinou. Keď si zoberiete len obyčajné natáčky, aké krásne a dokonalé účesy dokážu vykúzliť! Možno to chce viac času a možno uberú aj z pohodlia spánku (napríklad papiloty), ale výsledok určite bude za to stáť. Aj obyčajné zapletené vrkoče či tvarované chvosty dokážu z rovných a nudných vlasov stvoriť roztopašne vyzerajúce zvodné vlnky.

Ženy sú už raz také – ak majú vlasy rovné, chcú kučery. A tá, ktorá má prirodzene vlnité vlasy, si ich pravidelne žehlí a uhládza. Vlasy toho musia vydržať naozaj veľa a nie vždy sa s nimi zaobchádza šetrne a rozumne. Pri každom natáčaní majte preto na mysli, že niektoré poškodenia sú nezvratné a kvalitu vašich vlasov môžu natrvalo poškodiť.

Ako vyhrať boj proti lupinám

Sú nevítaným doplnkom našich vlasov, narušujú náš osobný komfort a sú tiež jasným  sprievodným znakom, že niečo nie je v poriadku. Prejavujú sa suchou, svrbiacou a začervenanou pokožkou hlavy a biele šupinky sa z vlasov dostávajú aj na oblečenie. Aj takto by sa dali veľmi zjednodušene opísať lupiny vo vlasoch. Ako však proti nim bojovať?

bojujte-proti-lupinam-andopa-sk

Kde sa berú?

Lupiny sú v podstate pozostatky odumretej vrchnej vrstvy vlasovej pokožky, ktoré sa vo väčšom množstve zhlukujú, a tým sa stávajú viditeľné. Proces obnovovania pokožky je prirodzený u každého človeka, ak je však odumretých buniek viac, ako je normálne, môže z toho vzniknúť veľmi nepríjemný kozmetický problém, ktorý má väčšinou aj zdravotné pozadie. Lupiny sa vyskytujú väčšinou na mastnej pokožke hlavy, ale môžu ich mať na svedomí aj rôzne iné faktory, napríklad sklony k zápalom, nedostatok dôležitých vitamínov či premnoženie určitého druhu kvasiniek. Rovnako sa môžu vytvárať ako následok určitého druhu ochorenia, či už psoriázyatopického ekzému, či vo vážnejších prípadoch aj seboroickej dermatitídy. Ich výskyt môže byť častejší v zimnom období, keď je pokožka hlavy viac oslabená náhlymi výkyvmi teplôt či chladnejším počasím.

Ako s nimi bojovať pomocou kozmetických prípravkov?

Na trhu existuje množstvo prípravkov, ktoré výskyt lupín eliminujú či dokonca dostanú ich výskyt celkom pod kontrolu. Počnúc šampónmikondicionérmi až po účinné vlasové toniká, ktoré dodajú pokožke potrebné výživné látky na jej regeneráciu. Všetky tieto prípravky by mali byť svojím zložením určené na každodenné použitie, to znamená, že by mali mať vyrovnanú hodnotu pH a dostatočné ošetrujúce účinky. Ideálne je, ak príčinu vzniku lupín určí odborník/dermatológ, liečba je potom oveľa účinnejšia a efektívnejšia, ak je zameraná na konkrétnu príčinu.

Okrem dezinfekčných a antibakteriálnych účinkov by mali byť v kozmetických prípravkoch proti lupinám zastúpené aj dôležité minerály účinné látky, hlavne keratínalantoíngáformentol či pyritión zinku. Taktiež strava by mala byť dostatočne bohatá na vitamíny, hlavne vitamíny skupiny B, zinok a omega-3 mastné kyseliny. Hoci strava nemá priamy vplyv na tvorbu a výskyt lupín, dodržiavaním základných pravidiel stravovania však možno predchádzať vzniku plesní či zápalových ochorení.

lupiny-vo-vlasoch-andopa-sk

Odstránenie lupín prírodnou cestou

Pre tých, ktorí uprednostňujú skôr prírodné recepty a prirodzenú cestu, ako sa zbaviť lupín, poskytuje príroda celú škálu možností, ako si pomôcť. Mnohé z týchto prostriedkov a kombinácií sú veľmi účinné a efektívne.

Najjednoduchším a veľmi účinným zdrojom prírodných probiotík a priateľských baktérií, ktoré účinne bojujú proti plesniam, a tým tiež zabraňujú nadmernému odlupovaniu pokožky, je jogurt. V kombinácii s mletým čiernym korením je táto zmes jedinečným bojovníkom proti lupinám.

