Ako vybrať ten správny strojček na vlasy

zastrihavac vlasov

Na to aby vaše vlasy vyzerali, ako od profesionála potrebujete kvalitný strojček na vlasy. No viete, ako si vybrať ten najvhodnejší pre vás? Ak nie, tak my vám s tým teraz pomôžeme. V nasledujúcich riadkoch sa môžete dočítať o pár radách a tipoch, ktoré vám pomôžu v kúpe profesionálneho zastrihávača vlasov.

Vyberte si medzi káblovým a bezdrôtovým Strojčekom na vlasy

Najčastejšie druhy profesionálnych zastrihávačov vlasov sú káblové a bezdrôtové. Káblový strojček na vlasy je zvyčajne výkonnejší a možno ho používať dlhšie, pretože sa nespolieha na batériu. Avšak bezdrôtový strojček na vlasy je flexibilnejší. Viete ho využiť kdekoľvek a taktiež vás nedrží pripútaných k zásuvke.

Zvoľte si správny materiál profesionálneho zastrihávača vlasov

Kvalitnejší a tvrdší materiál zabezpečujú lepšie a presnejšie zastrihávanie vlasov. Práve preto je výber materiálu jedným z najdôležitejších parametrov pre výber toho správneho strojčeka na vlasy. Kvalitné čepele strojčeka si dlhšie zachovávajú pôvodnú ostrosť.  Pozrite si pár kvalitných materiálov, z ktorých by mal byť vyrobený:

  • Titan - najodolnejší a najkvalitnejší materiál. Používa sa na výrobu najkvalitnejších holiacich strojčekov. Síce vám tento materiál vydrží roky, no je to najdrahší materiál z ktorého sa vyrábajú holiace čepele. 
  • Keramika - na výrobu holiaceho strojčeka sa keramika využíva najmenej. Ide o kvalitný, no krehký materiál.
    • Oceľ - udržiava sa ľahšie ako keramika, taktiež je aj odolnejšia. Je to jeden z najlacnejších materiálov, avšak holiace strojčeky vyrobené z tohto materiálu majú najkratšiu životnosť.
      • Nehrdzavejúca oceľ - ide o najbežnejší materiál používaný na profesionálne zastrihávače vlasov. Je veľmi podobná oceli, avšak čepele sú umývateľné.
      • Japonská oceľ - japonská oceľ je pevnejšia a ostrejšia ako európska. Čím vydrží dlhšie a umožní vám čisté a hladké strihanie.

        Nájdite si správnu veľkosť nadstavcov na strojček

        Nadstavce na strojček sa dodávajú v rôznych veľkostiach. Správny strojček na vlasy by ich nemal obsahovať len ostré, ale aj v správnej veľkosti. Väčšina súprav profesionálneho zastrihávača vlasov sa dodáva s ôsmimi nadstavcami na strojček.

        Nadstavce na strojčeku rozlišujeme na:

        • Pevné nadstavce na strojček - nadstavce sú určené na konkrétnu dĺžku a na každú dĺžku strihu je potrebné mať samostatný nadstavec na strojček. 
        • Nastaviteľné nadstavce na strojček - nadstavce na strojčeku nie je potrebné vymieňať, stačí keď si nastavíte požadovanú dĺžku strihu. Výhodou nastaviteľných nadstavcov je ich presnejšie strihanie.
        • Špeciálne nadstavce na strojček

        Vyberte si ten správny motor holiaceho strojčeka

        Motor holiaceho strojčeka je jeho hnacou silou. No aj tak túto funkciu väčšina ľudí pri nákupe príliš neskúma. Motor poháňa čepeľ holiaceho strojčeka. Existujú tri typy strihacích motorov:

        • Magnetický motor
        • Otočný motor
        • Rotačný motor