Odborné rady a tipy, Strana 4

Pre pánov - všetko o farbení brady

farbenie brady

Páni, rozmýšľate nad farbením brady? No zrovna neviete ako s tým začať? My v Andope, vám s tým radi pomôžeme. Pokračujte v čítaní a dozviete sa všetko potrebné nielen o farbení brady ale aj o jej úprave.

Pre koho je farbenie brady vhodné?

Farbenie brady a celková úprava brady je vhodná pre každého. Či už chcete postupnejšiu a jemnejšiu zmenu alebo farbou chcete zakryť šediny. Avšak, pamätajte, že pokožka na tvári je omnoho citlivejšia ako pokožka vašej hlavy. Preto ak s farbením brady nenavštívite vášho barbera, ale rozhodnete sa ju sami farbiť doma, zvoľte farby, ktoré sú priamo určené na farbenie brady.

Farbenie brady doma či u barbera?

Farbiť bradu si môžete dať u barbera, ale taktiež si ju môžete aj doma.  Je len na vás kde si zvolíte upraviť bradu. No ešte predtým sa pozrite na to aké sú výhody / nevýhody farbenia brady doma a u barbera.

Farbenie brady doma

VÝHODY:

- lacné

- pohodlné 

- rýchle

NEVÝHODY:

- menej prirodzená farba

- nerovnomerné zafarbenie

- vyššie riziko škvrnitej aplikácie

Farbenie brady u barbera

VÝHODY:

- menšia pravdepodobnosť nerovnomerných výsledkoch

- menšie riziko chybnej a nerovnomernej aplikácie

NEVÝHODY:

- môže byť drahšie

- trvá dlhšie

Ako si zvoliť farbu pri farbení brady?

Ak máte svetlú bradu, vaše možnosti s úpravou brady sú väčšie. Môžete si ju predstaviť ako čistý štít, s ktorým môžete urobiť čokoľvek. Je to preto, lebo takáto brada nemá tmavú farbu, ktorá by prebila svetlejšie farby. To vám umožní dosiahnuť prirodzené výsledky takmer pri akejkoľvek farbe. Ak chcete mať čo najprirodzenejšie výsledky, riaďte sa týmito dvomi radami:

  • farbu brady zlaďte s farbou vašich vlasov
  • farbu brady zlaďte so svojím obočím

Ak si bradu farbíte z módnych dôvodov a chcete aby naozaj vynikla, zvoľte tmavší odtieň, než je pôvodná farby vašej brady.

barber - strih

Ako často je potrebné farbiť a upravovať bradu?

Bohužiaľ sa farba z brady veľmi rýchlo vymýva. Nielenže farba vybledne po každom umytí, ale aj neustále rastie, a tak odhaľuje  vašu prirodzenú farbu brady. 

Semipernamentná farba vydrží 2-3 týždne, kým je potrebné znovu upraviť bradu. S použitím barberského farbiaceho šampónu vám môže predĺžiť životnosť farby o niečo dlhšie, no nečakajte, že vám farba vydrž dlhšie ako 1 mesiac. Doba výdrže farby taktiež záleží aj od použitého produktu, ktorý používate, preto si zistite, ako často ho máte používať.

Ako sa starať o farbenú bradu?

Starostlivosť o upravenú bradu je veľmi dôležitá. Pozrite si nasledujúce tipy, ako sa správne starať o farbenú bradu.

1. Vytvorte si rutinu

Starostlivosť o bradu si vyžaduje čas, nekončí len u umývaní a česaní. Ak chcete mať zdravú bradu, musíte mať aj celkovo dobré zdravie.

2. Umývanie upravenej brady

Je dôležité, aby ste sa o svoju bradu denne starali. Vďaka každodennému umývaniu, z brady odstránite špinu, baktérie, znečistenie a mŕtvu kožu. Aby ste dosiahli, čo najlepšie výsledky, použite vlažnú vodu a šampón, ktorý je priamo určený na  umývanie brady alebo fúzov.

3. Vyberte si ten správny čistiaci prípravok na bradu

Vyberajte si čistiaci prostriedok podľa typu pleti. Ak máte aknóznu či mastnú pleť, hľadajte prípravok, ktorý obsahuje kyselinu salicylovú alebo kyselinu glykolovú ako aktívnu zložku. Taktiež sa uistite, že produkt neupcháva vaše póry.

Pri suchej pokožke hľadajte hydratačný čistiaci prostriedok, ktorý je bez vôní, ktoré by mohli vašu pokožku dráždiť. Tiež je to dôležité aj pri citlivej pokožke.

4. Hydratujte vašu bradu

Dostatočne hydratujte vašu upravenú bradu. Pre tie najlepšie výsledky naneste hydratačný krém ihneď po umytí a usušení brady. Tvár si osušte len jemne, tak aby pri aplikácii krému bola stále vlhká. Produkt používajte s mierou, tak aby ste zabránili usadzovaniu či vzniku mastnoty.

5. Zvoľte si tie správne prípravky na starostlivosť o bradu

Tak ako si vyberáte špeciálne prípravky na vlasy a pleť, tak isto by ste mali mať aj správne pomôcky na starostlivosť o bradu a fúzy. Na to, investujte do nasledujúceho:

Výber správneho kaderníckeho kresla do kaderníctva

kadernicke kreslo - blog

Chcete aby sa vaše zákazníčky vo vašom kaderníctve cítili čo najlepšie? Ak áno, pouvažujte nad kúpou kaderníckeho kresla. Preto, aby ste si vybrali čo najpohodlnejšie a najluxusnejšie, využite tieto tipy a rady. Vďaka nim sa vaše zákazníčky budú cítiť zrelaxované a radi k vám prídu opäť.

Kvalita kaderníckeho kresla

Našou prvou radou je, že si dajte záležať na kvalite kaderníckeho kresla. Investujte do zariadenia kaderníckeho salóna, ktoré má vyššiu kvalitu. Tie nebudú potrebovať rýchle opravy a výmeny. To má pre vás viacero výhod:

  • Ako sme už spomenuli, menej kvalitné kadernícke kreslá sú náchylnejšie na poruchy, čo pre vašich klientov môže znamenať nebezpečenstvo a pre vás negatívne recenzie. 
  • Váš salón vďaka kvalitnému zariadeniu kaderníckeho salóna, bude vyzerať novšie, krajšie a útulnejšie.
  • Z dlhodobého hľadiska ušetríte aj na financiách za kadernícke kreslo. Pretože ak zainvestujete do lepšieho, nemusíte investovať do opráv.

Životnosť zariadenia kaderníckeho salóna

Našou druhou radou je, že si overte životnosť zariadenia kaderníckeho salóna. Pri kúpe skontrolujte životnosť zariadenia, je to veľmi dôležitý aspekt, ktorý vám ušetrí nemalé financie. Aby ste sa uistili, že zariadenie kaderníckeho salóna obstojí v skúške času, skontrolujte kvalitu materiálov, ktoré boli použité na vytvorenie konštrukcie zariadenia.

