Ako zariadiť kadernícky salón, v ktorom sa zákazníci budú cítiť príjemne?

kadernicky salon - zariadenie

Gratulujeme! Pravdepodobne ste našli salón svojich snov a ste pripravení posunúť sa od hľadania správneho miesta a lokality k zariaďovaniu salóna. Jedným z ďalších krokov je rozhodnúť sa, aké kadernícke vybavenie a nábytok si budete musieť zaobstarať. A keďže je toho naozaj veľa, tento proces môže byť dosť únavný. 

Aj keď budete otvárať úplne nový salón, stále sa od vás bude očakávať, že budete pre svojich zákazníkov prevádzkovať plne profesionálne kaderníctvo s kvalitnými službami. No v kaderníctve nie sú dôležité len samotné služby a ich výsledky, ale aj to, ako sa u vás vaši zákazníci cítia. 

Aby sme vám pomohli počas tohto procesu, zostavili sme praktickú príručku produktov, ktoré budete potrebovať pri zariaďovaní vlastného salóna. 

Kvalitný a moderný nábytok

Na trhu nájdete množstvo kusov nábytku vhodných do kaderníckych salónov. Je však dôležité vybrať také, ktoré poskytnú klientom maximálny komfort. Andopa.sk ponúka vysoko kvalitný a moderný kadernícky nábytok, ktorý naplní vaše očakávania a bude zodpovedať vášmu vkusu. 

Ak si otvárate holičstvo alebo kaderníctvo, jednou z najdôležitejších vecí, bez ktorých váš salón nemôžete otvoriť, je kadernícke kreslo. Uistite sa, že je pohodlné a pohyb smerom hore aj dole je plynulý. Vďaka tomu dosiahnete na vlasy vašich klientov z rôznych uhlov a oni sa budú zároveň cítiť pohodlne a príjemne. 

Umývacie boxy, v ktorých budete umývať vlasy vašich klientov sú nevyhnutnosťou v každom kaderníctve. Sú dostupné v rôznych farbách a štýloch, uistite sa preto, že perfektne zapadnú a budú ladiť s miestom, ktoré zariaďujete. 

Ak si chcete uľahčiť prenášanie vybavenia z jedného konca salónu na druhý, pomôžu vám v tom kadernícke vozíky. Tie vám odnesú všetko potrebné príslušenstvo, ktoré potrebujete na starostlivosť o klientov a uľahčia vám celkovú prácu, a tiež množstvo krokov. 

zariadenie kadernickeho salona

Regály uskladnia všetko potrebné príslušenstvo, farby, šampóny, kondicionéry a mnoho ďalšieho. Zároveň poskytujú príležitosť vystaviť na obdiv značky a prípravky, s ktorými pracujete a vašim klientom tak hneď pri vstupe do salóna udrie do očí, že pracujete len s tými najkvalitnejšími značkami a kozmetikou. Nenechajte si tak ujsť možnosť ukázať, že patríte medzi ozajstných profesionálov.  

Zrkadlá sú samozrejmosťou v každom salóne. Mali by byť veľké a umiestnené tak, aby klienti videli z miesta, na ktorom sedia, výsledok vašej práce. Zrkadlá sú rôzne a poskytujú možnosť doladiť štýl, v akom salón zariaďujete. V ponuke sú zrkadlá ozdobné, s rôznymi druhmi osvetlenia, určite teda nájdete také, ktoré vo vašom salóne vyniknú a dodajú mu toho správneho ducha. 

Nemali by ste zabudnúť ani na recepciu, ktorú vaši klienti uvidia hneď ako vstúpia, mala by pôsobiť priateľsky a klienti by mali mať pocit, že sú u vás vítaní. Spríjemniť ich čakanie môžete pohodlnými kreslami a bonusom sú stojany na časopisy, ktoré by ste mali pravidelne obmieňať, aby ste ich zabavili počas čakania. Pre maximálne pohodlie môžete zabezpečiť masážne kreslá, ktoré poskytnú vašim klientom uvoľnenie a relax