Odborné rady a tipy, Strana 3

Vlasové trendy pre rok 2023

trendy ucesy 2023

Túžite po zmene, ktorá vám dodá energiu a poriadne vás naštartuje do nového roka? Máme pre vás všetky informácie o vlasových trendoch v úprave, strihoch i farbení. Ktorý z nich bude pre vás ten pravý?

Trendy strihy vlasov

Roku 2023 budú dominovať krátke vlasy a to najmä počas jari a leta. Takéto strihy vlasov sú svieže a veľmi praktické na úpravu. Rýchlejšie sa umývajú aj sušia a na ich úpravu potrebujete iba kvalitnú žehličku na vlasy. Populárne budú totiž hlavne rovné vlasy siahajúce približne po bradu, alebo vyššie. In budete aj keď si zvolíte bob, pixie strih alebo dlhšiu ofinu a krátke vlasy na temene hlavy. Ak sa obávate, že by vás také krátke vlasy nudili, môžete si zaobstarať aj kulmu na vlasy a raz za čas svoj kratší účes zvlniť. Tým sa vizuálne ešte viac skráti približne do výšky uší a budete pôsobiť ako vystrihnutá z francúzskeho filmu. 

V oblasti strihov samozrejme nikdy nebude iba jedna možnosť, ktorá je in. Ak zbožňujete svoje dlhé vlasy a nechcete sa ich vzdať, skúste ich skrátiť aspoň v oblasti ofiny. Nie však úplne - trendová bude takzvaná curtain fringe, čo doslova znamená ofina podobná záclone. V praxi to znamená, že bude dlhšia, siahajúca približne po uši a splývajúca okolo tváre na oboch stranách. Ak bude jemne zatočená smerom von z tváre, získate body navyše.

Posledným megatrendom sú postupne zostrihané prirodzene kučeravé vlasy. Skvelý efekt dosiahnete používaním prípravkov na podporu kučier. Postupný zostrih pomôže v tom, aby mala vaša koruna krásy neprehliadnuteľný objem.

Trendy v spoločenských účesoch

Špeciálne príležitosti, pri ktorých si môžeme dopriať extra skrášľovanie, sú príjemným prerušením rutiny. Aj keď potrebujeme dobrý strih, zdravé vlasy a jednoduchú úpravu každodenného účesu, raz za čas by sme si mali dopriať úpravu, ktorá je naozaj štýlová. V roku 2023 budú trendy tieto vlasové stylingy:

  • rybí chvost ako koruna okolo hlavy - pôsobí ľahko, vzdušne a hodí sa na letné svadby alebo pracovné párty,
  • bohémske vlny - veľmi veľké vlny najviac vyniknú na vlasoch, ktoré siahajú aspoň pod lopatky na chrbte,
  • drdol na vrchu hlavy omotaný stuhou - na narodeninový večierok alebo na menej formálne plesy sa hodí drdol, ktorý ozdobíte stuhou alebo šnúrou s flitrami a glitrami,
  • vrkoč kopírujúci tvar ucha na jednej strane hlavy v kombinácii s bohatým objemom na druhej strane hlavy bude horúcim trendom až do zimy,
  • vlasy začesané dozadu - všetky vlasy smerujúce preč z tváre a pevne zalakované na vrchu hlavy sú stále in. Vzadu však nie sú úplne rovné, ale skôr jemne nedbalo zvlnené,
  • vysoký cop s extra veľkým objemom - ak máte rady jednoduchšie účesy, stavte na vysoký cop, ktorý zvlníte a dodáte mu veľa objemu pomocou kulmy na vlasy.

Takáto dokonalosť spoločenských účesov vyžaduje kvalitný lak na vlasy, ktorý im dodá pevnosť, ale aj zdravý lesk.

bob uces

Trendy vo farbe vlasov

Tento rok bude najpopulárnejšou zlatohnedá farba. Je perfektná pre ženy, ktoré chcú svoju farbu iba trochu oživiť a dodať jej lesk. Zlatohnedá pôsobí teplo a dodáva vzhľadu hĺbku. Nie je pritom príliš drsná a tvrdá ako čierna farba. Navyše pristane rôznym tónom pleti, či už je svetlá, olivová alebo tmavšia. Napokon, hnedé odtiene nie sú tak náročné na údržbu ako napríklad blond farba na tmavých vlasoch, ktorá neustále odhaľuje odrastajúce korienky. 

Druhým top trendom vo svete farbenia vlasov bude sivý melír, ktorý je akoby rozmazaný vo vlasoch. Nemali by byť viditeľné tvrdo ohraničené pramienky, ale sivá farba má mať tmavšie a svetlejšie odtiene. Hodí sa najmä ženám, ktoré potrebujú dodať vlasom objem a štruktúru. Sú vhodné aj pre zaneprázdnené ženy, ak nemajú čas pravidelne chodievať zafarbovať odrastajúce korienky.

Všetko, čo by ste mali vedieť o vypadávaní vlasov

vypadavanie vlasov

Trápi vás vypadávanie vlasov? A chceli by ste sa dozvedieť o tom, aké sú príčiny jeho vzniknutia, či o ich riešeniach? Ak áno, tak pokračujte v čítaní tohto článku. V ňom sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o rednutí vlasov.

Prečo vzniká vypadávanie vlasov?

Poznáme niekoľko typov vypadávania vlasov, od tých bežných až po tie zriedkavejšie. Tieto sú len niektoré z nich:

1. Androgénna alopécia

Tento typ sa vzťahuje na dedičné vypadávanie vlasov, prezýva sa aj ako “vzorová alopécia”. Môže postihnúť rovnako muža tak aj ženu. Androgénna alopécia je tiež najčastešia príčina problematickej pokožky hlavy. Postihuje až 50% ľudí. Pri alopécii môžu niektorí ľudia zaznamenať vypadávanie vlasov už v puberte, iní si jej príznaky môžu všimnúť až v strednom veku. Taktiež je dôležité spomenúť, že vlasy vypadávajú postupne.

Ženská alopécia vedie k rednutiu celej pokožky hlavy a môže vyzerať ako zúženie alebo rozšírenie okolia postihnutej časti. U niektorých môže nastať už v rannom veku, no pri iných sa vyskytuje až po dosiahnutí 65 rokov. Mužská alopécia zvyčajne zahŕňa rednutie na temene hlavy a postupné vypadávanie vlasov.

2. Typ vypadávania vlasov - Alopecia areata

Ide o autoimunitný stav, ktorý má za následok, že váš imunitný systém útočí na vlasové folikuly, to vedie k vypadávaniu vlasov. V niektorých prípadoch môže dôjsť až k úplnej plešatosti.

Niektorí ľudia okrem toho, že strácajú vlasy na hlave, tak môžu rednúť z mihalníc, obočia či iných častiach tela.

3. Typ vypadávania vlasov - Anagen effluvium

Zahŕňa rýchlu stratu vlasov. Zvyčajne nastáva po ožarovaní alebo chemoterapií. Dobrá správa je, že vlasy po ukončení liečby zvyčajne narastú znova.