Skontrolujte si záruku kaderníckeho kresla

Naša tretia rada znie, že si pozrite ponúkanú záruku na kadernícke kreslo. Taktiež si skontrolujte, či sa v prípade poruchy, bude dať kreslo jednoducho vymeniť. Kadernícke kreslá by ste si mali vždy kupovať od dodávateľov nábytku do salónov, ktorí na svoje výrobky poskytujú záruku.

Veľkosť zariadenia kaderníckeho salóna

Ako štvrtú radu, ktorú vám môžeme dať je, že si dôkladne premerajte, či sa všetko kadernícke vybavenie zmestí do vašich priestorov. Je to dôležité pre pohodlie klientov. Pretože tí sa často neradi cítia ako v stiesnenom priestore. Zatiaľ, čo vzdušné priestory sú vždy príjemnejšie. Takže, keď si budete kupovať svoje nové zariadenie kaderníckeho salóna, uistite sa, že váš priestor nebude stiesnený ale vzdušný.

Farba vášho kaderníckeho kresla

Naša ďalšia rada znie, dajte si záležať na výbere farby. Aj taká obyčajná vec ako farba kaderníckeho kresla, je pre váš výber dôležitá. Pre svoje kreslá si vyberte atraktívne, svetlé a pútavé farby. Okrem toho dbajte na to, aby ste vyberali farbu kaderníckeho kresla, ktoré sa hodia do vášho salónu.

Kadernícke kreslo, ktoré je ľahké na čistenie

Naša predposledná rada znie, vyberte si kadernícke kreslo, ktoré sa dá ľahko očistiť. Ako všetci vieme, veľa procedúr sa robí práve na kaderníckom kresle. Preto si uľahčite prácu a zvoľte si také, ktoré sa dá jednoducho a rýchlo očistiť. Najjednoduchšie na čistenie sú tie, ktoré majú ľahko odnímateľné podhlavníky a operadlo.

Budget na zariadenie kaderníckeho salóna

Naša posledná rade znie, že si zvoľte si budget na zariadenie kaderníckeho salóna. Pri kúpe nezabúdajte na cenovky. To vždy bude dôležitý faktor pri vašich nákupných možnostiach. Nezabúdajte však aj na predchádzajúce rady, a kúpte si kvalitné vybavenie, ktoré má všetky funkcie, ktoré potrebujete.

Žehlička na vlasy – ako vybrať tú správnu pre vaše vlasy

zehlicka na vlasy - blog

Žehlička na vlasy je pre mnohé z nás samozrejmou súčasťou vlasovej výbavy - či už ako šikovný pomocník pri tvorbe účesu na mimoriadnu udalosť alebo aj pri každodennom stylingu. Pri používaní vlasovej žehličky je však potrebné sa o vlasy starať a chrániť ich pred poškodením, ktoré by im úprava teplom mohla spôsobiť. Na to, aby používanie žehličky bolo pre vaše vlasy čo najšetrnejšie, v tom zohráva podstatnú rolu práve jej správny výber.

Typ vlasov

Najpodstatnejším, na čo by ste pri výbere mali prihliadať, je typ vašich vlasov – od toho závisí druh, materiál, rozsah teplôt a ochranné funkcie, ktoré v novej žehličke musíte hľadať.

Kým jemné pramene si vyžadujú citlivejší prístup, je pre ne vhodnejšia keramická žehlička na vlasy, zatiaľ čo husté, kučeravé vlasy si vyžadujú vyššiu teplotu na vyrovnanie, a v tom prípade je pre ne vhodná titánová či parná žehlička.

Účel žehličky

Žehličku vyberajte aj podľa účelu, na ktorý vám bude slúžiť. Ak sa budete snažiť skoliť nepoddajné vlasy, voľte žehličku so širokými narovnávajúcimi doštičkami. Ak chcete z času načas aj nejaké vlnky, zaoblené hrany alebo žehlička s užšími žehliacimi doštičkami sú tou vhodnou voľbou. No a ak rady experimentujete s rozličnými účesmi, nešliapnete vedľa so žehličkou s výmennými nadstavcami.

Materiál žehliacej plochy

Ak ste si stanovili typ vašich vlasov a hlavný účel žehličky, prvotným bodom, podľa ktorého by ste sa mali riadiť je materiál žehliacich doštičiek

Kovové doštičky sú zo všetkých najnevhodnejšie pre vlasy. Keďže sa ich plocha nahrieva nerovnomerne, môžu vlasy popáliť alebo až spáliť. Rovnako si dajte pozor na kovové žehličky s keramickým povrchom, keramický obal sa na žehličke môže časom porušiť a vaše vlasy tak prídu do priameho kontaktu s rozžeraveným kovom.

Keramické doštičky sa zahrievajú rýchlo a rovnomerne - sú preto vhodné pre jemné alebo krátke vlasy, pre ktoré je šetrnejšie ich upravovať pri nižších teplotách. 

Teflónové žehličky sú rovnako vhodné pre jemné vlasy, keďže teflón chráni vlasy pred teplom a pred pripálením stylingových produktov. 

Turmalínové žehličky majú špeciálnu funkciu ionizácie. Turmalínové doštičky produkujú záporné ióny, čo pôsobí antistaticky a vďaka udržaniu vlhkosti v prameňoch pôsobia vlasy žiarovo a lesklo. 

Titánové žehliace plochy sú najodolnejšie voči teplotám a poškodeniu, čo sa odzrkadľuje aj na ich dlho trvácnosti. Tieto žehličky sú vhodne pre husté, nepoddajné vlasy, a prácu s ňou obľubujú aj profesionáli. 

Kombinácia materiálov vám stlmí výhody viacerých materiálov do jedného produktu. Avšak dajte si pozor, akú kombináciu materiálov zvolíte. Kombinácia turmalínu a keramiky bude vhodná pre jemné vlasy, ktoré sú efektívne aj pri nižších teplotách. Spojenie keramiky a titánu vám zase ponúkne široký rozsah tepelného nastavenia.

vyber spravnej zehlicky na vlasy

Dodatočné funkcie žehličky

Funkčnosť žehličky však nekončí iba pri narovnávaní našich vlasov. Dnešný trh už ponúka širokú škálu žehličiek s rozličnými funkciami, ktoré nám pomáhajú naše vlasy chrániť, vyživovať a upravovať zároveň. 

Ionizácia, o ktorej sme sa už zmienili vyššie, je funkcia, vďaka ktorej žehlička produkuje záporné ióny, ktoré neutralizujú katióny vo vlasoch. Vďaka tomu budú vaše vlasy hydratované, lesklé a predídete ich lámavosti.  

Doštičky s napúšťaním sér a olejov - jednotlivé žehličky môžete napustiť ošetrujúcimi olejmi alebo neoplachovacím kondicionérom. Tie sa teplom aktivujú vo vašich vlasoch a podporujú tak ich uhladenie a lesk.

Úprava mokrých vlasov - väčšina žehličiek je určená na manipuláciu so suchými vlasmi. Niektoré modely však disponujú funkciou šetrného vysušenia vlasov, pričom ich zároveň aj vyžehlia. Tento typ je vhodný pre husté vlasy, ktoré si vyžadujú intenzívnejšiu úpravu.

