Ako na profesionálnu úpravu ofiny

uces s ofinou

Ofina patrí medzi tie vlasové úpravy, ktoré neprichádza a neodchádzajú tak, ako iné trendy v oblasti stylingu a strihu vlasov, ale sú trendy jednoducho stále. Samozrejme, po ofine túžia mnohí z nás, ale nie každému sa môže hodiť. Dobrou správou je, že pristanú takmer každému. Tou menej dobrou je už, že úprava ofiny je o niečo zložitejšia.

Práve preto sa v tomto článku dozviete bližšie, ako na úpravu ofiny a pre koho je vhodná. Ofina však rozhodne pristane úzkej tváry, vďaka ktorej bude pôsobiť viac harmonicky, zamaskujú tiež vysoké čelo. Správne ostrihaná ofina vám tiež ušetrí niekoľko eur alebo ďalších strihaní vlasov, prípadne farbenie. Dokáže sa totiž postarať o poriadnu premenu looku, ak na to práve máte chuť.

Strih ofiny

V prvom rade si povedzme niečo o strihu ofinu. Ak sa vám páči styling tipu Beyoncé, bude sa vám určite páčiť rozdelená ofina. Táto ofina na stred je zvyčajne predĺžená, ale nezakrýva úplne tvár. Je dobré, keď siaha zhruba ku očiam a je jemne rozdelená. Dodáva glamour sofistikovaný vzhľad. Aby ste dosiahli čo najplynulejší prechod ku zvyšku vlasov, smerom do strán by mala byť postupne zostrihaná. Práve tento styling sa dá tiež upraviť aj ako ofina na bok.

Klasickým tipom ofiny je ofina zastrihnutá narovno. Táto úprava ofiny je ideálnou pre husté a nepoddajné vlasy. K tomuto strihu ofiny sa spravidla hodia vlasy akejkoľvek dĺžky, môžu byť len po ramená alebo aj dlhé.

Pri riešení toho, aká ofina a strih sa hodí práve vám si hlavu lámať nemusíte. Každá dobrá kaderníčka vám s týmto nepochybne poradí. Vo všeobecnosti platí, že klasický rovný typ ofiny nemusí byť ideálny pre kučeravé vlasy, rýchlo mastiace sa vlasy či riedke vlasy. Ak pre tieto tipy však existujú určité alternatívy vo forme iných strihov.

Ako sa starať o ofinu

Ofina však zostáva rýchlym a jednoduchým spôsobom, ako oživiť klasický učes, a preto sa oplatí nad ňou zauvažovať. A ako o ofinu starať?

Úprava ofiny záleží predovšetkým od toho, aký má styling a aký typ vlasov máte. Pri celkovej úprave vlasov však nikdy nezabúdajte na dobrý šampónkondicionér a tiež na stylingové prípravy, ktoré pomôžu tomu, aby každý vlas ostal presne tam, kde chcete.

Ofinu si zvykneme častejšie chytať rukami, preto bude dobré zvážiť aj vaše umývanie vlasov častejšie podľa toho, aby vyzerala dobre. Určite si tiež zvyknite na fúkanie vlasov a ofiny cez guľatú kefu, vďaka čomu bude look dokonalý. Na skrotenie neposlušných vlasov zase použite tužidlo a lak na vlasy. Prípadné jemné vlnky jednoducho upraví žehlička na vlasy.

Stojí teda ofina za všetko toto úsilie? Za nás jednoznačne stojí, pretože bude krásnym osviežením akéhokoľvek účesu. A za tú trochu námahy každý deň bude výsledný efekt skvelý.