Farba roka 2023 - Viva Magenta

viva magenta hair

Spoločnosť Pantone Color vyhlásila farbu Viva Magenta ako farbu roka 2023. Konkrétne ide o odtieň, ktorý má v sebe tóny ružovej, červenej a fuchsiovej. Vyjadruje najmä nový signál sily. Poďme sa však na ňu pozrieť bližšie.

Čo znázorňuje farba roka  - Viva Magenta?

Viva Magenta vyjadruje nový signál sily a energie. Tiež predstavuje aj odvážnosť a nebojácnosť. Má pulzujúcu a optimistickú farbu. Z psychologického hľadiska v ľuďoch vyvoláva pocity kreativity, vzrušenia a energie. Farba roku 2023 je výsledkom dôkladnej analýzy odborníkov z Pantene. Tá znázorňuje súčasnú kultúrnu klímu.

Komu sa Farba roka 2023 hodí?

Keďže Viva Magenta je odvážnejší odtieň s červenými podtónmi tak je oveľa všestrannejšia pre ľudí všetkých pohlaví, životného štýlu a vekových skupín. Avšak častou chybou, ktorej sa kaderníci dopúšťajú je, že tento vlasový trend odporúčajú len určitej skupine klientely, o ktorej si myslia, že tomtuto bude skutočne otvorená. 

Aj keď tomuto vlasovému trendu bude naklonenejšia mladšia klientela, ktorá je zvyčajne otvorenejšia voči odvážnejšiemu vzhľadu. Tak by Viva Magenta nemali zanevrieť ani staršia klientela, ktorá by chcela skúsiť niečo nové a svieže.

farba roka 2023 - viva magenta

Ako môžeme využiť Vivu Magentu v odvetví kaderníctva?

Viva Magenta môžete využiť na monoho spôsobov a viete s ňou vykúzliť mnoho zaujímavých premien. Fantázii sa medze nekladú, môžete sa inšpirovať aj týmito tipmi, ako využiť farbu roka 2023:

Farbenie vlasov - Ombré

Zakomponujte túto farbu do štýlu ombré. Veľkou výhodou tohto štýlu je to, ako krásne vyrastie. A to najmä preto, lebo ombré začína vašou prirodzenou farbou.

Viva Magenta beaded braids

Jedna z možností ako môžete otestovať tento vlasový trend sú tzv “beaded braids”. Vďaka nim sa nemusíte báť, že by došlo k poškodeniu vašich prirodzených vlasov. A vy si tak môžete bezstarostne užívať tento vlasový trend. Ak si ho zamilujete, môžete použiť Viva Magenta aj na zafarbenie vašich vlasov.

Viva Magenta braids

Podobne ako s beaded braids tak s týmto štýlom si môžete bezstarostne užívať nový vlasový trend. Táto zmes červenej, fialovej a ružovej lichotí rôznym tónom pleti a vášmu vzhľadu dodá nový život. 

Farbenie vlasov - melír

Jednou z ďalšou odvážnejšou variantov využitia Viva Magenta  je melír. Pre ten najlepší efekt požiadajte svojho kaderníka / kaderníčku aby začal /začala nanášať farbu pár centimetrov od vašich koreňov. Tak zaistíte, že vaša prirodzená farba bude stále prenikať.

Využitie Farby roka 2023 vo vlasových doplnkoch

Ďalšou skvelou možnosťou, kde môžete využiť Viva Magenta, sú vlasové doplnky. Tými môžete dozdobiť každý svoj účes. Túto farbu môžete použiť aj s ďalšími vlasovým trendami a tak si vytvoriť svoj perfektný účes.