Ako skrotiť kučeravé vlasy?

ako skrotit kucerave vlasy

Množstvo dievčat a žien neustále rozmýšľa nad tým, ako svoju kučeravú hrivu narovnať. Namiesto toho, aby sa tešili z prirodzených vĺn, každodenne bojujú so žehličkou. V niektorých prípadoch si však takýmto spôsobom môžu vlasy len poškodiť. Ako skrotiť kučeravé vlasy, bez toho, aby ste ich poškodili?

Máte vlnité a neposedné vlasy, pri čom túžite po krásnych rovných a zdravo vyzerajúcich vlasoch? V tom prípade ste tu správne! Prinášame vám tipy, ako uhladiť vlasy bezpečne, bez akéhokoľvek poškodenia. Zároveň si povieme niečo o tom, ako by mala vyzerať starostlivosť o kučeravé vlasy.

Žehlička len párkrát do týždňa

Ak chcete mať zdravé vlasy, žehličku by ste mali používať maximálne dvakrát do týždňa. Uhladenie vlasov takýmto spôsobom môže totiž viesť k tomu, že sa vlny zbytočne vysušia. Ak si budete vlasy žehliť párkrát do týždňa, určite by ste mali zvoliť ionizačnú žehličku. Tá totiž dokáže uhladiť vlasy šetrne, pri čom im dodáva hydratáciu a chráni ich pred statickou elektrinou. Skvelou alternatívou sú aj parné žehličky, ktoré urýchľujú celý proces žehlenia a opäť sú aj o čo si šetrnejšie ako klasické žehličky. Pred samotným žehlením by ste však mali použiť prípravky, ktoré slúžia na ochranu voči teplu.

Šetrný spôsob vyrovnania vlasov

Nič nie je lepšie, ako vyrovnanie vlasov tým najšetrnejším spôsobom. V tomto prípade ide o prípravky na uhladenie vlasov. Na výber máte skutočne veľké množstvo produktov tohto druhu a ich kúpa sa rozhodne oplatí. Obsahujú totiž výlučne len prírodné zložky, vďaka čomu kučeravé vlasy nejakým spôsobom nepoškodzujú. Skvelým riešením je šampón na uhladenie vlasov, ktorý môžete použiť namiesto klasického šampónu. Vlasy tak budú jemné a kučery budú na pohľad oveľa zdravšie.

starostlivost o kucerave vlasy

Starostlivosť o kučeravé vlasy

Okrem iného, kučeravé vlasy by ste si nemali umývať príliš často, pretože by ich to mohlo vysušiť. Taktiež nepoužívajte fén na najvyššom stupni. Skvelým riešením na vysušenie vlasov po umytí je najnižší stupeň fénovania, poprípade bavlnený uterák. Rozhodne si však vlasy o uterák nešúchajte, ani ich nedávajte do turbanu. Mohlo by totiž dôjsť k polámaniu ich korienkov. Čo sa týka hydratácie, použiť môžete aj kondicionér na uhladenie vlasov a skvelá voľba je aj maska na uhladenie vlasov, ktorú si zamilujete už po prvom použití. 

Ideálny účes z kučeravých vlasov

Ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorí majú kučeravé vlasy, rozhodne vám ostatní môžu závidieť. Kučeravé vlasy sú totiž nádherné pri každom type účesu. Na spoločenskú udalosť alebo bežné nosenie si ich môžete dať napríklad do drdolu, poprípade ich mať klasicky rozpustené. Rozhodne s nimi zažiarite, kdekoľvek sa ocitnete. Predtým si ich môžete, samozrejme, uhladiť pomocou vyrovnávacích prípravkov. Vaše kučery tak budú svieže a zdravo vyzerajúce.