Ako na správnu starostlivosť o vlasy v lete - jednoducho a efektívne

vlasy v lete

Zdravé vlasy sa odjakživa považovali za ženskú korunu krásy. A kým sme všetky hrdé na svoju zdravú, lesklú hrivu, starostlivosť o ňu väčšinou nie je jednoduchá. Hlavne starostlivosť o vlasy v lete nám môže dať zabrať. Pot, prach, chlór či slaná voda – to všetko vie s našimi vlasmi narobiť neplechy. Našťastie to však nie je nič s čím by ste si s trochou času a so správnou starostlivosťou nevedeli poradiť. 

Aj preto vám prinášame dnešný článok s jednoduchým návodom, ktorý zaručí vašim vlasom perfektnú ochranu aj na vašej nasledovnej dovolenke. 

Správna ochrana vlasov

V lete je, okrem iného, veľkým nepriateľom našich vlasov aj silné UV žiarenie, ktoré poškodzuje keratín a melanín vo vlasoch. Keratín zabezpečuje vlasom odolnosť a pružnosť, zatiaľ čo melanín sa stará o farbu vlasového vlákna.

Keďže vlasy sú vystavené neprestajnému zaťaženiu, treba voliť vlasovú kozmetiku, ktorá vlasom doplní potrebné živiny. Sústreďte sa na produkty, ktoré obsahujú ceramidy, zinok, horčík, vitamíny B,D a E, a hlavne photo filter – ten chráni vlasy pred UV a UVB žiarením.

Farbenie vlasov

Ďalšia vec, ktorú by ste mali v lete zvážiť, ak si chcete zachovať zdravé vlasy, je vzdať sa ich farbenia. Farbené vlasy majú tendenciu slabnúť pri dlhom pobyte na slnku a ich starostlivosť musí byť následne intenzívnejšia.

Ako vlasy vyživiť a hydratovať

Hydratácia vlasov je mimoriadne dôležitá, ak sa jedná o starostlivosť o vlasy v lete. Pravidelne používajte kvalitnú vlasovu masku, kondicionér alebo oleje ako kokosový, argánový, olivový. Masku nechajte pôsobiť minimálne 10 minút pred jej zmytím. Vlasový balzam môžete nechať pôsobiť aj cez noc pre hĺbkovú hydratáciu. Potom vlasy nezabudnite cez noc zabaliť do uteráka alebo nejakej látky.

Nešliapnete vedľa, ani ak na končeky po ich umytí nanesiete ochranný olej alebo sérum.

umyvanie vlasov pocas leta

Umývanie vlasov

S týmto bodom asi nebude každý stotožnení, ale pokúste sa vlasy počas leta neumývať tak často. Časté umývanie vlasov totiž zbavuje pokožku hlavy prirodzeného mazu, čím sa zvyšuje mastenie vlasov. Rovnako časté umývanie vlasov vedie k ich vysušeniu, krepovateniu a lámavosti. Ako alternatívu skúste suchý šampón.

Nezaťažujte vlasy

Všetka starostlivosť o vlasy v lete môže vyjsť navnivoč, ak budete svoje vlasy zaťažovať zbytočnými prípravkami. Ak viete, vyhnite sa stylingovým produktom, prípadne voľte také s ochrannými zložkami. Ako ochranu pred slnkom môžete tiež použiť prikrývky hlavy ako čiapky, šiltovky, klobúky - výber je len na vás!

Rovnako sa pokúste minimalizovať používanie gumičiek a sponiek, a radšej doprajte svojim vlasov voľnosť. Ak si predsa len neviete rady s rozpustenými vlasmi, siahnite radšej po výplniach vlasov alebo hrubších gumičkách z jemných látok, aby ste predišli lámavosti vlasov.

A aké sú vaše zaručené tipy na ochranu vlasov v letných dňoch?