Parné žehličky na vlasy menia vodu na paru, pričom sú vlasy po narovnaní hydratované a oveľa menej na ne vplýva teplo. Pomocou nich môžete dokonca aplikovať aj prípravky s keratínom priamo do štruktúry vlasov.

Praktickosť žehličky

A na záver ešte môžete zvážiť dodatočné vymoženosti žehličky, ktoré vám uľahčia narábanie s ňou.

Regulácia teploty – stupeň teploty sa nachádza v rozmedzí 80 až 240°C, čo sa líši u každého modelu. Teplotu si dokážete nastaviť pomocou tlačidiel alebo vďaka displeju či diódy. Niektoré modely zobrazujú tiež zostávajúci čas do požadovaného nahriatia a možnosť uzamknutia tlačidiel a nastavenej teploty.

Automatické vypnutie ocenia hlavne tí, ktorí sa ráno často ponáhľajú a nie vždy sa stihnú uistiť, či je žehlička vypnutá. Vďaka tejto funkcii sa žehlička automaticky vypne po určitom čase.

Otočný kábel je praktickou súčasťou žehličky, ktorú oceníte hlavne ak chcete žehličku využívať aj na natáčanie vlasov pre jednoduchšiu manipuláciu s prístrojom.

Veľkosť ramien žehličky sa pohybuje od 1,5cm do 5cm, a výber veľkosti žehliacich doštičiek závisí ako od dĺžky tak aj typu vašich vlasov. 

Ako dokonale upraviť mikádo účes

mikado uces

Mikádo, niekedy nazývané aj bob, je typ účesu, pri ktorom vlasy siahajú maximálne po ramená, ale často sú oveľa kratšie. Môže sa upravovať do rovnej línie, ale väčšinou ženy volia zostrih v tvare podkovy, kedy sú vlasy okolo tváre dlhšie a smerom k zátylku sa skracujú.

Tento strih bol mimoriadne moderný v dvadsiatych rokoch minulého storočia. Ženy chceli jednoducho upraviteľné vlasy a zároveň bol prejavom ich emancipácie. Extravagantné dámy volia aj asymetrické mikádo, kedy sú vlasy na jednej strane hlavy dlhšie a na druhej krátke. 

Mikádo účes je elegantný spôsob ako upraviť jemné vlasy. Jednoducho sa upravuje, potrebujete naňho najmä kvalitnú kefu na vlasy a špeciálny šampón. Účesy z krátkych vlasov pôsobia veľmi chic a ženy vďaka nim vyzerajú, akoby mali viac energie a rozhodnosti. Pokiaľ hľadáte výraznú zmenu, mikádo alebo bob môže byť to pravé, čo zaujme vás i vaše okolie. Skôr ako navštívite kaderníka, povedzme si niečo o výhodách týchto účesov, starostlivosti o ne a napokon aj o tom, komu najviac svedčia.

Starostlivosť o mikádo

Ako sme už spomenuli, mikádo volia často žienky s jemnými vlasmi, ktoré sa nedajú jednoducho zvlniť a nemajú dostatočný objem. To ale neznamená, že mikádo alebo bob účesy nie sú vhodné aj pre ženy s hustými a nepoddajnými vlasmi. Základom starostlivosti o tento účes je používanie šampónu na uhladenie vlasov. Ušetrí vám veľa práve pri následnom stylingu, pretože vlasy vďaka nemu nebudú rozstrapatené na všetky strany, ale budú pekne padať smerom nadol.

Po umytí je potrebné použiť pri sušení vlasov aj kulmu na vlasy. Najčastejšie ňou upravujeme končeky vlasov, ktoré by mali smerovať k brade a ku krku, teda ich zatáčame dovnútra. Ak máte jemné vlasy, použite kulmu alebo fén s kefou aj pri korienkoch vlasov. Takto ich nadvihnete smerom hore a dodáte vlasom väčší objem.

Nakoniec je potrebné použiť vhodné stylingové prípravky na krátke účesy. Vlasy by nemali zaťažovať, ale naopak, dodávať im objem a zároveň zabezpečiť, aby celý deň držali uhladený tvar. Vašimi základnými "zbraňami" teda bude lak na vlasy a vosk, ktorým upravíte končeky.

Ako často strihať mikádo?

Vlasoví stylisti sa zhodujú na tom, že kratšie strihy je potrebné upravovať v intervale troch až siedmych týždňov. Pokiaľ máte zložitejší strih mikáda, napríklad s ofinou, je lepšie ho upravovať skôr každé tri týždne, aby bol praktický na úpravu a zároveň vyzeral stále skvele. Pokiaľ máte tzv. dlhý bob, môžete kaderníka navštíviť približne každých šesť týždňov, alebo vo chvíli, kedy si už neviete vlasy rýchlo upraviť.

bob ucesy

K akému typu tváre sa mikádo najviac hodí

Keď si chcete predstaviť ideálnu tvár pre mikádo, môžete si spomenúť na Coco Chanel, ktorá tento účes veľmi rada nosila. Hoci šikovný kaderník dokáže nájsť vhodnú dĺžku a úpravu mikáda pre každý typ tváre, najviac sa hodí k útlejšej a oválnej tvári. Naopak, ak má dáma skôr okrúhlu tvár, mikádo ju môže nevhodne rozširovať.

Osviežte mikádo melírom

Mikádo môžete oživiť niekoľkými trikmi. Jedným z nich je pridanie ofiny - rovnej, zošikmenej alebo extra krátkej, ak na to máte odvahu. Konzervatívnejším spôsobom jeho osvieženia je melír. Najobľúbenejší je v posledných rokoch platinový melír, ktorý skrýva šediny a dodáva vlasom šmrnc.

Nezabudnite na to, že farbené vlasy potrebujú zvláštnu starostlivosť. Ak zafarbíte iba niektoré pramene, môžu byť suchšie ako tie ostatné a na účese ako je mikádo si jednoducho všimneme akúkoľvek nedokonalosť. Preto stavte na kvalitné kozmetické prípravky, ktoré vlasy vyživia a dodajú im lesk. Pri mikáde je najdôležitejšie, aby ich uhladili a každý prameň si "sadol" na svoje miesto.

Ako na správnu starostlivosť o vlasy v lete - jednoducho a efektívne

vlasy v lete

Zdravé vlasy sa odjakživa považovali za ženskú korunu krásy. A kým sme všetky hrdé na svoju zdravú, lesklú hrivu, starostlivosť o ňu väčšinou nie je jednoduchá. Hlavne starostlivosť o vlasy v lete nám môže dať zabrať. Pot, prach, chlór či slaná voda – to všetko vie s našimi vlasmi narobiť neplechy. Našťastie to však nie je nič s čím by ste si s trochou času a so správnou starostlivosťou nevedeli poradiť. 

Aj preto vám prinášame dnešný článok s jednoduchým návodom, ktorý zaručí vašim vlasom perfektnú ochranu aj na vašej nasledovnej dovolenke. 

