Pre pánov - všetko o farbení brady

farbenie brady

Páni, rozmýšľate nad farbením brady? No zrovna neviete ako s tým začať? My v Andope, vám s tým radi pomôžeme. Pokračujte v čítaní a dozviete sa všetko potrebné nielen o farbení brady ale aj o jej úprave.

Pre koho je farbenie brady vhodné?

Farbenie brady a celková úprava brady je vhodná pre každého. Či už chcete postupnejšiu a jemnejšiu zmenu alebo farbou chcete zakryť šediny. Avšak, pamätajte, že pokožka na tvári je omnoho citlivejšia ako pokožka vašej hlavy. Preto ak s farbením brady nenavštívite vášho barbera, ale rozhodnete sa ju sami farbiť doma, zvoľte farby, ktoré sú priamo určené na farbenie brady.

Farbenie brady doma či u barbera?

Farbiť bradu si môžete dať u barbera, ale taktiež si ju môžete aj doma.  Je len na vás kde si zvolíte upraviť bradu. No ešte predtým sa pozrite na to aké sú výhody / nevýhody farbenia brady doma a u barbera.

Farbenie brady doma

VÝHODY:

- lacné

- pohodlné 

- rýchle

NEVÝHODY:

- menej prirodzená farba

- nerovnomerné zafarbenie

- vyššie riziko škvrnitej aplikácie

Farbenie brady u barbera

VÝHODY:

- menšia pravdepodobnosť nerovnomerných výsledkoch

- menšie riziko chybnej a nerovnomernej aplikácie

NEVÝHODY:

- môže byť drahšie

- trvá dlhšie

Ako si zvoliť farbu pri farbení brady?

Ak máte svetlú bradu, vaše možnosti s úpravou brady sú väčšie. Môžete si ju predstaviť ako čistý štít, s ktorým môžete urobiť čokoľvek. Je to preto, lebo takáto brada nemá tmavú farbu, ktorá by prebila svetlejšie farby. To vám umožní dosiahnuť prirodzené výsledky takmer pri akejkoľvek farbe. Ak chcete mať čo najprirodzenejšie výsledky, riaďte sa týmito dvomi radami:

  • farbu brady zlaďte s farbou vašich vlasov
  • farbu brady zlaďte so svojím obočím

Ak si bradu farbíte z módnych dôvodov a chcete aby naozaj vynikla, zvoľte tmavší odtieň, než je pôvodná farby vašej brady.

barber - strih

Ako často je potrebné farbiť a upravovať bradu?

Bohužiaľ sa farba z brady veľmi rýchlo vymýva. Nielenže farba vybledne po každom umytí, ale aj neustále rastie, a tak odhaľuje  vašu prirodzenú farbu brady. 

Semipernamentná farba vydrží 2-3 týždne, kým je potrebné znovu upraviť bradu. S použitím barberského farbiaceho šampónu vám môže predĺžiť životnosť farby o niečo dlhšie, no nečakajte, že vám farba vydrž dlhšie ako 1 mesiac. Doba výdrže farby taktiež záleží aj od použitého produktu, ktorý používate, preto si zistite, ako často ho máte používať.

Ako sa starať o farbenú bradu?

Starostlivosť o upravenú bradu je veľmi dôležitá. Pozrite si nasledujúce tipy, ako sa správne starať o farbenú bradu.

1. Vytvorte si rutinu

Starostlivosť o bradu si vyžaduje čas, nekončí len u umývaní a česaní. Ak chcete mať zdravú bradu, musíte mať aj celkovo dobré zdravie.

2. Umývanie upravenej brady

Je dôležité, aby ste sa o svoju bradu denne starali. Vďaka každodennému umývaniu, z brady odstránite špinu, baktérie, znečistenie a mŕtvu kožu. Aby ste dosiahli, čo najlepšie výsledky, použite vlažnú vodu a šampón, ktorý je priamo určený na  umývanie brady alebo fúzov.

3. Vyberte si ten správny čistiaci prípravok na bradu

Vyberajte si čistiaci prostriedok podľa typu pleti. Ak máte aknóznu či mastnú pleť, hľadajte prípravok, ktorý obsahuje kyselinu salicylovú alebo kyselinu glykolovú ako aktívnu zložku. Taktiež sa uistite, že produkt neupcháva vaše póry.

Pri suchej pokožke hľadajte hydratačný čistiaci prostriedok, ktorý je bez vôní, ktoré by mohli vašu pokožku dráždiť. Tiež je to dôležité aj pri citlivej pokožke.

4. Hydratujte vašu bradu

Dostatočne hydratujte vašu upravenú bradu. Pre tie najlepšie výsledky naneste hydratačný krém ihneď po umytí a usušení brady. Tvár si osušte len jemne, tak aby pri aplikácii krému bola stále vlhká. Produkt používajte s mierou, tak aby ste zabránili usadzovaniu či vzniku mastnoty.

5. Zvoľte si tie správne prípravky na starostlivosť o bradu

Tak ako si vyberáte špeciálne prípravky na vlasy a pleť, tak isto by ste mali mať aj správne pomôcky na starostlivosť o bradu a fúzy. Na to, investujte do nasledujúceho: