Zariadenie kaderníckeho salónu - farebné trendy, ktorými sa budete chcieť inšpirovať

kadernicky salon - trendy

Otvorením vlastného kaderníckeho salónu sa plní sen mnohých, ktorí chcú pozdvihnúť svoje remeslo na vyššiu úroveň. Kadernícky salón je však potrebné navrhnúť a zariadiť tak, aby sa naši klienti tešili na každú ďalšiu návštevu. Podľa čoho teda vhodne vybrať dizajn a zariadenie kaderníckeho salónu? A ako nám k osloveniu našich klientov dopomôže reč farieb?

Psychológia farieb 

Farby sú silným komunikačným prostriedkom. Hrajú zásadnú rolu pri tom ako daný priestor vnímame a aké emócie si s ním spojíme. Vaši zákazníci sa k vám budú vracať nielen pre vaše služby, ale aj pre zážitok, ktorý im vo vašom salóne ponúknete. Preto pri výbere farebnej palety myslite na to, aká je vaša cieľová skupina a aký zážitok jej chcete dopriať

Pôjde o barbershop určený pre mužov? O luxusný salón so špeciálnymi službami alebo to bude priateľské, rodinné kaderníctvo, kde sa často strihajú aj deti?

Ak máte jasne určenú cieľovú skupinu, správne zvolené farby vám pomôžu jasne komunikovať vaše zámery. K vhodnej voľbe farieb sa nechajte inšpirovať aktuálnymi trendami v interiérovom dizajne pre kaderníctva!

Tmavomodrá farba

Modrá farba je všeobecne obľúbená aj vďaka svojej upokojujúcej schopnosti. Avšak tento rok sa do popredia dostáva tmavomodrá farba, ktorá komunikuje vážnosť, dôstojnosť, elegantnosť

Tmavomodrá farba v kombinácii s ťažkými, prírodnými prvkami je perfektná voľba do pánskych kaderníctiev alebo barbershopov. V takomto priestore mimoriadne vynikne kadernícky nábytok ako barber kreslá, umývacie boxy alebo zrkadlové konzoly doplnené prvkami z kože alebo tmavého, mohutného dreva.

farebne trendy v dizajne - tmavomodre

Pastelové farby

V zhone každodenného života nie je nič lepšie ako sa ocitnúť na pokojnom mieste, kde si človek môže užiť príjemnú starostlivosť svojho obľúbeného kaderníka

Podľa najnovšie uverejnených trendov sú pastelové farby kľúčom k interiérovej oáze. Pastelová ružová, zelená, fialová či žltá pôsobia retro, no zároveň veľmi sviežo a moderne

Vďaka pastelovým farbám bude z vášho salóna sálať pocit ľahkosti, pokoja a harmónie. Perfektné prostredie na krátky relax predtým, ako sa klienti opäť vydajú do hektických ulíc s novým účesom.

S pastelovými farbami bude rozhodne v súlade jednoduché, mierne minimalistické zariadenie kaderníckeho salónu  - napríklad závesná zrkadlová konzola alebo kadernícke kreslo, ktoré majú zdržanlivý, zato veľmi svieži dizajn.

farebne trendy v dizajne - pastelove

Návrat do 70.rokov 

Na skok do minulosti a farby plné života ako sýtoružová, oranžová, limetkovozelená či žltá si tento rok nenašli cestu len do našich šatníkov, ale aj do interiéru. Tieto farby sú jasným indikátorom hravosti, kreativity, optimizmu a energickosti - predstavujú všetko, čo človek túži cítiť aj po návšteve svojho kaderníka. 

Voľbou takéhoto odvážnejšieho dizajnu určite pritiahnete klientov, ktorí sa neboja zmien a experimentov. Dávajte si však pozor na správnu kombináciu, aby priestor napokon nepôsobil chaoticky. Držte sa kombinácii dvoch hlavných farieb. Tie dolaďte menej výraznými odtieňmi ako biela alebo sivá.

Farebné prvky môže obsahovať napríklad kadernícky nábytok - napr. poťah na kaderníckom kresle či umývacom boxe, ale aj kreslá do čakárne, ktoré môžete moderovať neutrálnymi prvkami ako sklo alebo jednoduchý kov.

farebne trendy v dizajne - staromodne

Naše emócie veľmi často ovplyvňujú naše rozhodnutia. A aj keď sa voľba interiérového dizajnu zdá ako banálnosť, je to jedným zo zásadných komunikačných prostriedkov, ktorými prehovárate k vašim klientom. Práve preto voľte dizajn a farby uvedomelo, aby ste vašich zákazníkov presvedčili, že u vás nájdu to, čo hľadajú.