Správna ochrana vlasov

V lete je, okrem iného, veľkým nepriateľom našich vlasov aj silné UV žiarenie, ktoré poškodzuje keratín a melanín vo vlasoch. Keratín zabezpečuje vlasom odolnosť a pružnosť, zatiaľ čo melanín sa stará o farbu vlasového vlákna.

Keďže vlasy sú vystavené neprestajnému zaťaženiu, treba voliť vlasovú kozmetiku, ktorá vlasom doplní potrebné živiny. Sústreďte sa na produkty, ktoré obsahujú ceramidy, zinok, horčík, vitamíny B,D a E, a hlavne photo filter – ten chráni vlasy pred UV a UVB žiarením.

Farbenie vlasov

Ďalšia vec, ktorú by ste mali v lete zvážiť, ak si chcete zachovať zdravé vlasy, je vzdať sa ich farbenia. Farbené vlasy majú tendenciu slabnúť pri dlhom pobyte na slnku a ich starostlivosť musí byť následne intenzívnejšia.

Ako vlasy vyživiť a hydratovať

Hydratácia vlasov je mimoriadne dôležitá, ak sa jedná o starostlivosť o vlasy v lete. Pravidelne používajte kvalitnú vlasovu masku, kondicionér alebo oleje ako kokosový, argánový, olivový. Masku nechajte pôsobiť minimálne 10 minút pred jej zmytím. Vlasový balzam môžete nechať pôsobiť aj cez noc pre hĺbkovú hydratáciu. Potom vlasy nezabudnite cez noc zabaliť do uteráka alebo nejakej látky.

Nešliapnete vedľa, ani ak na končeky po ich umytí nanesiete ochranný olej alebo sérum.

umyvanie vlasov pocas leta

Umývanie vlasov

S týmto bodom asi nebude každý stotožnení, ale pokúste sa vlasy počas leta neumývať tak často. Časté umývanie vlasov totiž zbavuje pokožku hlavy prirodzeného mazu, čím sa zvyšuje mastenie vlasov. Rovnako časté umývanie vlasov vedie k ich vysušeniu, krepovateniu a lámavosti. Ako alternatívu skúste suchý šampón.

Nezaťažujte vlasy

Všetka starostlivosť o vlasy v lete môže vyjsť navnivoč, ak budete svoje vlasy zaťažovať zbytočnými prípravkami. Ak viete, vyhnite sa stylingovým produktom, prípadne voľte také s ochrannými zložkami. Ako ochranu pred slnkom môžete tiež použiť prikrývky hlavy ako čiapky, šiltovky, klobúky - výber je len na vás!

Rovnako sa pokúste minimalizovať používanie gumičiek a sponiek, a radšej doprajte svojim vlasov voľnosť. Ak si predsa len neviete rady s rozpustenými vlasmi, siahnite radšej po výplniach vlasov alebo hrubších gumičkách z jemných látok, aby ste predišli lámavosti vlasov.

A aké sú vaše zaručené tipy na ochranu vlasov v letných dňoch?

Všetko, čo potrebujete vedieť o predĺžení vlasov

predlzenie vlasov

Trápia vás riedke vlasy? Alebo ste sa dali ostrihať a teraz to ľutujete? Možno vám vlasy padajú počas zmeny ročných období, kvôli tehotenstvu alebo kvôli chorobe. Nech je to akokoľvek, existuje jednoduché riešenie - predĺženie vlasov.

Dlhé vlasy sú pokladané za znak ženskej krásy. Už počas evolúcie boli preferované ako znak zdravia a plodnosti, čo v podvedomí ľudí prevláda dodnes. Ak vám príroda nenadelila hustú dlhú korunu krásy, vyskúšajte niektorú z nasledujúcich možností.

Ako si môžete vlasy predĺžiť

  • Keratínová metóda - pramene sa pripájajú na vlasy pomocou keratínu. Keratín je bielkovina, ktorá je stavebnou jednotkou našich vlasov a vďaka tomu je prepojenie podobné prirodzenému rastu a vlasy nepoškodzuje. Keratín sa zahreje a pramene sa pripájajú klieštikmi ku korienkom vlasov. Po troch mesiacoch je potrebné ich odpojiť a presunúť späť ku korienkom.
  • Clip in - ide o príčesky, ktoré sa pripájajú k vlasom sponkou. Aplikácia je jednoduchá, ale nemá dlhé trvanie a využíva sa skôr jednorazovo na špeciálne príležitosti.
  • Microring - na pripojenie vlasov využíva malý ľahký kovový krúžok. Nie je potrebné lepenie ani nahrievanie, takže je veľmi šetrné. Do krúžku sa vloží prameň vašich vlasov i nadpájaných vlasov a krúžok sa zatlačí klieštikmi. Tejto metóde sa hovorí aj eurolock.
  • Prišívanie vlasov - vlasy sa prišívajú alebo háčkujú k vašim vlasom. Táto metóda môže spôsobovať pocit ťahania alebo svrbenia po aplikácii.

Pre koho sú predĺžené vlasy vhodné?

Predĺženie vlasov je vhodné pre ženy s pevnými a zdravými vlasmi, ktoré sú trochu redšie alebo boli u kaderníčky príliš skrátené. Okrem dodania dĺžky zároveň zvyšujú objem vlasov, preto sú vhodné aj pre jemné vlasy, pokiaľ nie sú lámavé.

Naopak, predlžovanie vlasov sa neodporúča, ak práve užívate silné antibiotiká alebo iné lieky, napríklad počas chemoterapie. Vtedy vlasy vypadávajú a spoje by boli veľmi oslabené. Predĺženie vlasov sa neodporúča ani pre polámané a krehké vlasy. V prvom rade sa snažte zlepšiť kvalitu a pevnosť vlasov, pokiaľ sú veľmi polámané, práve kratší strih im výrazne pomôže. Predlžovanie sa neodporúča ani tesne po pôrode, kedy v dôsledku kolísania hladín hormónov vlasy mamičkám vypadávajú. Spoje predĺžených vlasov by ich mohli zaťažiť a spôsobiť ešte intenzívnejšie vypadávanie.

Ako sa starať o predĺžené vlasy

Aby ste boli čo najdlhšie spokojné s predĺženými vlasmi, je potrebné dodržiavať niekoľko zásad pri ich umývaní, česaní a úprave. Starostlivosť o predĺžené vlasy nie je zložitá, ak máte vhodné pomôcky a poznáte tieto triky.

  • Vlasy je vhodné umývať v záklone, tak, ako to prebieha u kaderníčky. 
  • Umývajte si ich pomocou šetrných šampónov na vlasy a požívajte skôr vlažnú a nie horúcu vodu.
  • Nikdy si vlasy nerozčesávajte mokré. Na rozčesávanie predĺžených vlasov používajte špeciálne kefy na predĺžené vlasy. Tak budete mať istotu, že ich nechtiac nevytrhnete. Najskôr začnite rozčesávať končeky vlasov a pomaly postupujte vyššie.
  • Je vhodné, aby ste požívali kondicionér a aj masku na predĺžené vlasy. Ľahšie rozčesávanie vďaka hebkému povrchu vlasov zabezpečí, že si nepoškodíte spoje vo vlasoch. Špeciálne prípravky im dodajú aj zdravý lesk.
  • Pri sušení a kulmovaní nepoužívajte vysoké teploty. Ideálne je používať fén na vlasy, ktorý má aj voľbu fúkania studeného vzduchu. 