4. Typ vypadávania vlasov - Telogen effluvium

Ide o typ náhleho vypadávania vlasov, ktoré sú dôsledkom fyzického alebo emočného šoku.

Môže nastať po:

  • zažití traumatickej udalosti
  • po vážnom ochorení
  • po operácii v dôsledku liekov
  • v období extrémneho stresu
  • v dôsledku hormonálnych zmien
  • v dôsledku akútneho ochorenia
  • po užívaní niektorých liekov

Telogen effluvium sa zvyčajne vyrieši vtedy, ak sa vyrieši základná príčina problému.

5. Typ vypadávania vlasov - Tinea capitis

Plesňová infekcia prezývaná, aj ako lišaj na pokožke hlavy môže postihnúť vlasový kmeň a pokožku hlavy. Ak sa nelieči včas, môže spôsobiť, že postihnuté miesta sa zväčšia a naplnia sa hnisom. Dá sa liečiť antifungálnymi liekmi.

6. Trakčná alopécia

Je následkom prílišného tlaku a napätia vlasov. Môže byť následkom častého nosenia vrkočov a drdolov.

Ako môžete vyriešiť rednutie vlasov

Liečba rednutia vlasov závisí od jej štádia:

Štádium poplach

    • V tomto štádiu by ste vlasy mali ošetrovať po dobu 16 týždňov.
    • Postup ošetrenia:
    • 1. krok - Šampón Toning ( bežné užívanie)
          • Špeciálny šampón proti vypadávaniu vlasov obsahuje mätové, levanduľové a rozmarínové esenciálne oleje. Tie pôsobia ako účinná prevencia a podporuje prirodzený rast. Obsiahnutý panthenol a výťažky z pšenice pomáhajú v oprave kožnej bariéry.
    • 2. krok - Densifying Sinergy Post ( raz týždenne)
          • Obsahuje esenciálne oleje ako levanduľa, rozmarín, cédrové drevo, šalvia, žihľavový extrakt, šalvia, hinoki, rozmarín a esenciálne mikroelementy ako kremík, meď, zinok, horčík z fermentovania prírodných kvasiniek. Tie pomáhajú riešiť problémy s rednutím vlasov.
    • 3. krok - Doplnok stravy In Active (2 razy denne)
        • Výživový doplnok obsahuje metionín. prekurzor cysteín, aminokyseliny obsahujúce síru, koenzým Q10, vitamín D3, vitamíny skupiny B, zinok, železo, selén a meď. Podporuje mikrocirkuláciu.

    Vysoké štádium

      • V tomto štádiu by ste vlasy mali ošetrovať po dobu 16 týždňov
      • Postup ošetrenia:
      • 1. krok - Ampulka Densifying Sinergy Pre (raz týždenne)
            • Esenciálne oleje obsiahnuté v ampulke pomáhajú obnovovať rovnováhu mikrocirkulácie vo vlasovej pokožke a rieši problémy s rednutím vlasov
      • 2. krok - Šampón Toning (bežné užívanie)
      • 3. krok - Densifying Sinergy Post (raz týždenne)
      • 4. krok - Doplnok stravy in Active (2 razy denne)

      Prevencia proti problematickej pokožke hlavy

      Okrem toho, že by ste mali obmedziť stres a vyvážene sa stravovať, tak sa môžete vyvarovať problematickej pokožke hlavy nasledujúcim postupom:

      Príčiny a riešenia mužskej plešatosti

      plesatost

      Vedeli ste, že až 80% mužov trpí plešatostou. Toto číslo je v celku zarážajúce a alarmujúce. No prečo je tomu tak?  A ako sa môžete vyhnúť príčinam problémov s pokožkou? Práve to a oveľa viac sa dozviete v pokračovaní článku.

      Príčiny mužskej plešatosti

      Jednou z príčin problémov pokožky hlavy je genetika alebo rodinná anamnéza plešatosti. Výskum dokázal, že mužská plešatosť je spojená s androgénmy (mužské pohlavné hormóny), ktoré majú mnoho funkcií, vrátane regulácie rastu vlasov.

      Pri mužskej plešatosti sa rastový cyklus vlasov začína oslabovať a vlasový folikul sa zmenšuje. Tým vznikajú jemnejšie a kratšie pramene vlasov. Tento rastový cyklus sa nakoniec skončí a na mieste vypadnutého vlasu nenarastie žiadne nový.

      Okrem genetiky či rodinnej anamnézi, vypadávanie vlasov môže mať aj vážnejšie príčiny, ako napríklad:

      • niektoré druhy rakoviny
      • vedľajšie účinky liekov
      • ochorenia štítnej žľazy
      • anabolické steroidy
      • plesňové stavy pokožky hlavy

      Ak sú problémy pokožky hlavy sprevádzané vyrážkami, začervenaním, dráždivosťou pokožky, bolesťami či nepravidelným vypadávaním vlasov môže ísť o zdravotné stavy

      Na diagnostikovanie príčiny vypadávania vlasov môže byť potrebná aj biopsia kože alebo krvné testy.

      Typy mužskej plešatosti

      Poznáme niekoľko typov plešatosti, ktoré sa spájajú s vypadávaním vlasov. Tieto typy sa prejavujú každý inak. Poďme sa na ne pozrieť bližšie:

      Plešatosť

      Rednutie (androgénna alopécia) alebo vzorová plešatosť spôsobuje, že náš vlasový folikul a vlasy sa stávajú náchylnými na miniaturizáciu. Tá môže byť spôsobená hormonálnymi či genetickými faktormi, ale taktiež aj nedostatkami spojenými s lokálnou mikrocirkuláciou.

      Problémy s pokožkou hlavy

      Trápi vás dráždivá pokožka, ktorá ma lupiny alebo sa nadmerne mastí? Ak áno, tak môžete trpieť nerovnováhou vlasovej pokožky. Tá môže byť veľmi nepríjemná, no dá sa ju riešiť individuálnym ošetrením. To obnoví vašu pokožku hlavy a celkovo vám uľahčí od bolestivej a dráždivej pokožky.

      Vypadávanie vlasov

      Rozlišujeme medzi rozšírenou plešatosťou a bodovou plešatosťou.

      Rozšírená plešatosť nastáva vtedy, keď dôjde ku zvýšenému vypadávaniu vlasov. Bodová nastáva vtedy, keď sa po stranách alebo v strede hlavy objaví jedna alebo viac plešatých škvŕn. 

      Tieto problémy môže zapríčiniť strava, stres, zmeny v imunitnom systéme alebo nedostatok minerálov a vitamínov.  V niektorých prípadoch môže ísť aj o genetickú predispozíciu.

      Aké sú riešenia Androgénnej Alopécie?

      Je dôležité, aby ste plešatenie riešili čo najskôr. Preto si všímajte rednutie a stenčovanie vlasov. No platí, že v prvotnej fáze je plešatenie ťažko odhaliteľné. Preto, keď si všimnete prvé náznaky androgénnej alopécie neváhajte kontaktovať svojho kaderníka / kaderníčku. 

