Starostlivosť o vlasy na jar

starostlivost o vlasy na jar

Starostlivosť o vlasy na jar je veľmi potrebná téma, ktorá sa týka každého z nás. Nielen o ženské vlasy sa treba starať, ale i o tie mužské. Vypadávanie vlasov je najintenzívnejšie práve na jar. Prečo práve na jar nám vypadáva najviac vlasov? A ako tomuto javu predísť? To si rozoberieme v dnešnom článku.

Prečo vlasy na jar vypadávajú? 

Priemerná žena stratí denne cca 150 vlasov. Jedná sa o bežný jav, ktorý je úplne prirodzený. Naše vlasy sa v tomto období nachádzajú vo fáze, kedy vypadávajú. Keď však strata presiahne 200 vlasov za deň, možno budete musieť svojim vlasom venovať zvýšenú starostlivosť. S jarou, v plnej sile sa do nového života i napriek vypadávaniu, prebúdzajú. Nezľaknite sa! Ak nechcete prísť o svoju „korunu krásy“, tak by ste jej mali venovať dostatočnú pozornosť. Práve to, ako sa o vlasy staráte, dokáže ovplyvniť samotné zdravie vašich vlasov

Vinníci, ktorí môžu za vypadávanie vlasov sú: 

Klimatické podmienky

Klimatické podmienky ovplyvňujú vašu hormonálnu rovnováhu. Tie dokážu vaše vlasy „vystresovať“, čo následne ovplyvňuje fázy rastu vlasov. Výskumy dokazujú, že pod zvýšenými teplotami a vystavením slnku sa zvyšuje i počet vlasových folikul v pokojovej fáze. Avšak, všetko s mierou! 

Upchaté póry na pokožke hlavy

Počas jarnej sezóny je najčastejšou príčinou vypadávania vlasov práve tento dôvod. Póry na pokožke hlavy sú upchaté zvýšeným potením sa. Prechod vlhkosti a živín ku vlasovým korienkom je zablokovaný, a preto sa prirodzený rast vlasov spomaľuje. 

Nadmerné vystavenie vlasov slnku

Slnko alebo aj dážď nesvedčia vlasom v nadmernej miere. Ak sú vaše vlasy riedke, poškodené alebo vyčerpané mali by ste sa vyhýbať UV žiareniu. Práve UV lúče prenikajú hlboko do pokožky, kde poškodzujú vaše DNA buniek. Dážď prenáša nečistoty zo vzduchu a odstraňuje základné živiny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie vašich vlasov. 

Neustále používanie žehličiek a fénov na vlasy

Stres 

Používanie nesprávnych produktov na vlasy

Nekomfortné účely, ktoré vlasy ťahajú a tým poškodzujú vlasové folikuly 

Chcete prísť len o chĺpky, ktoré sú prirodzene pripravené na vypadávanie? Úprava vlasov do úzkych copíkov a vrkočov môže poškodiť krehké vlasy a zamotať rozpustené vlasy so zdravými. To môže zvýšiť šance na poškodenie inak zdravých vlasov, čo spôsobí vypadávanie ešte väčšieho počtu vlasov.

Ako teda zvládnuť vypadávanie vlasov na jar?

Je dôležité si uvedomiť, že zmena ročných období je stresujúca. Zaťažuje nielen vaše vlasy, ale aj samotné telo. Predovšetkým je veľmi dôležité prijať preventívne opatrenia proti vypadávaniu vlasov. Najlepším spôsobom, ako to urobiť, je zahrnúť špecializovanú škálu ošetrení alebo preventívnych opatrení. Tieto opatrenia sa skladajú z vyživujúcich produktov. Zahŕňajú: kondicionéry na regeneráciu vlasov, šampóny na suché a oslabené vlasy, masky na vlasy, oleje na poškodené vlasy a iné.  

Ktorý produkt funguje na oslabené vlasy?

Dôrazne sa odporúča používať šampón, ktorý obsahuje silné stimulačné a posilňujúce zložky. Skladá sa z kolagénových väzieb, ktoré podporujú rast korienkov, posilňujú vlasové vlákna a zlepšujú krvný obeh. 

Odporúčame používať Šampón pre lámavé a vypadávajúce vlasy ASP - AgePrevent, ktorý podporuje starnúce, krehké a namáhané vlasy. Nielenže vaše vlasy dostatočne vyživí, ale ich aj ochráni pred škodlivým UV žiarením. 

Čo však robí vypadávanie vlasov ťažším, je genetická predispozícia k tomuto problému popri iných faktoroch, ako je podvýživa, nezdravá a nevyvážená strava, stres a únava.

umyvanie vlasov na jar

Ako znížiť vypadávanie vlasov 

Odporúčame vám držať sa lekárskych produktov a vyhýbať sa prírodným, pretože môžu viesť k trvalému poškodeniu vlasov. 

Jedzte zdravo

Kľúčová je zdravá strava bohatá na vitamíny a minerály. Aj potravinové doplnky, ktoré obsahujú vitamín B, vitamín E, zinok a aminokyseliny.

Používajte prípravky na rast vlasov

Ak trpíte jarným vypadávaním vlasov, musíte zvážiť zmenu rutiny starostlivosti o vlasy a zvoliť si taký, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám. Vyberte si obľúbené masky na vlasy, výživové oleje, kondicionéry a šampóny pre zdravé vlasy. 

Do vašej rutiny pridajte vlasový kondicionér 

Vlasový kondicionér hrá úlohu v hydratácií a pevnosti vašich vlasov. Zabezpečuje hebkosť, hladkosť, chráni pred poškodením a znižuje vypadávanie vlasov. 

Dovoľte svojim vlasom prejaviť svoj plný potenciál s produktom Kondicionér na lámavé a poškodené vlasy ASP - Nutri Restore. Jeho unikátne zloženie zabezpečuje zdravú pokožku hlavy a nádherné zdravé vlasy. 

Strihajte rozštiepené končeky

Odstrihávaním rozštiepených končekov sa zvýši odolnosť vašich vlasov. Sú menej náchylné na poškodenie a lámavosť.

Zbavte sa stresu, zaobstarajte si tie správne prípravky a kúry na vlasy a užite si jar!

Viac odporúčaných produktov nájdete aj v NAŠEJ PONUKE!