Kedy je potrebné predĺžené vlasy odstrániť?

Každému rastú vlasy inou rýchlosťou. Predĺžené vlasy sa zvyčajne odstraňujú, keď spoje odrastú asi päť centimetrov od korienkov. V priemere to trvá 3 až 5 mesiacov. Následne máte dve možnosti - predĺžené vlasy odstrániť, alebo ich posunúť vyššie, späť ku korienkom vlasov. Mnoho žien si necháva predĺženie vlasov iba dovtedy, kým im vlastné vlasy nedorastú do požadovanej dĺžky. Myslite však aj na to, že vlasy každý deň prirodzene vypadávajú. Okrem vašich vlastných vlasov vypadávajú aj tie predĺžené, preto je vhodné navštíviť kaderníčku raz za mesiac a skontrolovať ich stav. 

TOP účesy na svadbu v roku 2022

uces na svadbu

Trendy spoločenských  účesov sa každým rokom menia a prinášajú nám veľa možnosti zvoliť si ten správny účes. Výber je však veľmi náročný. Veď každý chce byť hviezdou na svadbe, či inej spoločenskej udalosti. Poďme sa spoločne pozrieť na čo všetko pri výbere toho správneho účesu nesmieme zabúdať.

Základ je pozrieť sa na dĺžku vlasov, farbu a ich kvalitu. Účes by sa mal hodiť k celému outfitu a v neposlednom rade k našej tvári. Je dôležité prihliadať aj na aktuálnu predpoveď počasia, ktoré nás v daný deň čaká. Avšak okrem toho, aby sa nám účes hodil a dotváral pomyselnú korunu krásy, je tiež veľmi dôležité, aby sa vlasy neničili a aby nám účes aj vydržal. 

Starostlivosť o vlasy

Prvým a dôležitým krokom je určite celková starostlivosť o vlasy. Preto ak viete už dopredu, že vás čaká významná udalosť, na ktorej chcete vyzerať čo najlepšie, zvoľte vhodnú vlasovú starostlivosť. Dopomôcť môžu šampónykondiconéry, ktoré vlasy osviežia a dodajú lesk. Pretože žiaden účes nebude vyzerať dobre, ak vaše vlasy budú poškodené, lámavé a budú vyzerať mdlo. Ak vás trápia riedke a spľasnuté vlasy skúste výrobky zamerané na zväčšenie objemu

Úprava vlasov

Pozrime sa na samotnú úpravu. Ani pri nej nesmú chýbať výrobky, ktoré podporia objem či lesk. Dôležité sú aj správne zvolené pomôcky, ktorými chceme dosiahnuť chcený účes. Kučery? Dokonalo rovné vlasy? Vypnuté do drdola? 

Samotnou dilemou je zvolenie správnych natáčok. Penové či silikónové? Tenké či hrubšie? Myslite na to, že natáčky budete mať na hlave dlhší čas, možno počas noci. Dôležité je preto aby ste sa pred spoločenskou udalosťou aj dobre vyspali, preto si zvoľte tie, ktoré vám dovolia pohodlnú noc. To isté platí aj o výplniach do vlasov. Pre ktoré keď sa rozhodnete, tak vedzte, že budú vašou súčasťou počas celej udalosti. Preto by mali byť v prvom rade pohodlné. K dobre držiacemu účesu neodmysliteľne patria aj rôzne typy sponiek, ktorých nikdy nie je dosť.

No a čo sa týka toho posledného kroku, keď sú vlasy pekné lesklé a objemné, zopnuté alebo natočené do toho správneho tvaru, ktorý sa nám hodí, tak je načase to celé poriadne zafixovať. V našej ponuke nájdete okrem lakov aj tužidlá, gély či pasty, ktoré vám dodajú tú správnu istotu počas celej akcie.

Typy účesov pre rok 2022

Nevesty, či družičky sa rozhodujú hlavne pre objemné účesy a klasické štýly. Tento rok sú pre nevesty najobľúbenejšími účesmi rozstrapkané drdoly, prirodzené vlny a polovytiahnuté účesy. Všetky tieto štýly sa dajú učesať rôznymi spôsobmi, ale spoločným faktorom všetkých z nich je objem. Nevesty chcú plnšie vyčesané vlasy, ktoré vyzerajú hustejšie.

svadobne ucesy

Samozrejme, kvalitný účes nie je len pre dámy ale aj pánov. A kroky, ktoré sme si popísali vyššie vo väčšine prípadov platia aj pre nich. Plus pre pánov je v dnešnej dobe trendy aj pekne upravená brada či fúzy. Mnoho nápomocných výrobkov nájdete aj v našej ponuke

Ako sa stať skvelou kaderníčkou? Toto sú naše tipy!

ako sa stat skvelou kadernickou

Kaderníkom v súčasnosti rozhodne nemôže byť každý. Toto povolanie si vyžaduje veľa povahových vlastností, ktoré má len málokto. Nemusíte sa však ničoho obávať. Ak sa naozaj chcete stať dobrou kaderníčkou, môže to byť realitou. Aby sme vám to však uľahčili, v tomto článku vám prinášame tipy a odporúčania, ako na to.

Ak chcete byť skvelou kaderníčkou, mali by ste sa najskôr poradiť s niekým, kto v tejto oblasti pracuje. Rady skúsených sú totiž v tomto prípade veľmi cenné. Na začiatok si rôzne strihy môžete cvičiť na produktoch, akými sú cvičné hlavy. Vďaka tomu nadobudnete istú prax a zručnosti do tohto povolania. 

Taktiež si môžete v kaderníctve všímať jednotlivé pomôcky. Ak budú zamestnanci ochotní, určite vám popíšu jednotlivé kadernícke potreby. Ide napríklad o kadernícke nožnice, kreslo, kadernícke umývadlo a iné produkty tohto typu.

Aké vlastnosti sú potrebné?

Kaderníčka musí spĺňať hneď niekoľko povahových vlastností a zručností do tohto povolania. Mala by mať chuť pracovať. Zákazníci sa tak budú cítiť v kaderníckom salóne maximálne komfortne a chcene. Dobrá kaderníčka musí byť komunikatívna a je dobré, ak bude vedieť príjemne vystupovať.

Čo sa týka zručností, skvelá kaderníčka by mala ovládať správne miešanie farieb. Predsa len, ide o zodpovednosť a klienti by mali byť vždy s výsledkom spokojní. Kadernícke farby na vlasy je tak dobré vedieť rozlíšiť a zároveň ich aj vhodne použiť.

Ako zvoliť správny strih?