      Postup liečby plešatosti

      • 0. krok - Pre-peeling - Ešte pred samotným ošetrovaním, hĺbkovo očistite pokožku pomocou pre-peelingu Reset. 
      • 1. krok - Densifying sinergy_PRE (raz týždenne) - Esenciálne oleje obsiahnuté v ampulke pomáhajú obnovovať rovnováhu mikrocirkulácie vo vlasovej pokožke a rieši problémy s plešatostou.
        • 2. krok - Densifying shampoo (podľa potreby) - Špeciálny šampón obsahujúci esenciálne oleje napomáha udržiavať prirodzenú hladinu živín, pre zdravú pokožku hlavy. Zabraňuje miniaturázicii a plešatosti.
          • 3. krok - Densifying sinergy_POST (raz týždenne) - Vďaka obsiahnutým esenciálnym olejom a esenciálnym mikroelementom napomáha obnoviť rovnováhu metabolických výmen v pokožke a tým rieši problém s plešatostou.
            • 4. krok - Intensity sinergy (raz týždenne) - Obsahuje vzácnu synergiu sereona repens a esenciálne oleje, vďaka ktorým pomáha predčasnej miniaturizácii.
            • 5. krok - In Man (2-krát denne) - Špeciálny výživový doplnok obsiahnutý mastnými kyselinami, pôsobiacimi synergicky. Ich pôsobenie riadi nadmernú syntézu “hormónu plešatosti” (dihydrotesterón). Obsiahnuté antioxidanty a zinok pomáhajú udržiavať vaše vlasy zdravé. 
            Ako zabrániť miniaturizácii vlasových folikulov

            Ako zabrániť miniaturizácii vlasových folikulov

            Miniaturizácia vlasových folikulov je odborný názov pre stenčovanie vlasov alebo plešatenie. Tento proces, ktorý zvyčajne postihuje mužov, spôsobuje, že vlasové folikuly sa scvrkávajú a rast vlasov je náročnejší. Vlasy vyrastajúce z takýchto folikulov sú jemnejšie, tenšie a krehké. Ľahko vypadávajú, čo vedie k tvorbe ostrovčekov plešín.

            Príčiny miniaturizácie vlasových folikulov

            Hlavné príčiny miniaturizácie vlasových folikulov sú tieto:

            • genetika - človek má špecifický gén, ktorý zdieľa so svojimi príbuznými a predurčuje ho k tomu, že sú jeho vlasové folikuly citlivejšie na pôsobenie určitých hormónov,
            • vek - vekom sa vlasové folikuly prirodzene zmenšujú a poskytujú vlasom menej výživy,
            • hormón známy ako dihydrotestosterón - je to derivácia hormónu testosterón, ktorý priamo negatívne ovplyvňuje vlasové folikuly a spôsobuje vypadávanie vlasov u mužov, ale aj u žien,
            • kombinácia všetkých troch faktorov - vyšší vek, pôsobenie hormónov a genetika spoločne vplývajú na miniaturizáciu vlasov.

            Príznaky miniaturizácie vlasov 

            Vypadávanie vlasov zapríčiňujú aj mnohé iné faktory. Niekedy ide o príznak iného ochorenia, inokedy je to len dôsledok nesprávnej starostlivosti o vlasy a ich namáhanie nevhodným farbením alebo stylingom. Vlasy viac vypadávajú aj keď prežívame silný stres. Ako teda rozpoznať, že je našim problémom práve miniaturizácia vlasových folikulov? 

            Všímajte si nasledujúce príznaky:

            • veľká strata vlasov pri česaní hrebeňom alebo kefou,
            • tenké vlasy - ak vám prirodzene vypadne vlas, skúste ho roztrhnúť. Ak to pôjde s ľahkosťou, je pravdepodobne veľmi tenký,
            • rozšírená cestička vo vlasoch - vlasy často vypadávajú tam, kde sú najčastejšie vystavené vplyvu okolia, teda najmä v oblasti cestičky a na okrajoch vlasovej línie, kde sa zase tvoria takzvané kúty,
            • rednutie vlasov na vrchole hlavy, takzvaná koruna,
            • viac vypadnutých vlasov na vankúši alebo v odtoku sprchy.

            Pri zisťovaní miniaturizácie vlasov môžu lekári vyžadovať aj vyšetrenie krvi, aby sa vylúčili iné zdravotné problémy. Doma si však môžete sami urobiť jednoduchý test.

            Vezmite si medzi prsty prameň vlasov, ideálne množstvo je približne 60 vlasov. Samozrejme, počet iba odhadujeme. Jednou rukou chyťte vlasy pri korienkoch, druhou zase pri končekoch. Jemne ťahajte vlasy smerom hore. Takto zistíte, či sa vám vlasy skôr trhajú (ostanú vám v ruke, ktorou ich držíte za končeky) alebo lámu (ostanú vám v ruke, ktorou ich držíte pri korienkoch). Ak vám pri takomto pokuse vypadnú viac ako tri vlasy, je to spoľahlivý príznak miniaturizácie vlasových folikulov.

            Ako vyriešiť miniaturizáciu vlasových folikulov

            Existujú riešenia, ktoré môžete vyskúšať sami doma a ihneď. Pri miniaturizácii vlasových folikulov pomáha aplikácia kozmetických prípravkov s obsahom účinných prírodných látok, ako sú rôzne esenciálne oleje z liečivých rastlín. Špeciálne vyvinutý rad produktov od Jean Paul Mynè je revolúciou v starostlivosti o oslabené vlasy a folikuly. Rieši vypadávanie vlasov, plešatosť, ale aj iné ochorenia pokožky hlavy. Obnovuje rovnováhu v oblasti vlasovej pokožky. Účinné látky sú práve esenciálne oleje a výťažky z liečivých rastlín, ktoré pôsobia priamo na príčiny týchto problémov a nie iba na ich príznaky. Aby bol efekt čo najrýchlejší a spoľahlivý, je vhodné kombinovať celý rad týchto produktov - od šampónov, cez kondicionéry, masky a doplnky stravy. Ošetríte svoje vlasy a pokožku zvonku a zároveň budú vitamíny, antioxidanty a liečivé látky pôsobiť aj zvnútra

            Závažné vypadávanie vlasov je vhodné konzultovať s lekárom a prípadne naplánovať transplantáciu vlasov z častí vlasovej pokožky, kde stále husto rastú. 

            Ako vybrať ten správny strojček na vlasy

            zastrihavac vlasov

            Na to aby vaše vlasy vyzerali, ako od profesionála potrebujete kvalitný strojček na vlasy. No viete, ako si vybrať ten najvhodnejší pre vás? Ak nie, tak my vám s tým teraz pomôžeme. V nasledujúcich riadkoch sa môžete dočítať o pár radách a tipoch, ktoré vám pomôžu v kúpe profesionálneho zastrihávača vlasov.

            Vyberte si medzi káblovým a bezdrôtovým Strojčekom na vlasy

            Najčastejšie druhy profesionálnych zastrihávačov vlasov sú káblové a bezdrôtové. Káblový strojček na vlasy je zvyčajne výkonnejší a možno ho používať dlhšie, pretože sa nespolieha na batériu. Avšak bezdrôtový strojček na vlasy je flexibilnejší. Viete ho využiť kdekoľvek a taktiež vás nedrží pripútaných k zásuvke.