Ďalšími veľmi účinnými prostriedkami proti lupinám sú olejeolivový, nimbový, kokosový alebo ricínový – každý z nich dokáže podráždenú a zapálenú pokožku hlavy upokojiť a zahojiť. Zohriate a vmasírované do pokožky hlavy ich stačí nechať aspoň pol hodinu pôsobiť a potom umyť vhodným šampónom. 

Nesmieme zabudnúť ani na gél z aloe vera, ktorý je významný najmä svojimi antibakteriálnymi a fungicídnymi vlastnosťami.

Boj proti lupinám je beh na dlhé trate. Vyhrať ho znamená zmeniť svoj život, svoje stravovacie a hygienické návyky a zamerať sa viac na seba a svoje celkové zdravie. Len tak sa dá zbaviť lupín raz a navždy.

Povieme vám, ako si zosvetliť vlasy

Nie je nič horšie ako neidentifikovateľná farba takzvaných blond vlasov. Problém, ktorý dôverne poznajú nielen blondínky, ale aj dámy s odfarbenými vlasmi. Ako získať krásne svetlé a žiarivé vlasy a nevyzerať pritom ako práve vyliahnuté kuriatko? Spôsobov je viac, ale my sa zameriame skôr na tie prírodné, bez chémie a rokmi overené.

Ako funguje zosvetlenie vlasov pomocou kozmetických prípravkov?

Pri zosvetlení vlasov pomocou špeciálnych kozmetických prípravkov môžeme hovoriť o pomerne drastickom chemickom procese. Špeciálny zosvetľovací prípravok sa zmiešava s vyvíjačom a nanáša sa na vlasy. Tu vplyvom silného pôsobenia prichádza k otvoreniu vlasovej kutikuly a rozpusteniu vlastných vlasových pigmentov. Tým, že sa farba navždy a nezvratne odstráni, vlas zostáva bez farby, ale zato silne narušený a slabý. V tom horšom prípade môže nastať aj celá škála alergických reakcií, a tu sa končí každá zábava.

ako-si-zosvetlit-vlasy-andopa-sk

Dá sa to aj prírodnou cestou!

Často si ani neuvedomujeme, ako veľmi si ničíme vlasy tým, že ich farbímezosvetľujeme alebo melírujeme. A hoci je výsledný efekt väčšinou podľa našich predstáv, nie je to príliš vysoká daň za krásu? Zosvetlenie však môže vyzerať aj celkom inak! Keď sa už tak snažíme o návrat k prírode, čo tak skúsiť to prírodnou cestou? Možno to bude beh na dlhé trate, ale ten pocit, že sme pre svoje vlasy konečne urobili aj niečo dobré, je neopísateľný.

Zosvetľovačov na prírodnej báze je hneď niekoľko. Pôsobia jemnejšie ako tie kozmetické, ale s trochou trpezlivosti je ich výsledok viditeľný už po pár aplikáciách. Samozrejme, aj tu je výsledný efekt závislý od existujúceho farbeného odtieňa našich vlasov. Ak sme prirodzene blond alebo je naša farba v blond odtieňoch, každé ich zosvetlenie bude oveľa viac viditeľné ako pri odtieňoch tmavších. A ktoré sú teda tie najúčinnejšie prírodné zosvetľovače?

Harmančekový čaj

Harmanček je asi tým najprirodzenejším zosvetľovačom, ktorý nám príroda ponúka. Veľmi osvedčený účinok má na prirodzené blond vlasy, no žiarivosť dodá aj vlasom farbeným. Stačí si opláchnuť vlasy v jeho odvare, resp. v harmančekovom čaji, nechať 10-15 minút pôsobiť a opláchnuť vodou.

Ocot a med

Táto kombinácia je naozaj úžasná! A ak sa doplní ešte o pár bežných prísad, ako sú olivový olej a škorica, vznikne dokonale účinná zmes, výsledkom ktorej budú nádherne svetlé vlasy. Med a ocot zmiešame v pomere 1:4, pridáme 1 PL olivového oleja a rovnaké množstvo škorice. Nanesieme do vlhkých vlasov a necháme pôsobiť približne 6 hodín, najlepšie cez noc. Ráno vlasy umyjeme šampónom.

Škorica

Škorica je tiež skvelý prírodný zosvetľovač, ktorý našim vlasom okrem žiarivejšieho odtieňa dopraje aj výživu. Zmiešaná s kondicionérom /1-2 PL/ by sa mala votrieť do vlhkých vlasov a nechať pôsobiť cez noc. Ráno po umytí budú naše vlasy nielen žiarivejšie, ale tiež neskutočne voňavé. Škorica je oveľa vhodnejšia na zosvetlenie hnedých odtieňov vlasov. Práve im dokáže dodať krásny odtieň žiarivej farby.