Strachom mnohých kaderníčok je práve to, že nezvolia ten správny strih. Aj v tomto prípade totiž ide o veľkú zodpovednosť. Klient by vám mal povedať svoju predstavu, no určite zákazníkom pomôžu vaše rady a názory. Preto, ak sa chcete stať skvelou kaderníčkou, budete potrebovať aj určité vedomosti. Mnohí klienti sa totiž zvyknú pýtať aj na mnohé odporúčania. Chcú vedieť, ktoré žehličky na vlasy, poprípade kefy na vlasy sú tie najlepšie. Práca kaderníka tak určite vyžaduje aj viacero iných vedomostí z tejto oblasti.

kadernicka

Aké vzdelanie je potrebné?

Čo sa týka vzdelania, potrebné je stredoškolské vzdelanie s maturitou. Kaderníctvo sa študuje na odborných školách, a to v mnohých mestách aj na Slovensku. Ak chcete byť skvelou kaderníčkou, mali by ste sa zúčastniť aj viacerých kurzov. Kadernícke trendy sa totiž neustále menia a po skončení školy je dobré podstúpiť aj odborné kurzy. Vďaka tomu naberiete ďalšie skúsenosti do praxe, čo sa vám rozhodne oplatí.

Kadernícke potreby, ktoré nesmú chýbať

Samozrejme, každé kaderníctvo by malo mať aj kadernícke potreby. Mnohé sme si už v tomto článku spomínali. Chýbať by však nemalo aj kadernícke zrkadlo, ktoré by malo byť väčších rozmerov. Zároveň si neváhajte zakúpiť aj sady na upratovanie. Ako dobre viete, v kaderníctve to je viac než potrebné. 

Pamätajte, vždy máte možnosť sa stať skvelou kaderníčkou. Choďte si za svojimi snami a dosiahnete to, po čom túžite!

Ako sa popasovať so šedivými vlasmi

sive vlasy

Pamätáte si tú frustráciu, keď ste si našli prvé šedivé vlasy? Nuž, niečo také už nemusíte riešiť. V posledných rokoch sa stali šedivejúce vlasy horúcim trendom a dokonca aj mnohé celebrity a trendsetterky si nechávajú prirodzene sivé vlasy.

Šedivé vlasy sú tak veľmi populárne, že ich chcú mať na hlave aj mladé ženy, ktorým šediny ešte vôbec nehrozia. Oslovili aj vás?

Prečo vlasy šedivejú?

Starneme prakticky od narodenia a na vlasoch sa to prejavuje tak, že pigmentové bunky vo vlasových folikulách postupne odumierajú. Keď je vo vlasovej folikule menej pigmentových buniek, neobsahuje toľko melanínu, ako predtým a nadobúda transparentnejšiu farbu - teda sivú, striebornú alebo bielu.

Šediny sa však neobjavujú iba u starších ľudí. Najnovšie výskumy dokazujú, že u mladých ľudí sú šedivé vlasy znakom chronického alebo akútneho stresu. Ten ovplyvňuje bunky produkujúce pigment, teda melanocyty. Svoj podiel má na šedivých vlasoch aj genetika, preto si všímajte svojich rodičov a starých rodičov. Napokon k výskytu sivých alebo bielych vlasov prispieva aj nedostatok vitamínu B12 alebo problémy so štítnou žľazou.

Pravidelné farbenie, alebo radšej sivý melír na vlasy?

Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Farbenie vlasov pôsobí na pokožku hlavy i na samotné vlasy vysušujúco, preto je potrebné používať špeciálne šampóny na farbené vlasy. Procedúru budete musieť absolvovať častejšie, ale ak máte pocit, že vám šediny nepristanú, je to skvelá voľba ako oklamať matku prírodu.

Sivý melír patrí medzi najaktuálnejšie trendy vo farbení vlasov. Bojuje s faktom, že naše vlasy nešedivejú v pravidelných prameňoch, ale skôr ledabolo. Rôzne odtiene šedej, ktoré používajú skúsení vlasoví stylisti, vytvoria z šedín originálny účes a aj keď budú vlasy odrastať, prirodzené šediny v nich budú pôsobiť upravene.

Trend šedivých vlasov

Možno ste si už aj vy pri prezeraní sociálnych sietí všimli trend šedivých vlasov. Na instagrame pod populárnymi hastagmi #grayhairdontcare a #grombre ženy ukazujú, ako si nechajú odrastať farbené vlasy a priznávajú svoje šediny. Jessica Biel hrdo ukázala sivé vlasy na červenom koberci. Módna ikona Sarah Jessica Parker tvorí zo šedivých prameňov horúci trend. A niektoré celebrity, ako Kim Kardashian alebo Ariana Grande, si dokonca zámerne farbia vlasy šedivou farbou. A komu tento odtieň najviac pristane? Sivé vlasy sa hodia k tmavšej pleti a chladným modrým odtieňom očí. Sivé pramene vyniknú najmä v tmavohnedých vlasoch, zatiaľ čo blondíny si ich často ani nevšimnú. Nemusíte sa však obmedzovať, šediny pristanú každému, ak ich podporí správnym outfitom. Najviac sa k nim hodí žiarivo biela, vyhnite sa však krémovej, smotanovej či ivory. Šediny krásne doplní aj námornícka modrá a čierna farba. 

sedive vlasy - trend

Starostlivosť o šedivé vlasy

U väčšiny ľudí sú šedivé vlasy suchšie a často vlnité alebo kučeravé a to aj v prípade, že pôvodne boli vlasy úplne rovné. Sú o niečo suchšie, preto je potrebné ich hydratovať a vyživovať. Záleží samozrejme aj na tom, či ide o prirodzené šediny, o sivý melír, alebo o kombináciu farbených a prirodzene sivých vlasov.

Pokiaľ máte farbené vlasy, s vhodnou starostlivosťou je potrebné začať už výberom vhodných odfarbovačov a farieb.  V profesionálnom kaderníctve vám radi ponúknu farebnú masku na vlasy, ktorá kombinuje krycie schopnosti farby s bohatou výživou a vlasy natoľko nevysušuje.

Ak patríte k vyznávačom naturálneho vzhľadu a šedivé vlasy vnímate skôr ako znak múdrosti a nie módnu katastrofu, podporte ich lesk a krásu výživnými olejmi a sérami na vlasy. Takto získate hebkú štruktúru vlasov, ochranu pred vysušovaním a tiež zabránite nadmernému vypadávaniu vlasov, ktoré sa so šedivými vlasmi často spája.

Pokiaľ patríte k praktickým ľuďom, ktorí neradi trávia hodiny v kúpeľni, profesionálni kaderníci odporúčajú špeciálne na sivé vlasy vyvinutý ošetrujúci systém Vitaplex. Pozostáva z hydratačného šampónu, jemného kondicionéru, ktorý vlasy nezaťažuje, a masky, ktorá je ako vitamínová bomba pre vlasy. Zanecháva ich dlho jemné, pevné a bojuje proti ich štiepeniu i neposlušnému odstávaniu a elektrizovaniu.