            Zvoľte si správny materiál profesionálneho zastrihávača vlasov

            Kvalitnejší a tvrdší materiál zabezpečujú lepšie a presnejšie zastrihávanie vlasov. Práve preto je výber materiálu jedným z najdôležitejších parametrov pre výber toho správneho strojčeka na vlasy. Kvalitné čepele strojčeka si dlhšie zachovávajú pôvodnú ostrosť.  Pozrite si pár kvalitných materiálov, z ktorých by mal byť vyrobený:

            • Titan - najodolnejší a najkvalitnejší materiál. Používa sa na výrobu najkvalitnejších holiacich strojčekov. Síce vám tento materiál vydrží roky, no je to najdrahší materiál z ktorého sa vyrábajú holiace čepele. 
            • Keramika - na výrobu holiaceho strojčeka sa keramika využíva najmenej. Ide o kvalitný, no krehký materiál.
              • Oceľ - udržiava sa ľahšie ako keramika, taktiež je aj odolnejšia. Je to jeden z najlacnejších materiálov, avšak holiace strojčeky vyrobené z tohto materiálu majú najkratšiu životnosť.
                • Nehrdzavejúca oceľ - ide o najbežnejší materiál používaný na profesionálne zastrihávače vlasov. Je veľmi podobná oceli, avšak čepele sú umývateľné.
                • Japonská oceľ - japonská oceľ je pevnejšia a ostrejšia ako európska. Čím vydrží dlhšie a umožní vám čisté a hladké strihanie.

                  Nájdite si správnu veľkosť nadstavcov na strojček

                  Nadstavce na strojček sa dodávajú v rôznych veľkostiach. Správny strojček na vlasy by ich nemal obsahovať len ostré, ale aj v správnej veľkosti. Väčšina súprav profesionálneho zastrihávača vlasov sa dodáva s ôsmimi nadstavcami na strojček.

                  Nadstavce na strojčeku rozlišujeme na:

                  • Pevné nadstavce na strojček - nadstavce sú určené na konkrétnu dĺžku a na každú dĺžku strihu je potrebné mať samostatný nadstavec na strojček. 
                  • Nastaviteľné nadstavce na strojček - nadstavce na strojčeku nie je potrebné vymieňať, stačí keď si nastavíte požadovanú dĺžku strihu. Výhodou nastaviteľných nadstavcov je ich presnejšie strihanie.
                  • Špeciálne nadstavce na strojček

                  Vyberte si ten správny motor holiaceho strojčeka

                  Motor holiaceho strojčeka je jeho hnacou silou. No aj tak túto funkciu väčšina ľudí pri nákupe príliš neskúma. Motor poháňa čepeľ holiaceho strojčeka. Existujú tri typy strihacích motorov:

                  • Magnetický motor
                  • Otočný motor
                  • Rotačný motor
                  Top účesy z krátkych vlasov

                  kratke vlasy

                  Vlasy si skracujeme z rôznych dôvodov. Niekedy máme zničené končeky, inokedy iba chuť na zmenu a občas aj preto, že chceme vlasy darovať na dobrú vec. Jedným z dôvodov je aj praktickosť kratších strihov, ktoré šetria čas pri umývaní a starostlivosti. Ale ich styling je už úplne iná šálka kávy. Ak vás zaujímajú súčasné trendy ich úpravy, čítajte ďalej.

                  Základom je dobrý strih

                  Náročnosť úpravy krátkych vlasov závisí od strihu, ktorý by ste si mali obnovovať približne každé tri týždne. Pri dlhších vlasoch sa nárast o pár centimetrov stratí, ale ak máte vlasy krátke, pár centimetrov môže úplne zmeniť celkový vzhľad. 

                  Trendy strihy tohto roka sú:

                  • bob - dlhšie vlasy okolo tváre postupne sa skracujúce smerom k šiji, nadčasový účes inšpirovaný dvadsiatymi rokmi minulého storočia,
                  • lob - nazývaný aj dlhý bob, ktorý siaha približne po kľúčne kosti,
                  • pixie - strih vlasov, ktoré sú dlhšie hore v oblasti ofiny a spánkových kostí a na krátko zostrihané na zadnej časti hlavy,
                  • mullet - pôsobí trochu retro, vlasy sú na bokoch a na vrchu hlavu krátke, ale vzadu sú dlhšie a zvyčajne sa odporúča ľuďom s vlnitými vlasmi.

                  Spoločenské účesy z krátkych vlasov

                  Pri úprave krátkych vlasov na spoločenské udalosti určite využite jednu tajnú zbraň - vlasové doplnky. Trendové sú ešte stále veľké sponky s rôznymi dekoráciami, či už ide o perličky, flitre alebo korálky. Jemnejšie a viac romanticky pôsobia hrebienky s kvetmi. Korunou krásy sú samozrejme samotné vlasy.

                  • Zapletená ofina - vrkoče zapletené z dlhšej ofiny smerujúce poza uši až do zadnej časti hlavy pôsobia jemne, romanticky a veľmi žensky. 
                  • Vyfúkaný pixie strih - dodajte strihu pixie poriadny objem tým, že vyfúkate a zalakujete ofinu smerom dozadu. Tento jednoduchý krok povýši klasický look na účes vhodný na spoločenské udalosti. 
                  • Mokrý vzhľad - vlasy upravené pomocou gélu alebo vosku tak, aby ste dosiahli ich vysoký lesk a dokonale priliehali k vašej hlave, pôsobia veľmi elegantne. Pokiaľ máte vlasy dlhé približne po plecia, upravte takto iba časť vlasov nad ušami. Ak máte vlasy úplne krátke, vytvorte mokrý vzhľad na celej hlave.
                  • Ležérne vlnky - pomocou žehličky na vlasy jednoducho vytvoríte vlny aj na krátkych vlasoch. Prebehnite si ich prstami, aby pôsobili ležérne a uvoľnene. Pridajte trblietavú ozdobu a večerný look je na svete.

                  ucesy z kratkych vlasov

                  Bežné účesy z krátkych vlasov

                  Už z prehľadu najtrendovejších strihov krátkych vlasov je jasné, že súčasné obdobie ovplyvňuje retro -vlna. Nájdu sa medzi nimi však aj ultramoderné strihy, ktoré by pred niekoľkými desaťročiami mohli aj poburovať.

