Kulmy, fény, žehličky – ako na ich údržbu

fen na vlasy - blog

Kulma, fén a žehličky na vlasy sú neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života, keď sa snažíme dosiahnuť dokonalý účes. Tak, ako sa staráme o vlasy, by sme nemali zabúdať aj na pomôcky, ktoré nám pomáhajú vyzerať a cítiť sa dobre. Aby tieto nástroje zostali v dobrom stave a mali dlhú životnosť, je dôležité venovať im pravidelnú starostlivosť. V tomto článku vám prinášame niekoľko užitočných tipov, ako sa starať o údržbu, čistenie a ošetrovanie kuliem, fénov a žehličiek na vlasy.

Kulma na vlasy

Kulma na vlasy je skvelý nástroj na vytvorenie krásnych vĺn alebo kučier. Pre jej správnu starostlivosť, údržbu a čistenie majte na pamäti tieto body:

  • Po použití nechajte kulmu dostatočne vychladnúť.
  • Použite vlhký uterák alebo handričku na odstránenie zvyškov vlasov a produktov z valcov kulmy.
  • Ak je to možné, vyberte vymeniteľné valcové hlavice a umyte ich teplou vodou a vhodným prípravkom na umývanie (postačí aj mydlo či saponát). Dôkladne ich osušte pred ich opätovným použitím.
  • Dbajte na to, aby ste neodstraňovali zvyšky vlasov pomocou ostrých predmetov, pretože môžete vážne poškodiť povrch kulmy a jej celkovú funkčnosť.
  • Uistite sa, že kulmu ukladáte na bezpečné miesto, aby ste predišli poškodeniu valcov alebo iných častí. Dbajte na to, aby ste kulmu chránili pred pádom alebo nárazmi. Ak je možné, používajte jej priložené puzdro alebo iné vhodné ochranné obaly na skladovanie a cestovanie.

Fén na vlasy

Fén na vlasy je neoceniteľným nástrojom pri stylingu a sušení vlasov. Mnohí z nás si bez neho život už nevedia predstaviť. Už žiadne prirodzené sušenie, ale rýchle a účinné schnutie a formovanie tvaru vlasov podľa vašich preferencií. Táto pomôcka vám mnohokrát pomohla, preto by ste mali myslieť na jej údržbu, aby fén poslúžil čo najdlhšie. Aby ste udržali váš fén v optimálnom stave, zvážte nasledujúce tipy:

  • Rovnako, ako v prvom bode predtým, nezabudnite pred čistením fénu odpojiť zdroj napájania a nechajte ho vychladnúť.
  • Použitemalú kefu na odstránenie vlasov z fénového filtra. Pravidelné čistenie tohto filtra je dôležité pre optimálny výkon danej pomôcky.
  • Ak je váš fén vybavený odnímateľným zadným krytom, odstráňte ho a očistite ho jemným mydlom a vodou. Dôkladne ho osušte pred jeho opätovným použitím.
  • Dbajte na to, aby ste nepoužívali príliš horúci vzduch, keď sušíte vlasy, aby ste minimalizovali možné poškodenie vlasov aj samotného fénu.
  • Skladujte fén na suchom a bezpečnom mieste, aby ste predišli pádom a nárazom, ktoré by mohli spôsobiť poškodenie.

Žehlička na vlasy

Žehlička na vlasy je fenomenálnym nástrojom nielen pre kučeravé ženy, ktoré túžia po rovných vlasoch. Žehlička patrí medzi najpoužívanejšie pomôcky pre ženy, ale i mužov. Vytváranie rovných prameňov nebolo nikdy ľahšie! Aby ste udržali svoju žehličku na vlasy v dobrom stave, riaďte sa našimi radami:

  • Podobne ako u iných nástrojov, pred čistením žehličky ju nechajte vychladnúť a odpojte ju od zdroja napájania.
  • Použite vlhkú handričku alebo vatu s jemným čističom na odstránenie zvyškov vlasov alebo produktov z platničiek žehličky.
  • Ak je to možné, odpojte vymeniteľné platničky a očistite ich teplou vodou a jemným saponátom. Dôkladne ich osušte pred ich opätovným pripojením.
  • Dbajte na to, aby ste nedržali žehličku na jednom mieste príliš dlho, aby ste predišli poškodeniu vlasov. Vždy používajte tepelnú ochranu na vlasy pred použitím žehličky.
  • Pri skladovaní žehličky na vlasy ju uchovávajte na bezpečnom mieste, mimo dosahu detí a zdroja tepla.

Pamätajte, že vaše vlasy si zaslúžia najlepšiu starostlivosť. Tým, že sa budete starať aj o svoje nástroje, im zabezpečíte dlhú životnosť a výkonnosť. S našimi tipmi na údržbu, čistenie a ošetrovanie produktov, budete mať istotu, že vytvoríte dokonalé účesy bez stresu a rýchlosťou blesku.Nezabudnite, že krásne vlasy sú vizitkou kvalitných vlasových produktov a dobre udržiavanými nástrojmi. Takže sa postarajte o svoje kulmy, fény a žehličky, a nechajte svoje vlasy žiariť všetkou svojou krásou!