Ako vybrať správny šampón? Na toto si dajte pozor

spravny sampon

Obchody s kozmetikou sú preplnené šampónmi s rôznymi vlastnosťami, vôňami a cenami. Vybrať si ten správny nás niekedy stojí roky skúšania a neúspechov. Ešte zložitejšie je to pre kaderníkov a stylistov, ktorí nemajú možnosť dlhodobo ošetrovať vlasy klientov a za krátky čas potrebujú čo najlepší efekt.

Pri kúpe šampónu si často prajeme, aby vyriešil naše najväčšie problémy s vlasmi, ale nesmieme zabúdať na pokožku hlavy. V nej sú uložené vlasové korienky a vlasy tak získavajú potrebnú výživu na rast. Šampón na vlasy je teda výrobok ošetrujúci pokožku i povrch každého vlasu od korienkov po končeky.

Ingrediencie v šampónoch 

Dlhý zoznam krkolomných názvov ingrediencií na šampóne nám zvyčajne veľa nehovorí. Preto sa zamerajte na tieto základné body:

  • nemal by obsahovať veľa sulfátov, teda látok, ktoré podporujú tvorbu peny - hoci máme pocit, že práve pena naše vlasy umýva, v skutočnosti ich vysušuje a oberá o lesk,
  • nemal by obsahovať parabény,
  • šampóny by mali, podobne ako iná kozmetika, využívať silu prírodných ingrediencií, ako je aloe vera, čajovníkový olej alebo harmanček.

Rešpektujte typ vlasov

Vlasy sa líšia hlavne podľa toho, koľko prirodzených olejov obsahujú. Ak ich je priveľa, hovoríme o mastných vlasoch, ktoré potrebujú šampón na objem vlasov, pretože sú často zároveň jemné. Maz tvoriaci sa na pokožke totiž spôsobuje, že vlasy sú pri korienkoch zaťažené a smerujú rovno nadol tesne popri hlave. Vhodným šampónom je Fanola - Volume, ktorý obaľuje celý vlas panthenolom a tým ho chráni a zároveň zväčšuje jeho objem. Keďže mastné vlasy vyžadujú častejšie umývanie, je vhodné vyberať aj šampón s obsahom bambuckého masla, aby pokožka príliš nevysychala a zároveň s obsahom antioxidantov, ktoré pôsobia ako výživa a ochrana proti toxínom.

sampon_fanola-volume-kondicioner-objemovy

Na druhej strane spektra sú suché vlasy, ktoré sú mnohokrát tiež kučeravé alebo vlnité. Takýto typ vlasov znesie aj mastnejšie zložky v šampónoch, napríklad argánový olej. Ideálnou voľbou je šampón na suché vlasy Echosline - Seliár Argan.

sampon_echosline-argan-seliar-sampon-vyzivny-s-arganovym-olejom

V prípade suchých vlasov pokožke hlavy chýba vlhkosť a preto sú vhodné šampóny na hydratáciu vlasov. Odporúčame ich najmä ak máte suché vlasy a zároveň suchú pokožku hlavy, na ktorej sa tvoria lupiny. Šampón ASP - Moisture Boost dokonale regeneruje suché a namáhané vlasy, najmä ak musia bojovať s chlórom alebo nevhodným odfarbovaním, častým a dlhým fénovaním a podobne. Navyše obsahuje UV filter, teda vlasy nevysušuje ani slnko.

šampón asp-moisture-boost-300ml

Ak sú vlasy veľmi vysušené, majú tendenciu štiepiť sa. Chýba im lesk, vlas nie je uzavretý a hladký a preto zvyknú odstávať na všetky smery. Je vhodné na nich použiť šampón na uhladenie vlasov, ktorý ich ochráni pred tzv. krepatením, napríklad šampón Le Cosmetique - Brilliant.

sampom_cosmetique-brilliant-sampon-pre-kucerave-vlasy

Špecifickým fenoménom sú farbené vlasy, ktoré môžu byť kvôli chemickým látkam obsiahnutým vo farbách takisto suchšie. Aj v prípade používania kvalitných farieb ide o záťaž pre vlasy, preto je potrebné podporiť ich zdravý vzhľad šampónmi na farbené vlasy. Vďaka ingredienciám, ako je napríklad keratín, sú farbené vlasy žiarivé a hodvábne jemné. Uzamkne farbu vo vlasových kutikulách a tak na nich farba - teda pigmenty - vydrží dlhšie. Vhodný šampón na farbené vlasy by nemal obsahovať sulfáty ani parabény. Tak je to v prípade šampónu Echosline - Seliár Keratin.

sampon_echosline-seliar-keratin-sampon-regeneracny-s-keratinom

Na dostatočne lesklé vlasy a zdravú pokožku hlavy odporúčame šampóny pre všetky typy vlasov. Pokiaľ sa nepasujete so žiadnym problémom, nie je vhodné aplikovať na pokožku hlavy špeciálnu starostlivosť, pretože by ste tak nechtiac narušili jej rovnováhu. Sú teda vhodné šampóny s obsahom antioxidantov, ktoré podporujú odolnosť koruny krásy voči znečistenému životnému prostrediu. 

Prírodná kozmetika – 3 výhody, prečo voliť eko kozmetiku

vegan kozmetika

Pojem prírodná kozmetika sa čoraz častejšie skloňuje v našich každodenných životoch. V posledných rokoch sa badateľne zvýšil dopyt po zelenších alternatívach, a aj v starostlivosti o pleť a vlasy chceme voliť tú lepšiu alternatívu. Avšak pojmy ako organický, 100% prírodný či bio sa väčšine z nás zlieva do jedného, a my často strácame prehľad.

Aj preto sme vám priniesli tento článok - spolu rozlúskneme význam jednotlivých označení pod záštitou 'eko'. A taktiež vám prezradíme výhody prírodnej kozmetiky, a top 3 dôvody, prečo siahnuť po ekologickej kozmetike.

Prírodná kozmetika a jej výhody

Účinnejšia ako konvenčná kozmetika

Keďže prírodná kozmetika (vo väčšine prípadov) využíva čisto prírodné zložky, je oveľa šetrnejšia k pokožke ako jej syntetická verzia. Látky sa získavajú priamo z rastlín, kvetov a bylín, ktorých účinky pôsobia obohacujúcu a hojivo na našu pokožku a vlasy. Dary prírody sa predsa v minulosti využívali na riešenie všelijakých problémov pravidelne.

Šetrnejšia k nášmu zdraviu

Aj vám sa zatočí hlava vždy, keď sa snažíte rozlúštiť zloženie ingrediencií na obale výrobku? Syntetické látky vo väčšine konvenčných produktoch sú často zostavené na báze ropy či chemikálií -  sulfáty, parabény, PEG, hliník, formaldehyd a zoznam pokračuje. Existuje niekoľko výskumov, ktoré preukázali, že sa užívanie produktov so syntetickým zložením spája s niekoľkými zdravotnými ťažkosťami a ochoreniami.