                  • Ultra-krátke vlasy skracované pomocou strojčeka - pri tomto strihu je dôležitá vhodná starostlivosť o pokožku hlavy, keďže je pomerne odhalená a preto musí vyzerať bezchybne a zároveň je potrebné ju chrániť pred vplyvom slnka. Okrem starostlivosti o zdravie vlasov je v tomto prípade potrebné udržiavať pekne tvarovanú líniu vlasov v oblasti čela a šije.
                  • Čelenky - budú sa vám hodiť najmä vtedy, keď váš krátky účes už nie je úplne krátky a vy neviete, ako si máte poradiť s vlasmi, ktoré strčia na všetky strany. Vďaka čelenke budete chic, najmä ak si ju vyberiete v moderných farbách - všetky odtiene hnedej, farby drahokamov a prírodných materiálov. 
                  • Farebné končeky - akýkoľvek krátky strih oživí zafarbenie končekov o niekoľko stupňov svetlejšou farbou, ako je vaša prirodzená farba vlasov.
                  • Vlnky a kučery - aj krátkym vlasom dodávajú objem, hravosť a romantický vzhľad. Vďaka tomu, že sú vlasy kratšie a tým aj ľahšie, vám budú vlnky a kučery držať oveľa dlhšie.
                  • Končeky vytočené smerom von - krátkym účesom pristanú končeky vytočené smerom von od krku a od hlavy. Instantne vás omladia.
                  Prírodné zložky v produktoch

                  Prírodné zložky v produktoch 2

                  V našej spoločnosti sa vždy snažíme v prvom rade chrániť prírodu. Každé jedno rozhodnutie ktoré robíme je založené na záväzku urobiť svet krajším miestom – je to v našej DNA.

                  Zložky

                  • 100% Vegan – všetky produkty značky ASP Luxury Haircare a Jean Paul Myné sú 100% veganské, pretože je veľmi dobre známe, že živočíšny priemysel má zlý dopad na životné prostredie.
                  • Parabens free – parabény sú chemikália, ktoré fungujú ako konzervačné látky, ktoré sa však správajú ako ženský hormón estrogén. Môžu narušiť hormonálnu rovnováhu ako aj procesy v tele. Najväčším dôvodom prečo sa však parabény používajú, je ich schopnosť zvyšovať trvanlivosť produktov, čo vedie k vyšším ziskom výrobcov. Všetky produkty ASP Luxury Haircare a Jean Paul Myné sú bez parabémov.
                  • Sulphate free – sulfáty nadmerne vysušujú vlas, zbavujú ich prírodných olejov, zvyšujú ich pórovitosť, zoslabujú intenzitu farbených vlasov, dráždia vlasovú pokožku a v neposlednom rade vymývajú z vlasov keratín. Sulfáty spôsobujú penu pri používaní produktu. Podobne ako pri parabénoch, všetky ASP Luxury Haircare a Jean Paul Myné produkty sú bez obsahu sulfátov.
                  • Silikóny, vosky, minerálne oleje – všetky produkty sú tiež bez obsahu látok, ktoré akýmkoľvek spôsobom oslabujú vlasy a zhoršujú zdravie. Všetky produkty ASP Luxury Haircare a Jean Paul Myné sú bez silikónov, voskov ako aj minerálnych olejov.
                  • No animal testing – žiadne zložky, formulácie ani hotové produkty nie sú testované na zvieratách.
                  • ECO friendly - ASP Luxury Haircare a Jean Paul Myné je v súlade so všetkými E.U. Nariadenie v súvislosti so zákonom o kozmetických výrobkoch, ktoré zakazuje testovanie na zvieratách. 99% našich obalov sa vyrába z recyklovateľného materiálu a pracujeme tvrdo na tom, aby sme zabezpečili, že všetky tlačové materiály budú nakupované z udržateľných zdrojov. 

                  Naše produkty obsahujú viac než 90% prírodných zložiek.

                  Zaviazali sme sa znižovať našu environmentálnu stopu a začleňovať udržateľnosť do našich produktov.

                  Všetko, čo potrebujete vedieť o vyživujúcej línii na vlasy

                  vyzivujuca linia - osetrenie vlasov

                  Sú vaše vlasy v poslednom čase suché, lámavé a ako bez života? Takto volajú o pomoc a o kvalitnú starostlivosť. Našim vlasom škodí mnoho vecí, ktoré môžeme jednoducho zhrnúť ako nezdravý životný štýl.

                  Najväčšími hrozbami pre vlasy sú:

                  • častá úprava pomocou zohrievania a horúceho vzduchu,
                  • nevhodné kozmetické prípravky,
                  • stres,
                  • znečistené životné prostredie, 
                  • mrazivé počasie,
                  • suchý vzduch,
                  • nedostatočne výživná strava, chýbajúce vitamíny a minerály.

                  Našťastie s tým môžete rýchlo a jednoducho niečo urobiť, stačí, ak stavíte na vyživujúcu líniu na vlasy, vďaka ktorej budú ako v bavlnke. Takáto línia obsahuje kombináciu produktov, ktoré navzájom dokonale ladia a ich súčasťou sú výživné oleje a vitamínové zložky. 

                  Vyživujúca línia je primárne určená pre suché a lámavé vlasy. Celé ošetrovanie sa začína šampónom na poškodené vlasy. Môže obsahovať výťažky z byliniek, ako je ibištek, zelený čaj alebo harmanček. Súčasťou sú vždy taktiež vitamíny, pre vlasy sú dôležité najmä vitamín A a vitamín E. Zároveň potrebujeme vlasy dôkladne vyčistiť pomocou prírodných ingrediencií, akými sú napríklad íl alebo čajovníkový olej. Napokon by mal šampón aj hydratovať a vyživovať, napríklad pomocou bambuckého masla. Po umytí by mali byť vlasy mäkké a posilnené.

                  Druhým krokom, ktorý prebieha ešte pri sprchovaní, je použitie kondicionéru na poškodené vlasy. Jeho zloženie sa podobá šampónu, ale jeho úlohou nie je odstraňovanie nečistôt, preto sa skladá skôr z hydratačných a zjemňjúcich zložiek, ako sú rôzne oleje a maslá.

                  Aspoň raz týždenne je potrebné naniesť na vlasu vyživujúcu masku alebo zábal. Po použití tohto produktu sú vlasy extra jemné a príjemné na dotyk. Zároveň nie sú rozstrapatené a vysušené. Masku na vlasy si majú dopriať najmä žienky, ktoré majú farbené vlasy alebo inak chemicky ošetrené vlasy, napríklad odfarbované končeky, či vlasy s melírom.

                  Najintenzívnejšie ošetrenie poskytuje olej na vlasy. Táto intenzívna starostlivosť je určená pre všetky typy vlasov. Obsahuje bambucké maslo, avokádový olej alebo kakaové maslo, pretože tieto zložky intenzívne hydratujú a dokážu vlasy chrániť pri úprave vlasov žehličkou, kulmou alebo fénom. Olej na vlasy musí obsahovať aj vitamíny, už spomínané A a E, ale aj zinok, mastné kyseliny, kolagén a rôzne druhy antioxidantov.

                  Ako používať vyživujúcu líniu na vlasy

                  Prvým krokom v ošetrovaní vlasov je ich dôkladné umytie, aby boli schopné lepšie vstrebávať všetky výživné látky. Šampón vmasírujeme do vlhkých vlasov a doprajeme si aj ošetrenie pokožky hlavy. Potom šampón dôkladne zmyjeme vodou. V prípade, že sú vlasy veľmi poškodené, je vhodné používať vlažnú vodu a nie úplne horúcu vodu, ktorá vlasy ešte viac vysušuje. Celý proces opakujeme dvakrát. Prvýkrát šampón vlasy dôkladne umyje, počas druhého umývania zase vlasy dokážu vstrebať vyživujúce komponenty. 