Slaná voda

Aj soľ v kombinácii so soľou je veľmi jednoduchý a overený prírodný recept na svetlé vlasy. Stačí zmiešať v pomere 1 diel soli a 5 dielov vody a naniesť na vlasy. Po 15 minútach opláchnuť a umyť šampónom.

Kypriaci prášok

Kypriaci prášok je skvelou prvou pomocou hlavne pri farbených vlasoch. Dobre to poznáme, že časom aj tá najžiarivejšia blond farba chytí nevkusné odtiene žltej či červenkastej. Už dve vrecúška kypriaceho prášku v šálke vody dokážu zbaviť vlasy nánosov zvyškov farby. Zmes je potrebné naniesť na vlasy, zabaliť do uteráka a nechať 20 minút pôsobiť. Potom už len umyť ako bežne.ako-si-zosvetlit-svoje-vlasy-andopa-sk

Jedlá sóda

Jedlú sódu sme si nechali na záver. Nie preto, že by bola horšia ako ostatné ingrediencie matky prírody, práve naopak. Jej sila však nie tak viditeľná v bledšom odtieni vlasov, ale skôr v niečom oveľa lepšom. Dokáže naše vlasy pravidelnou aplikáciou zbaviť množstva chemikálií, ktoré sa na našich vlasoch usadili z ovzdušia, ale tiež používaním rôznej vlasovej kozmetiky. A hoci zosvetľovací proces so sódou trvá o niečo dlhšie, je dobré si občas dopriať aj jej blahodarné účinky.

Príroda nám ponúka celú škálu špecialistov na svetlé vlasy. Niekedy stačí len otvoriť špajzu a recept je na svete.

Podporte rast vlasov rýchlo a efektívne

Možno to bude znieť trochu otrepane, ale základom všetkého je vnútorné rozpoloženie a pohoda. Nech už ide o krásnu pokožku, jasný pohľad, alebo žiarivé vlasy, stavebným kameňom krásy je zdravie a vitalita. Inak to nie je ani v prípade rastu vlasov. Čo všetko ovplyvniť môžeme a na ktoré faktory vplývať nedokážeme?

Niečo o vlasoch

Kvalita našich vlasov je daná mnohými faktormi. Môže to byť náš životný štýl, rasa, genetická výbava, ale tiež vek. Dospelý jedinec má na hlave v priemere 100 000 – 150 000 vlasov a rýchlosť rastu vlasov je cca 1 cm za mesiac. Za jeden deň nám vypadne 50 – 100 vlasov, no namiesto každého vypadnutého vlasu dorastie nový. Životnosť vlasu je zhruba 2 – 6 rokov. Čo sa týka štruktúry vlasu, jeho zloženie je z 95 % tvorené bielkovinou nazývanou tiež keratín. Farbu, vodu a ďalšiu výživu mu dodáva vrstva melanínu. Ak by sme sa pozreli na vlas v priereze, videli by sme 3 základné vrstvy, z ktorých sa skladá: kutikulavlasová kôra a dreň. V zložení vlasu by sme teda našli okrem bielkoviny keratínu aj vodu, stopové množstvá železa, zinku, horčíka, medi a selénu, ale tiež tuky, pigmenty a vitamíny.

rychly-a-efektivny-rast-vlasov-andopa-sk

Aké faktory vplývajú na rast vlasov?

Už zo základného zloženia vlasov je zrejmé, aké látky je potrebné im pravidelne dodávať, aby sme podporili ich rast a vitalitu. Keďže práve bielkoviny sú ich základným stavebným kameňom, je logické, že ak bude naša strava bohatá na proteíny (je jedno, či rastlinného alebo živočíšneho pôvodu), budú mať naše vlasy dostatok stavebného materiálu na svoju prosperitu. Samozrejme, že zdravá a vyvážená strava ide ruka v ruke aj s dostatočným príjmom vitamínov a minerálov. Zabúdať netreba tiež na pitný režim a primeraný príjem „dobrých“ tukov. Stres a pobyt v znečistenom prostredí uberá z vitality nielen nám, ale sa odzrkadľuje aj na kráse našich vlasov. Aj so stúpajúcim vekom či pridruženými diagnózami sa môže rýchlosť rastu spomaľovať. Toto sú však už faktory, ktoré vieme ovplyvniť len veľmi ťažko, a nezostáva nám nič iné, len ich prijať.