Šetrnejšia k prírode

Jedným z popredných dôvodov, prečo čoraz viac konzumentov siaha po prírodnej kozmetike je ohľaduplnejší prístup k životnému prostrediu. Látky pre prírodnú kozmetiku sa získavajú šetrnejším spôsobom a následná produkcia výrobkov berie ohľad na životné prostredie, zvieratká, i naše zdravie. Navyše neorganické látky v bežnej kozmetike sa následne zmývaním dostávajú do prírody, čím ju do veľkej  miery znečisťujú.

eko kozmetika

Pojem 'eko' - prečo nehádzať všetko do jedného vreca

Nie je ťažké stratiť sa v jednotlivých pomenovaniach a označeniach. Väčšinou zbadáme na výrobku logo v spojení s prírodou, a okamžite si to spájame s niečím lepším, zelenším. Slová ako bio, vegan, eco-friendly sa nám zdajú byť rovnaké, pričom každý z nich predstavuje iné podmienky výroby a iný obsah daného produktu. A kým jedno je naozaj lepšou voľbou pre naše zdravie a planétu, ďalší produkt môže byť ťažkou syntetikou so šikovným marketingom. Ako sa teda vyznať a nezblázniť sa z toho?

Vegan a cruelty-free kozmetika

Veganská kozmetika znamená, že daný produkt neobsahuje žiadnu látku zo živočíšnych zdrojov. Vegan kozmetika by taktiež nemala byť testovaná na zvieratách, to je však často skôr výnimkou než pravidlom. Ak si chcete byť 100% istý, že výrobok nebol testovaný na zvieratách, hľadajte na obale výrobku výraz cruelty-free

Veganská kozmetika sa stáva čoraz obľubovanejšou, ako ľudia začínajú dbať viac na podmienky, v ktorých sa ich obľúbený produkt vyrába. Veganské produkty ako kondicionéry či šampóny nájdete aj v našej rade vlasovej kozmetiky.

Prírodná kozmetika

Prírodná kozmetika predstavuje produkty, ktorých zloženie pozostáva z rastlinných zdrojov, a obchádza syntetické a chemické látky. Na to, aby sa produkt mohol oficiálne zaradiť medzi prírodnú kozmetiku, musí mať 95% prírodné zloženie.

No keďže tento pojem sa neviaže k striktným reguláciám, značka môže označiť svoj produkt ako prírodný aj v prípade, ak sa jeho zloženie mieša so syntetickými látkami. Ak sa chcete uistiť, či je kozmetika naozaj prírodná, preštudujte si vždy etiketu výrobku. 

BIO a organická kozmetika

Bio a organická kozmetika je vlastne to isté. Dôležité však je, že organická kozmetika nemôže obsahovať látky, ktoré nepochádzajú z biologického poľnohospodárstva a neboli pestované podľa schválených biologických metód.

Kozmetika bez syntetiky

Existuje ešte ďalšia skupinka kozmetiky, ktorá si síce nemusí hovoriť prírodná kozmetika, no má veľkú výhodu v tom, že neobsahuje škodlivé chemické látky ako parabény, sulfáty, silikónov či polyethynolglykolu.

Certifikát ako záruka

Kým sa nás značky často snažia nalákať na eko pojmy a ekologicky pôsobiace balenie, certifikáty sú vždy zárukou dôveryhodnosti toho, čo stojí na obale.

Veríme, že ste vďaka tomuto článku nadobudli prehľad o svete eko kozmetiky a že vám pri budúcom nákupe poslúži pri výbere tých vhodných produktov. 

Ako skrotiť kučeravé vlasy?

ako skrotit kucerave vlasy

Množstvo dievčat a žien neustále rozmýšľa nad tým, ako svoju kučeravú hrivu narovnať. Namiesto toho, aby sa tešili z prirodzených vĺn, každodenne bojujú so žehličkou. V niektorých prípadoch si však takýmto spôsobom môžu vlasy len poškodiť. Ako skrotiť kučeravé vlasy, bez toho, aby ste ich poškodili?

Máte vlnité a neposedné vlasy, pri čom túžite po krásnych rovných a zdravo vyzerajúcich vlasoch? V tom prípade ste tu správne! Prinášame vám tipy, ako uhladiť vlasy bezpečne, bez akéhokoľvek poškodenia. Zároveň si povieme niečo o tom, ako by mala vyzerať starostlivosť o kučeravé vlasy.

Žehlička len párkrát do týždňa

Ak chcete mať zdravé vlasy, žehličku by ste mali používať maximálne dvakrát do týždňa. Uhladenie vlasov takýmto spôsobom môže totiž viesť k tomu, že sa vlny zbytočne vysušia. Ak si budete vlasy žehliť párkrát do týždňa, určite by ste mali zvoliť ionizačnú žehličku. Tá totiž dokáže uhladiť vlasy šetrne, pri čom im dodáva hydratáciu a chráni ich pred statickou elektrinou. Skvelou alternatívou sú aj parné žehličky, ktoré urýchľujú celý proces žehlenia a opäť sú aj o čo si šetrnejšie ako klasické žehličky. Pred samotným žehlením by ste však mali použiť prípravky, ktoré slúžia na ochranu voči teplu.

Šetrný spôsob vyrovnania vlasov

Nič nie je lepšie, ako vyrovnanie vlasov tým najšetrnejším spôsobom. V tomto prípade ide o prípravky na uhladenie vlasov. Na výber máte skutočne veľké množstvo produktov tohto druhu a ich kúpa sa rozhodne oplatí. Obsahujú totiž výlučne len prírodné zložky, vďaka čomu kučeravé vlasy nejakým spôsobom nepoškodzujú. Skvelým riešením je šampón na uhladenie vlasov, ktorý môžete použiť namiesto klasického šampónu. Vlasy tak budú jemné a kučery budú na pohľad oveľa zdravšie.

starostlivost o kucerave vlasy

Starostlivosť o kučeravé vlasy

Okrem iného, kučeravé vlasy by ste si nemali umývať príliš často, pretože by ich to mohlo vysušiť. Taktiež nepoužívajte fén na najvyššom stupni. Skvelým riešením na vysušenie vlasov po umytí je najnižší stupeň fénovania, poprípade bavlnený uterák. Rozhodne si však vlasy o uterák nešúchajte, ani ich nedávajte do turbanu. Mohlo by totiž dôjsť k polámaniu ich korienkov. Čo sa týka hydratácie, použiť môžete aj kondicionér na uhladenie vlasov a skvelá voľba je aj maska na uhladenie vlasov, ktorú si zamilujete už po prvom použití. 

Ideálny účes z kučeravých vlasov

Ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorí majú kučeravé vlasy, rozhodne vám ostatní môžu závidieť. Kučeravé vlasy sú totiž nádherné pri každom type účesu. Na spoločenskú udalosť alebo bežné nosenie si ich môžete dať napríklad do drdolu, poprípade ich mať klasicky rozpustené. Rozhodne s nimi zažiarite, kdekoľvek sa ocitnete. Predtým si ich môžete, samozrejme, uhladiť pomocou vyrovnávacích prípravkov. Vaše kučery tak budú svieže a zdravo vyzerajúce.