Top účesy z krátkych vlasov

kratke vlasy

Vlasy si skracujeme z rôznych dôvodov. Niekedy máme zničené končeky, inokedy iba chuť na zmenu a občas aj preto, že chceme vlasy darovať na dobrú vec. Jedným z dôvodov je aj praktickosť kratších strihov, ktoré šetria čas pri umývaní a starostlivosti. Ale ich styling je už úplne iná šálka kávy. Ak vás zaujímajú súčasné trendy ich úpravy, čítajte ďalej.

Základom je dobrý strih

Náročnosť úpravy krátkych vlasov závisí od strihu, ktorý by ste si mali obnovovať približne každé tri týždne. Pri dlhších vlasoch sa nárast o pár centimetrov stratí, ale ak máte vlasy krátke, pár centimetrov môže úplne zmeniť celkový vzhľad. 

Trendy strihy tohto roka sú:

  • bob - dlhšie vlasy okolo tváre postupne sa skracujúce smerom k šiji, nadčasový účes inšpirovaný dvadsiatymi rokmi minulého storočia,
  • lob - nazývaný aj dlhý bob, ktorý siaha približne po kľúčne kosti,
  • pixie - strih vlasov, ktoré sú dlhšie hore v oblasti ofiny a spánkových kostí a na krátko zostrihané na zadnej časti hlavy,
  • mullet - pôsobí trochu retro, vlasy sú na bokoch a na vrchu hlavu krátke, ale vzadu sú dlhšie a zvyčajne sa odporúča ľuďom s vlnitými vlasmi.

Spoločenské účesy z krátkych vlasov

Pri úprave krátkych vlasov na spoločenské udalosti určite využite jednu tajnú zbraň - vlasové doplnky. Trendové sú ešte stále veľké sponky s rôznymi dekoráciami, či už ide o perličky, flitre alebo korálky. Jemnejšie a viac romanticky pôsobia hrebienky s kvetmi. Korunou krásy sú samozrejme samotné vlasy.

  • Zapletená ofina - vrkoče zapletené z dlhšej ofiny smerujúce poza uši až do zadnej časti hlavy pôsobia jemne, romanticky a veľmi žensky. 
  • Vyfúkaný pixie strih - dodajte strihu pixie poriadny objem tým, že vyfúkate a zalakujete ofinu smerom dozadu. Tento jednoduchý krok povýši klasický look na účes vhodný na spoločenské udalosti. 
  • Mokrý vzhľad - vlasy upravené pomocou gélu alebo vosku tak, aby ste dosiahli ich vysoký lesk a dokonale priliehali k vašej hlave, pôsobia veľmi elegantne. Pokiaľ máte vlasy dlhé približne po plecia, upravte takto iba časť vlasov nad ušami. Ak máte vlasy úplne krátke, vytvorte mokrý vzhľad na celej hlave.
  • Ležérne vlnky - pomocou žehličky na vlasy jednoducho vytvoríte vlny aj na krátkych vlasoch. Prebehnite si ich prstami, aby pôsobili ležérne a uvoľnene. Pridajte trblietavú ozdobu a večerný look je na svete.

ucesy z kratkych vlasov

Bežné účesy z krátkych vlasov

Už z prehľadu najtrendovejších strihov krátkych vlasov je jasné, že súčasné obdobie ovplyvňuje retro -vlna. Nájdu sa medzi nimi však aj ultramoderné strihy, ktoré by pred niekoľkými desaťročiami mohli aj poburovať.

  • Ultra-krátke vlasy skracované pomocou strojčeka - pri tomto strihu je dôležitá vhodná starostlivosť o pokožku hlavy, keďže je pomerne odhalená a preto musí vyzerať bezchybne a zároveň je potrebné ju chrániť pred vplyvom slnka. Okrem starostlivosti o zdravie vlasov je v tomto prípade potrebné udržiavať pekne tvarovanú líniu vlasov v oblasti čela a šije.
  • Čelenky - budú sa vám hodiť najmä vtedy, keď váš krátky účes už nie je úplne krátky a vy neviete, ako si máte poradiť s vlasmi, ktoré strčia na všetky strany. Vďaka čelenke budete chic, najmä ak si ju vyberiete v moderných farbách - všetky odtiene hnedej, farby drahokamov a prírodných materiálov. 
  • Farebné končeky - akýkoľvek krátky strih oživí zafarbenie končekov o niekoľko stupňov svetlejšou farbou, ako je vaša prirodzená farba vlasov.
  • Vlnky a kučery - aj krátkym vlasom dodávajú objem, hravosť a romantický vzhľad. Vďaka tomu, že sú vlasy kratšie a tým aj ľahšie, vám budú vlnky a kučery držať oveľa dlhšie.
  • Končeky vytočené smerom von - krátkym účesom pristanú končeky vytočené smerom von od krku a od hlavy. Instantne vás omladia.