Pár trikov pre rýchlejší rast vlasov:

  1. Strava bohatá na vitamíny, hlavne vitamín C (paprika, ananás, citrusy, bobuľovité ovocie), A (mrkva), H (karfiol), E (orechy, olivový olej, avokádo) a komplex B vitamínov,  železa (mandle, strukoviny, špenát) a proteínov (mäso, vajcia, mliečne výrobky, brokolica).
  2. Kúra z vaječných bielkov dodá vlasom prirodzenú hebkosť, silu a podporí ich rast.
  3. Masírovanie pokožky hlavy vlasovými olejmi, najlepšie teplými, pokožku prekrví, zlepší cirkuláciu krvi, a tým podporí tiež rýchlosť rastu vlasov. Najosvedčenejšie oleje na túto kúru sú ricínový, kokosový, arganový, rakytníkový alebo olivový.
  4. Striedme používanie stylingových prípravkov, ktorých chemické zloženie môže pri každodennej aplikácii poškodiť stavbu vlasov a spomaliť aj samotný rast.
  5. Šťava zo zemiakov v kombinácii s vaječným žĺtkom a medom funguje tiež výborne! Na prvý pohľad budú vlasy hydratované a zemiaková šťava podporí ich rast a vitalitu.
  6. Všemocný jablčný ocot má uplatnenie takmer v každej oblasti nášho života, vlasy nie sú žiadnou výnimkou. Svojím zložením posilňuje vlasové folikuly, udržuje stálu pH vo vlasoch, odbúrava nánosy z kozmetických prípravkov a okrem podpory rastu sa postará aj o lepšiu pevnosť vlasov. Stačí vlasy po umytí opláchnuť octom zriedeným s vodou. Pre lepší pocit si môžeme do roztoku pridať aj aromatický esenciálny olej, napríklad cédrový.
  7. Produkty s obsahom kremíka spomaľujú rast, a preto by sme sa im mali radšej vyhnúť. Tým, že vlas obalia, nedovolia mu dýchať a ani prijímať vodu či ďalšie potrebné látky.
  8. Kondicionér je určený na výživu a posilnenie vlasov, nie však pokožky hlavy. Preto ho treba nanášať len na vlasy, do styku s pokožkou by nemal prísť. Upchaním vlasových folikulov by sa nám vlasy viac mastili.
  9. Na podporu rastu vlasov je veľmi vhodné používať rôzne domáce masky. Internet je plný receptúr a mnohé z nich sú skutočne veľmi účinné a rokmi osvedčené.
  10. Spánok je dôležitý! Práve preto by sme mu mali venovať dostatočnú pozornosť. Kvalita aj dĺžka spánku rovnako ako stres totiž úzko súvisia s kvalitou našich vlasov. Keď telo nie je v noci dostatočne zregenerované, nemôže dostatočne vyživovať ani naše vlasy. Tie časom začnú padať, a to má od ich vitality dosť ďaleko.

Vo vymenúvaní toho, čo robiť a čo nerobiť pre lepší rast vlasov, by sa dalo pokračovať ešte veľmi dlho. Ak si však uvedomíme, že pokiaľ naše telo nebude v harmónii s prírodou, nič na svete nám nepomôže, aby sme sa cítili a vyzerali zdravo.

Ako si poradiť so zle zafarbenými vlasmi

Každé nové farbenie vlasov so sebou prináša malé vzrušenie z konečného výsledku. Nehovoriac o tom, keď svoje experimenty robíte samy doma. Neraz sa potom stane, že čokoládovo hnedá farba z obrázka na krabičke vám vlasy zafarbí načierno a z dokonalej platinovej vám zostanú vlasy žlté ako slama. Čo robiť, aby ste nemuseli najbližších pár týždňov chodiť po kanáloch? Máme pre vás pár ľudových, no osvedčených tipov, ktoré vám neželaný farebný odtieň z vlasov dostanú raz a navždy.

ako-si-poradit-so-zle-zafarbenymi-vlasmi-andopa-sk-1

Vitamín C – silný, ale šetrný

Nie je žiadnym tajomstvom, že vitamín C v podobe citróna používali už babičky k zosvetleniu farby vlasov. Jeho sila je však dosť veľká aj na to, aby ste si z neho vyrobili svoj vlastný sťahovač farby. Ideálne je použiť jeho práškovú formu /kyselina askorbová/ v pomere 1:1 so šampónom. Pri šampóne sa oplatí siahnuť po nejakom silnejšom, ideálne sú šampóny proti lupinám. Zmes šampónu a vitamínu C zmiešajte a štetcom aplikujte na vlasy, akoby ste ich farbili. Výsledný efekt zvýrazníte, ak vlasy následne zakryjete gumovou čiapkou a necháte pôsobiť zhruba 40 minút. Po opláchnutí je dobré vlasy ošetriť hydratačným kondicionérom alebo maskou či dopriať im výživnú olejovú kúru.