                  Následne vlasy jemne vysušíme uterákom, ale necháme ich vlhké. Na končeky a dĺžky nanesieme kondicionér. Vyhýbame sa oblasti korienkov, ktoré by sme takto príliš zaťažili. Po desiatich minútach môžeme z vlasov kondicionér dôkladne zmyť teplou, ale nie horúcou vodou. V prípade, že sú naše vlasy veľmi poškodené, je vhodné aspoň dva mesiace nepoužívať kulmu, žehličku a fén. Namiesto toho necháme vlasy prirodzene vyschnúť na vzduchu. 

                  Po použití kondicionéra jeden alebo dvakrát týždenne nanesieme aj masku na vlasy alebo olej na vlasy. Mokré vlasy jemne vysušíme uterákom, podobne ako keby ste žmýkali kašmírový sveter. Potom na vlasy aplikujeme masku a necháme ju pôsobiť tri až päť minút. Na záver produkt dôkladne zmyjeme z vlasov a potom ich necháme prirodzene usušiť. 

                  Ošetrenie vlasov v zimnom období

                  vlasy v zime

                  Starostlivosť o vlasy je veľmi dôležitá, pretože tým udržujete svoje vlasy zdravé a v perfektnom stave. No viete, že sa táto starostlivosť odlišuje od tej bežnej? Alebo o tom ako teda ošetrovať vlasy v zimnom období? Ak nie, teraz máte možnosť sa o nej dozvedieť viac. Stačí ak budete pokračovať v čítaní nasledujúcich riadkoch.

                  Starostlivosť o vlasy počas zimy

                  Na to, aby ste správne ošetrovali vlasy je veľmi dôležité dodržiavať rutinu a používať na ne potrebné prípravky. Avšak ako sme spomenuli starostlivosť o vlasy počas zimy sa líši od tej celoročnej. Toto je len pár rád, ktoré by ste mali dodržiavať, ak chcete mať krásne a zdravé vlasy:

                  1. Vyhnite sa častému umývaniu vlasov.
                  2. Pred sušením vlasov na ne najprv naneste ochranný prípravok a následne ich fénujte na nižšom stupni.
                  3. Na to aby ste minimalizovali vplyv poveternostných podmienok noste čiapku.
                  4. Hydratujte svoje vlasy. Na to aby ste ich správne hydratovali dávajte v zimnom období prednosť hydratačným prípravkom. Taktiež do svojej týždennej rutiny pridajte týždennú hydratačnú masku. 
                  5. Do vašej dennej starostlivosti o vlasy pridajte používanie olejčeka. Ten im pomáha pri regenerácii a dodáva im lesk. 
                  6. Zabráňte krepovateniu vlasov.
                  7. Na to aby bola vaša zimná starostlivosť o vlasy úplná, nemôžete zabúdať na zastrihávanie rozštiepených končekov. Avšak na to aby ste ich mali krásne a zdravé musíte ich zastrihávať pravidelne.

                  Správne Ošetrovanie vlasov - Je vhodné v zime meniť strih účesu?

                  Aj počas zimného obdobia, v rámci ošetrovania vlasov môžete zmeniť svoj strih účesu. Inšpirovať sa môžete rôznymi trendami, ktoré kolujú po internete.

                  Správne ošetrovanie vlasov - Je vhodné v zime meniť farbu vlasov?

                  Je pravda, že meniť vašu farbu v zime môžete, avšak popritom nemôžete zabudnúť ani na správnu starostlivosť o vlasy. Aby ste sa o ne čo najlepšie postarali, dodržiavajte tieto rady:

                  1. Predtým než zmeníte farbu vašich vlasov, posilnite ich. Aj keď zimné farby na vlasy ich veľmi nezaťažujú, je dôležité aby boli čo najsilnejšie a najzdravšie. 
                  2. Dajte prednosť tmavším farbám pred svetlejšími. 
                  3. Vyberte si odtieň zimnej farby, tak aby ladil s podtónom vašej pokožky.
                  4. Aj pri farbení vlasov nezabúdajte na to, že pri správnom ošetrovaní vlasov v zimnom období ich musíte hydratovať.
                  5. Umývanie farbených vlasov studenou vodou ich pomôže udržať čo najdlhšie v perfektnom stave. Taktiež nezabúdajte aj na to, že by ste ich nemali príliš často umývať.
                  6. Ak pri farbení vlasov chcete docieliť ilúziu objemu požiadajte vášho stylistu o tzv. vlasové kontúrovanie.
                  7. V správnej starostlivosti o vlasy nemôžete zabúdať ani na používanie výrobkov, ktoré sú určené na farbené vlasy. To platí najmä v prípade, že ich máte čerstvo nafarbené.

                  Čomu by ste sa v správnej starostlivosti o vlasy mali vyhnúť?

                  Týmto veciam by ste sa pri správnej starostlivosti o vlasy v zime mali vyhýbať:

                  • častému umývaniu vlasov
                  • umývaniu vlasov príliš horúcou vodou
                  • tepelnému stylingu
                  • chodeniu von s mokrými vlasmi

                  Tipy na vianočné darčeky - Starostlivosť o vlasy

                  Pre správne ošetrenie vlasov môžete vyskúšať niektorú z našich sád, ktoré sú určené na starostlivosť o vaše vlasy.

                  Starostlivosť o vlasy - Vianočný balíček č.1 Malý Kit (Ošetrujúca kúra na vlasy)

                  Tento balíček obnovuje vaše vlasy pomocou najnovšej Rav19 technológie. Konkrétne v ňom môžete nájsť:

                  • Šampón Vitaplex
                  • Kondicionér Vitaplex
                  • Maska Part3 Vitaplex

                  Starostlivosť o vlasy - Vianočný balíček č.2 Veľký Kit (Ošetrujúca kúra na vlasy)

                  Je podobný ako vianočný balíček č.1, len produkty obsiahnuté v tomto sú vo väčšom balení.

                  Starostlivosť o vlasy - Vianočný balíček č.15 (Posilňujúca línia)

                  Produkty obsiahnuté v tomto kite sú od značky Jean Paul Myné Blooming. V ňom obsiahnuté produkty vašim vlasom dodáva novú silu a intenzívne ich ošetrujú. Konkrétne v ňom môžete nájsť tieto výrobky:

                  • Blooming Shampoo
                  • Blooming Hair Treatment
                  • All You Need Balanced (sérum)
                  Perfektný vianočný darček pre ženu? Venujte jej profesionálnu starostlivosť o vlasy!

                  darcek pre zenu

                  Pomaly, ale isto, sa blíži vianočné obdobie a spolu s ním odštartoval aj zhon na darčeky. Výber darčekov nám vie často spôsobiť nemalú bolesť hlavy. Vybrať ten správny pre našu polovičku, priateľov a blízkych si vyžaduje veľa kreativity a premýšľania.

                  Aby sme vám aspoň trocha uľahčili hľadanie toho správneho vianočného darčeku, prinášame vám tip na ten perfektný vianočný darček pre ženu

                  Nech je to vaša kamarátka, sestra, dcéra, mama alebo dokonca je to darček pre vás samotnú. Darujte pod stromček zdravé vlasy v podobe profesionálnej starostlivosti. 

