Vlasové trendy pre rok 2023

trendy ucesy 2023

Túžite po zmene, ktorá vám dodá energiu a poriadne vás naštartuje do nového roka? Máme pre vás všetky informácie o vlasových trendoch v úprave, strihoch i farbení. Ktorý z nich bude pre vás ten pravý?

Trendy strihy vlasov

Roku 2023 budú dominovať krátke vlasy a to najmä počas jari a leta. Takéto strihy vlasov sú svieže a veľmi praktické na úpravu. Rýchlejšie sa umývajú aj sušia a na ich úpravu potrebujete iba kvalitnú žehličku na vlasy. Populárne budú totiž hlavne rovné vlasy siahajúce približne po bradu, alebo vyššie. In budete aj keď si zvolíte bob, pixie strih alebo dlhšiu ofinu a krátke vlasy na temene hlavy. Ak sa obávate, že by vás také krátke vlasy nudili, môžete si zaobstarať aj kulmu na vlasy a raz za čas svoj kratší účes zvlniť. Tým sa vizuálne ešte viac skráti približne do výšky uší a budete pôsobiť ako vystrihnutá z francúzskeho filmu. 

V oblasti strihov samozrejme nikdy nebude iba jedna možnosť, ktorá je in. Ak zbožňujete svoje dlhé vlasy a nechcete sa ich vzdať, skúste ich skrátiť aspoň v oblasti ofiny. Nie však úplne - trendová bude takzvaná curtain fringe, čo doslova znamená ofina podobná záclone. V praxi to znamená, že bude dlhšia, siahajúca približne po uši a splývajúca okolo tváre na oboch stranách. Ak bude jemne zatočená smerom von z tváre, získate body navyše.

Posledným megatrendom sú postupne zostrihané prirodzene kučeravé vlasy. Skvelý efekt dosiahnete používaním prípravkov na podporu kučier. Postupný zostrih pomôže v tom, aby mala vaša koruna krásy neprehliadnuteľný objem.

Trendy v spoločenských účesoch

Špeciálne príležitosti, pri ktorých si môžeme dopriať extra skrášľovanie, sú príjemným prerušením rutiny. Aj keď potrebujeme dobrý strih, zdravé vlasy a jednoduchú úpravu každodenného účesu, raz za čas by sme si mali dopriať úpravu, ktorá je naozaj štýlová. V roku 2023 budú trendy tieto vlasové stylingy:

  • rybí chvost ako koruna okolo hlavy - pôsobí ľahko, vzdušne a hodí sa na letné svadby alebo pracovné párty,
  • bohémske vlny - veľmi veľké vlny najviac vyniknú na vlasoch, ktoré siahajú aspoň pod lopatky na chrbte,
  • drdol na vrchu hlavy omotaný stuhou - na narodeninový večierok alebo na menej formálne plesy sa hodí drdol, ktorý ozdobíte stuhou alebo šnúrou s flitrami a glitrami,
  • vrkoč kopírujúci tvar ucha na jednej strane hlavy v kombinácii s bohatým objemom na druhej strane hlavy bude horúcim trendom až do zimy,
  • vlasy začesané dozadu - všetky vlasy smerujúce preč z tváre a pevne zalakované na vrchu hlavy sú stále in. Vzadu však nie sú úplne rovné, ale skôr jemne nedbalo zvlnené,
  • vysoký cop s extra veľkým objemom - ak máte rady jednoduchšie účesy, stavte na vysoký cop, ktorý zvlníte a dodáte mu veľa objemu pomocou kulmy na vlasy.

Takáto dokonalosť spoločenských účesov vyžaduje kvalitný lak na vlasy, ktorý im dodá pevnosť, ale aj zdravý lesk.

bob uces

Trendy vo farbe vlasov

Tento rok bude najpopulárnejšou zlatohnedá farba. Je perfektná pre ženy, ktoré chcú svoju farbu iba trochu oživiť a dodať jej lesk. Zlatohnedá pôsobí teplo a dodáva vzhľadu hĺbku. Nie je pritom príliš drsná a tvrdá ako čierna farba. Navyše pristane rôznym tónom pleti, či už je svetlá, olivová alebo tmavšia. Napokon, hnedé odtiene nie sú tak náročné na údržbu ako napríklad blond farba na tmavých vlasoch, ktorá neustále odhaľuje odrastajúce korienky. 

Druhým top trendom vo svete farbenia vlasov bude sivý melír, ktorý je akoby rozmazaný vo vlasoch. Nemali by byť viditeľné tvrdo ohraničené pramienky, ale sivá farba má mať tmavšie a svetlejšie odtiene. Hodí sa najmä ženám, ktoré potrebujú dodať vlasom objem a štruktúru. Sú vhodné aj pre zaneprázdnené ženy, ak nemajú čas pravidelne chodievať zafarbovať odrastajúce korienky.