Všestranná jedlá sóda

Jedlá sóda, sóda bikarbóna alebo hydrogénuhličitan sodný je tiež účinný čistiaci prostriedok, tak prečo ju nepoužiť aj na vlasy? Kombináciou šampónu proti lupinám a jedlej sódy je možné dosiahnuť podobný výsledok ako pri vitamíne C. Jedlá sóda má prirodzene bieliaci účinok na zuby alebo na pleť. Pasta na zmytie farby na vlasy sa mieša v pomere 1:1 a na vlasoch by mala pôsobiť aspoň 10 minút. Po opláchnutí môžete kúru zopakovať a vlasy následne ošetriť vhodným kondicionérom.

Saponát – dajte mu šancu, zvládne toho dosť

Stiahnutie neželanej farby z vlasov pomocou saponátu je asi najjednoduchším spôsobom. Pár kvapiek zmiešajte s množstvom šampónu podľa dĺžky vašich vlasov a jemne vmasírujte. Tento proces môžete tiež zopakovať viackrát, avšak netreba to preháňať, pretože agresívne prísady v saponáte by mohli z vašich vlasov vymyť prirodzenú mastnotu.

Vínny ocot – nielen do šalátov

Už samotná kyslá povaha octu naznačuje, že bude pri odstraňovaní farby z vlasov dosahovať skvelé účinky. Stačí ho zmiešať s teplou vodou v dobre známom pomere 1:1, vlasy opláchnuť a následne zabaliť do kúpacej čiapky na 15-20 minút. Potom poriadne umyť šampónom a ošetriť.

A čo tak jogurt?

Jogurt je úžasný kyslomliečny produkt, ktorého benefity pre náš črevný trakt a celkovú imunitu sú ďalekosiahle. To, čo ste možno nevedeli, je, že si poradí aj s farbou na vlasoch. Máme pre vás hneď dva varianty.

Pokiaľ sú vaše vlasy mastné, zmiešajte 40 g ružového ílu a hrnček jogurtu a nechajte na vlasoch pôsobiť 20 minút.

Na vlasy suché stačí vymeniť íl za droždie a nechať na vlasoch približne 2 hodiny. Potom vlasy poriadne umyť šampónom a ošetriť. Okrem toho, že jogurt si poradí s farbou, vlasy vyživí a zanechá ich prirodzene krásne.

zle-zafarbene-vlasy-andopa-sk

Rastlinné oleje ako odstraňovače starých náterov

Rastlinné oleje, ako sú ľanový, repkový, slnečnicový, olivový alebo lopúchový, si tiež dokážu poradiť s neželaným odtieňom farby na vlasoch. Všetky tieto oleje obsahujú látky, ktoré svojou povahou štiepia farebné pigmenty na povrchu vlasov.

Zmiešajte rovnaké množstvo oleja a brandy a aplikujte na vlasy po dobu od 2-4 hodín, v závislosti od intenzity odtieňa. Kúra s lopúchovým olejom je ešte jednoduchšia. Nahrejte ho na teplotu 36 stupňov Celzia a vmasírujte po celej dĺžke vlasov až ku koreňom. Na hlavu použite kúpaciu čiapku a nechajte pôsobiť 6 hodín, pokojne aj cez noc. Po opláchnutí umyť šampónom.

Spôsobov, ako sa zbaviť neželaného farebného odtieňa po nevydarenom farbení vlasov, je naozaj neúrekom. Ich účinnosť však ovplyvňuje množstvo ukazovateľov. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak s procedúrami začnete hneď po farbení, alebo aspoň čo najskôr. Čím dlhšie je farba na vlasoch, tým dlhšie trvá aj jej odstránenie. Miera účinnosti je tiež závislá na tom, či sa snažíte zmyť  preliv alebo farbu permanentnú. Všetky tieto prírodné recepty však potrebujú k maximálnemu účinku aj vašu trpezlivosť. Pokiaľ nemáte toľko času a pevné nervy nie sú vašou silnou stránkou, môžete si kúpiť originálny sťahovač farby. Ten síce k vašim vlasom nebude až taký šetrný, ale výsledok vás iste nesklame.