                  V dnešnom článku vám predstavíme niekoľko vlasových línií starostlivo zostavených pre každý druh vlasov a vekovú kategóriu. Nech sa jedná o stylingové prípravky, vyživovaciu kúru    alebo prípravky na každodenné používanie, bude to rozhodne personalizovaný a zvážený darček, ktorým môžete potešiť ženy vo vašom okolí.

                  Starostlivosť o vlasy pre sestru a kamarátku

                  Jean Paul Myné Empower Kit je línia s obsahom keratínu, ktorú jednoducho chcete darovať svojej kamarátke či sestre! Jednoduché prípravky s účinkom ako z kaderníckeho salóna. Táto keratínová kúra hĺbkovo posilňuje vlasovú štruktúru, vypĺňa keratínové defekty a následne chráni vlasy pred ďalším poškodením.

                  Stylingový Kit na vlasy ASP Arte Kit I a ASP Arte Kit II - máte vo svojom okolí ženu, ktorá si potrpí na pravidelnú úpravu svojich vlasov a venuje ich starostlivosti mnoho času? V tom prípade bude Kikoto Stylingový Kit ten pravý darček pre ňu. Sady obsahujú efektívne a dlhotrvácne prípravky na úpravu kučeravých alebo rovných vlasov, ktoré sú navyše plné mimoriadnych extraktov a vitamínov na následnú ochranu vlasov. 

                  Starostlivosť o vlasy pre mamu

                  Jean Paul Myné Revamping Kit určite ocení každá matka, ktorá sa pasuje s poškodenými a vyťaženými vlasmi. Samotná sada obsahuje aktívne látky, ktoré nielen zlepšujú vzhľad a textúru prameňov, ale vlasom dodáva hĺbkovú výživu a starostlivosť.

                  Ošetrujúca kúra na vlasy ASP Vitaplex pozostáva z jednoduchých, zato veľmi účinných produktov na každodenné používanie. Prípravky neobsahujú žiadne sulfáty či silikóny. Naopak ich zložka s panthenolom a zložkou RAV19 vlasy obnovuje a zanecháva ich naozaj žiarivé. 

                  Vlasy, ktoré sú riedke alebo preriedené častými chemickými procedúrami určite ocenia balíček Jean Paul Myné Plumping Kit - perfektné ošetrenie pre vlasy, ktoré potrebujú spätne nadobudnúť svoju silu a vitalitu. 

                  Starostlivosť o vlasy pre dcéru

                  Často je tou najefektívnejšou cestou pri starostlivosti o vlasy práve jednoduchosť. V tom vám dozaista bude lahodiť Jean Paul Myné Blooming Kit, ktorý pozostáva z troch produktov: šampónu, vlasového balzamu a ošetrujúceho séra. Už s troma jednoduchými krokmi získajú vlasy maximálne ošetrenie, a budú tiež vyzerať silnejšie a žiarivejšie, pričom zloženie produktov vôbec nezaťažuje samotnú štruktúru vlasov. 

                  Veríme, že vám tento článok pomohol nájsť ten vhodný darček pre vaše obľubované ženy. Určite nám v komentári dajte vedieť, pre ktorú sadu ste sa rozhodli.

                   

                  Tipy na vianočný darček pre muža

                  darcek pre muza

                  Blížia sa Vianoce a vy stále neviete, akým originálnym darčekom by ste potešili vášho muža? Tak to máme pre vás skvelý tip, balíčky na starostlivosť na vlasy, či bradu. Čítajte ďalej a sami sa presvedčte, prečo sú balíčky na starostlivosť o bradu a vlasy skvelým darčekom. Veríme, že vám pomôžeme s výberom originálneho balíčku, ktorým potešíte vašu drahú polovičku.

                  Prečo je starostlivosť o vlasy a bradu ten správny vianočný darček pre muža?

                  Je niekoľko dôvodov, prečo je starostlivosť o bradu a vlasy tým vhodným darčekom pre vašu polovičku. Toto je len pár z nich:

                  • je to originálny darček, ktorým nič nepokazíte
                  • zaručenosť, že váš vianočný darček bude používať
                  • darujete kvalitnú kozmetiku
                  • ľahko dostupné
                  • potešíte s ním každého muža, ktorý sa o seba rád stará

                  Vianočný darček pre muža  č.1 - Stylingový kit na vlasy ( Jean Paul Myné Hug Kit II)

                  Naším prvým tipom je stylingový kit na vlasy. Kozmetika v kite pochádza z Talianska a konkrétne tam môžete nájsť tieto produkty:

                  • Enjoyable Hair Spray Intense - ultra jemný lak na vlasy je učený pre každý typ vlasov. Vlasy vie silno zafixovať a nenecháva na nich žiadne zvyšky. Navyše pôsobí dlhotrvajúco. Vlasy pevne drží, chráni ich pred vlhkosťou a dodáva im objem. 
                    • Dry Shampoo - so suchým šampónom nielen oživíte svoje vlasy ale taktiež sa hodí aj na rýchlu úpravu vlasov. Hodí sa vám vtedy, keď zrovna nemáte čas či prístup ku klasickému šampónu a vode.
                    • Serum Hair Protector Intense - ochranné sérum, ktoré sa hodí na všetky typy vlasov. Chráni vaše vlasy pred použitím zdroja tepla. A navyše vaše vlasy zvlhčuje, obnovuje a dodáva im lesk.

                      Vianočný darček pre muža č.2 - Starostlivosť o bradu (Dear Barber Groom and Go Kit)

                      Naším druhým tipom na vianočný darček pre muža sú dva kity na starostlivosť o bradu. Prvý vám predstavujeme kit Barber Groom and Go. V tom, môžete nájsť:

                      • Olej na bradu a fúzy Beard Oil - Dear Barber Bear Oil je určený na jemné a hladké fúzy. Vašej brade dodá lesk a navyše obsahuje vyživujúci argánový, kokosový a mandľový olej. 
                      • Vosk na bradu a fúzy Moustache Wax - vosk je jemný a jednoduchý na prácu. Vašej brade a fúzom dodáva pevnú a flexibilnú fixáciu. Navyše obsahuje jojobový, ovsený a arganový olej. Tie vašu pokožku dokonale vyživia. 
                      • Pánska toaletná voda With Confidence - toaletná voda má nezameniteľnú vôňu produktov Dear Barber. Jej vôňa je kombinácia bergamonu, vanilky, pižma a jantáru.

                      Vianočný darček pre muža č.3 - Starostlivosť o bradu (Dear Barber Kit)

                      Druhý kit ktorý vám odporúčame pre starostlivosť o bradu je Dear Barber Kit. V ňom môžete nájsť:

                      • Olej na bradu a fúzy Beard Oil
                      • Balzám na bradu a fúzy Beard Balm - ľahko fixačný balzám Beard Balm je určený na všetky typy fúzov a brady s akoukoľvek dĺžkou. Vďaka obsahu včelieho vosku a bambuckého masla je vaša brada jemná a flexibilne drží požadovaný tvar počas celej doby. Obsah ovseného oleja zaručí, že vaše fúzy budú prirodzene lesklé a zdravé. Balzám bradu vyživí a zároveň ju aj zmäkčia. 
                      • Hrebeň na bradu Beard Comb 

                      Vianočný Darček pre muža č.4 - Starostlivosť o vlasy (Dear Barber Kit II)

                      Naším ďalším tipom na vianočný darček pre muža je kit pre starostlivosť o vlasy. Ten je nielen určený na starostlivosť o vlasy, ale aj na starostlivosť o telo. Pozrite si, čo sa v ňom nachádza: 

                      • Šampón na vlasy Shampoo - tento jemne čistiaci šampón je špeciálne navrhnutý pre vlasy, fúzy a pokožku hlavy. Jeho anti-statické zloženie dôkladne čistí, skrotí a zjemní aj tie najodolnejšie vlasy. Vlasy a fúzy po umytí zostávajú čisté, zdravé a svieže.
                        • Telový sprchovací gél Body Wash - sprchový gél je nabitý hydratačnými vlastnosťami, po celú dobu necháva na vašom tele nezamiteľnú vôňu Dear Barber.
                        • Pánska toaletná voda With Confidence

                          Vianočný Darček pre muža č.5 - Starostlivosť pri holení (Dear barber kit III)

                          Naším posledným odporúčaním na vianočný darček pre muža je kit pre starostlivosť pri holení. V tomto kite môžete nájsť:

                          • Zjemňujúci, nemastný olej na holenie Shave Oil - zjemňujúci olej, ktorý zanecháva pokožku jemnú na dotyk a pomáha lepšiemu kĺzaniu strojčeka pre jemnejšie holenie. To je Shave Oil. Ktorý navyše obsahuje vyživujúce výťažky z hroznových jadier a čajovníkový olej. 
                            • Bohaté mydlo na holenie Shave Biscuit - týmto mydlom dosiahnete dôkladne hodvábne oholenie. Shave Biscuit vašu pokožku premastí a chráni ju efektívnejšie ako gél či krém na holenie.
                            • Pánska toaletná voda With Confidence 
                              Proteín a jeho nenahraditeľný význam vo vlasovej kozmetike

                              protein v kozmetike

                              Základ vlasového tkaniva tvorí tvrdý vláknitý proteín, známy ako keratín. Ten má pod palcom niekoľko významných kvalít vlasového vlákna - ako pružnosť, hydratáciu, odolnosť a celkové zdravie vlasov. Časom sa však keratín môže vytrácať z vlasového vlákna. Za jeho odštepovanie nesie väčšinou vinu nesprávna starostlivosť alebo nedostatočná výživa vlasov. Práve preto má proteín nenahraditeľný význam vo vlasovej kozmetike. Proteín pomáha znovu obnoviť štruktúru poškodeného vlasu a prinavracia im ich prirodzené vlastnosti.

                              Poznáme niekoľko druhov proteínov vo vlasovej kozmetike, kým každá sa stará o inú problematiku vlasov.

                              Druhy proteínov

                              Keratínový proteín je snáď najdôležitejším a zároveň najefektívnejším vo vlasovej starostlivosti. Keratín celkovo posilňuje štruktúru vlasového vlákna, vyživuje ich a vďaka tomu, že zanecháva vlasy (nielen na dotyk) hladkými a jemnými, ho určite ocenia ženy, ktoré bojujú s lámavými a krepovitými vlasmi

                              Kolagénový proteín snáď ani netreba predstavovať - jeho super silou je, že zvyšuje elasticitu vlasov.

                              Rastlinný proteín je výborný pre porézne a poškodené vlasy s rozštiepenými končekmi. Poréznosť je schopnosť vlasov absorbovať a zadržať vlhkosť. Ak bojujete so suchými a lámavými vlasmi, je pravdepodobné, že máte vysoko porézne vlasy. S tým vám pomôžu práve rastlinné proteíny, ktoré sa absorbujú do vlasov oveľa ľahšie a nezanechávajú na nich nánosy.

                              Živočíšne proteíny sa štiepia na mastné kyseliny a tvoria nános, ktorý obalí vlasy ochranným povrchom. 

                              Laktalbumín - mliečny proteín je derivovaný z mlieka. S vysokým obsahom mliečnej kyseliny s 8 esenciálnymi aminokyselinami sa označuje za najlepší proteín. Jeho účinky ocenia suché a poškodené vlasy.

                              Glykoproteín je derivovaný z lastúr ustríc, rovnako bohatý na aminokyseliny a cukry, ktoré pomáhajú posilniť štruktúru vlasov.

                              Hydrolyzovaný proteín

                              Tento proteín je vďaka hydrolyzovanej chemickej zlúčenine rozštiepený na menšie jednotky – z hydrolyzovaných proteínov poznáme nasledovné:

                              Hydrolyzovaný sójový proteín zvyšuje schopnosť vlasov udržiavať vlhkosť, ďalej ich posilňuje, uhladzuje a dodáva vlasom lesk.

                              Hydrolyzovaný pšeničný proteín preniká až ku koreňu vlasov a hĺbkovo ich hydratuje. Tým zvyšuje ich schopnosť udržať v nich vlhkosť a predchádza vysušovaniu vlasov.

                              Hydrolyzovaný hodvábny proteín sa vyrába z pravých hodvábnych vlákien. Má až niekoľko priaznivých účinkov na vlasy - zlepšuje ich pružnosť a odolnosť, pomáha zadržiavať vlhkosť vo vlasoch a dodáva im lesk.

                              Proteín ako súčasť starostlivosti o vlasy

                              Vlasy zvyknú často strácať svoje prirodzené vlastnosti, a to aj z dôvodov ako je nadmerný stres, nesprávna životospráva, ale aj nevhodná starostlivosť alebo nedostatočná výživa. Zdravý vzhľad, ale aj samotné kvality zdravých vlasov vám vie prinavrátiť proteínová vlasová kúra

                              S proteínom vo vlasovej kozmetike sa môžete stretnúť cez rôzne produkty, či už ako celá vlasová rada, určená na špecifickú problematiku, ako koncentrovaný olejový komplex, ampulky či intenzívne masky a zábaly.

                              Aký proteín voliť

                              V prípade, že sa stretávate s príliš krepovitými a vyčerpanými vlasmi, určite siahnite po produktoch s ťažším  a hustejším zložením - to nájdete pri rastlinnom proteíne. Veľkou pomocou vám budú maslá a masky s hustou konzistenciu, kondicionéry a oleje, ktoré môžete nechať vo vlasoch aj cez noc.

                              Ak sú však vaše vlasy príliš jemné alebo náklonné k častému masteniu, husté a ťažké prípravky by ich iba zaťažili a vlasy by od nich mohli pôsobiť spľasnuto. Pri jemných vlasoch sa radšej spoľahnite na ľahkú, nezaťažujúcu konzistenciu vlasových olejov a ochranných sér.

                              Pri častej tepelnej úprave vlasov alebo pre vysušené vlasy a rozštiepené končeky, je vhodné voliť proteíny, ktoré ich hydratujú a pomáhajú uzatvárať, a následne udržať vlhkosť vo vlasovom vlákne. Môžete teda siahnuť po keratínovom, ale aj sójovom či pšeničnom proteíne.